26/2/16

Αναρχική ομάδα της Θεσσαλονίκης δίνει κόφτες στους πρόσφυγες για τον φράχτη Σκοπίων

Μια ομάδα που δηλώνει ‘αναρχική’ από τη Θεσσαλονίκη έχει αρχίσει να μοιράζει κόφτες σιδήρων στους πρόσφυγες για να κόψουν τα συρματοπλέγματα που έστησαν οι Σκοπιανοί στα σύνορά τους, συγχρόνως χαρακτηρίζουν τους Σκοπιανούς ως Βούλγαρους, γράφει σκοπιανό δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αυτό, τα μέλη της αναρχικής ομάδας «Μπακτίριο» [„Бактирио" ]που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης έχουν οργανώσει τη στήριξη των προσφύγων και συλλέγουν κόφτες, σμίλες και άλλα αιχμηρά αντικείμενα με τα οποία θα μπορέσουν αν καταστρέψουν τους φράχτες που έστησαν οι Σκοπιανοί στα σύνορά τους.

Το δημοσίευμα αξιολογεί ότι το φαινόμενο αυτό είναι επακόλουθο της έντασης που δημιουργήθηκε από το κλείσιμο των συνόρων για τους μετανάστες τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα, προέβησαν οι ίδιοι, σε επιθέσεις και προσβολές κατά των Σλάβων της Νοτιοσλαβίας αποκαλώντας τους, ‘Βουλγάρους’ και ‘οπαδούς του ναζισμού’ με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες, σημειώνει το δημοσίευμα.
--
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr

1 σχόλιο:

  1. Και τι?? παρεξηγήθηκαν που τους αποκάλεσαν Βούλγαρους??? Η γλώσσα τους είναι Βουλγαρική, και οι παππούδες των σημερινών Σκοπιανών ισχυρίζονταν πως είναι Βούλγαροι!! Να παρεξηγηθούν και με τους προγόνους τους τότε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.