30/8/16

21 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε επιθέσεις Κούρδων ανταρτών στο Χακάρι

21 Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε επιθέσεις Κούρδων ανταρτών στο Χακάρι
Οι επιθέσεις των Κούρδων ανταρτών του PKK στην Τουρκία πληθαίνουν και μαζί αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των νεκρών Τούρκων στρατιωτών.

21 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη νοτιοανατολική Τουρκία, τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν, και μεγάλες ποσότητες τουρκικού οπλισμού και πυρομαχικών περιήλθαν ως λάφυρα στους Κούρδους αντάρτες.

Στη νοτιοανατολική επαρχία Χακάρι της Τουρκίας, Τούρκοι στρατιώτες που εκτελούσαν στρατιωτική αποστολή στον λόφο Ροχανί στην περιοχή Μέργκε κοντά στην πόλη Γιουκσέκοβα, δέχθηκαν επίθεση στις 23.00 της 28ης Αυγούστου από Κούρδους αντάρτες.

Οι αντάρτες χτύπησαν τους Τούρκους από δύο πλευρές με αποτέλεσμα 12 στρατιώτες να σκοτωθούν και οι υπόλοιποι να τραπούν σε άτακτη φυγή. Δύο ακόμα Τούρκοι στρατιώτες υπέκυψαν αργότερα στα τραύματά τους. Ο οπλισμός των στρατιωτών πέρασε ως λάφυρα στους αντάρτες.

Στις 09.30 της 28ης Αυγούστου άλλη ομάδα Κούρδων ανταρτών επιτέθηκε στο στρατόπεδο Τσεμεκουρκέ στην πόλη Σεμζινάν, στην επαρχία Χακάρι, από τρία διαφορετικά σημεία.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν ένας υπολοχαγός και ένας στρατιώτης. Λίγο μετά έφτασαν στο σημείο της επίθεσης Τούρκοι στρατιώτες με τεθωρακισμένο όχημα, το οποίο αναποδογύρισε από χτύπημα των ανταρτών. Σε αυτή τη μάχη σκοτώθηκαν και δύο Κούρδοι αντάρτες κι ένας ακόμα αντάρτης πιάστηκε αιχμάλωτος.

Τουρκικό ελικόπτερο τύπου Σικόρσκι χτυπήθηκε από αντάρτες ενώ έριχνε με σχοινιά Τούρκους στρατιώτες στο λόφο Μαρτύρ Χοζάν, στη Γιουκσέκοβα της επαρχίας Χακάρι, στις 02.00 της 27ης Αυγούστου.

Στις 28 Αυγούστου, στις 12.30, στον δρόμο μεταξύ Χακάρι και Βαν, οι Κούρδοι κατέστρεψαν ένα τεθωρακισμένο όχημα Cobra. Από την επίθεση αυτή σκοτώθηκαν έξι Τούρκοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν πέντε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.