29/2/16

Ένας Σύρος γιατρός εξηγεί γιατί οι πρόσφυγες επιλέγουν να περάσουν από την Ελλάδα κι όχι από Βουλγαρία ή Αλβανία

Ένας Σύρος γιατρός ο Αλί Καντίρ που βρίσκεται στην Καβάλα ευχαριστεί τους Έλληνες για τη φιλοξενία και εξηγεί γιατί οι πρόσφυγες επιλέγουν να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας και όχι μέσω Βουλγαρίας, Ουγγαρίας ή Αλβανίας.   "Εργάζομαι ως γιατρός", λέει ο Καντίρ και αφηγείται την ιστορία του στο ΑΠΕ.ΜΠΕ: "Δεν έχω οικογένεια, οπότε για μένα δεν είναι πρόβλημα, όπου και να πάω. Στο παρελθόν, εργαζόμουν στη Μεγάλη Βρετανία. Πάντως, οι περισσότεροι από τους 800 ανθρώπους που είμαστε εδώ, σχεδιάζουν να φτάσουν στη Γερμανία. 
Ξέρουμε ότι η Κροατία, τα Σκόπια έχουν κλείσει τα σύνορά τους, όμως δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο στην Καβάλα, παρόλο που είναι εξαιρετική η φιλοξενία. Δεν αντέχει άλλο το μπάτζετ των περισσότερων ανθρώπων, που είναι ζήτημα να έχουν απομείνει 100 - 200 δολάρια ή ευρώ σε μια οικογένεια. Είναι λεφτά, τα οποία έχουν φυλάξει για να πληρώσουν τα εισιτήρια του λεωφορείου που θα τους πάει στα σύνορα. Πάντως, αν μπορέσουμε να φτάσουμε, ξέρουμε ότι θα περάσουμε. Υπάρχουν εκεί άνθρωποι, που αν τους πληρώσουμε, θα μας περάσουν, ώστε ο καθένας να ακολουθήσει τη μοίρα του". 

Για τη συνέχεια LIFO

4 σχόλια:

  1. Με απλά λόγια ,γιατί οι Βόρειοι γείτονές μας που τους θεωρούσαμε κατώτερους, υπερασπίζονται τις χώρες τους και τους λαούς τους ,ενώ εμείς επιλέξαμε να γίνουμε πουτάνες!

    Εντάξει ,πάντα λέγαμε πως του Ελληνα ο σβέρκος "ζυγόν δεν υπομένει" ,αλλά φαίνεται πως τα ...οπίσθιά μας υπομένουν πολλά!

    (συγνώμη για την οργή μου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΡΕ ΣΑΒΒΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. παραποδα συμπατριωτες εξεγερση για να φυγουν οι ξεφτιλες του νατο συριζαιοι και λοιποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόταση: Μιας και η Γερμανία είναι "γενναιόδωρη" και θέλει να πάρει τους πρόσφυγες αλλά οι κακές χώρες που μεσολαβούν γεωγραφικά δεν επιτρέπουν την διέλευση. Τώρα τον χειμώνα που τα επιβατικά πλοία κάθονται να μεταφέρουν τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Αμβούργου. Και για να μην επιστρέφουν κενά φορτίου να παίρνουν τα εξαγόμενα προς την Ελλάδα οχήματα στα γκαράζ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.