29/8/16

Ο Νίκος Φίλης αποφάσισε να... γράψει πάλι Ιστορία - Οι λευκές σελίδες είναι ματωμένες!

Ο Νίκος Φίλης αποφάσισε να... γράψει πάλι Ιστορία. Το κακό είναι ότι το πρόσφατο παρελθόν του υπουργού Παιδείας μόνο καλός οιωνός δεν είναι για την πρόθεσή του να ανοίξει ξαφνικά το κεφάλαιο του Εμφυλίου στην Ελλάδα. Ο κ. Φίλης, ο άνθρωπος που «βάπτισε» τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας «εθνοκάθαρση» και την έβγαλε από την ύλη των σχολικών βιβλίων, δεν μπορεί να είναι ο εγγυητής της συγγραφής κρίσιμων και πολιτικά «ευαίσθητων» κεφαλαίων του σύγχρονου ελληνικού δράματος που ήταν ο Εμφύλιος Πόλεμος. 
Η «ρεπούσια» λογική των συνωστισμών, που και ο ίδιος υιοθετεί, μόνο σε εθνικά ατοπήματα μπορεί να οδηγήσει. Στον σύντομο χαιρετισμό του στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης στον Γράμμο, ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στην ανάγκη αναδιαμόρφωσης των σχολικών βιβλίων με το επιχείρημα ότι «δεν πρέπει να υπάρχουν λευκές σελίδες στα σχολικά βιβλία Ιστορίας» και ότι «πρέπει να προσεγγίζουμε την Ιστορία με σεβασμό στη μνήμη, στον πόνο όλων των Ελλήνων, και κυρίως με σεβασμό στα γεγονότα».
Μόνο που ο κ. Φίλης θα έπρεπε να γνωρίζει ότι αυτές οι σελίδες που αποκαλεί «λευκές» είναι σελίδες γραμμένες με αίμα χιλιάδων Ελλήνων, και σίγουρα η αναβίωση τέτοιων μνημών σε αυτή την ιστορική συγκυρία μόνο έναν νέο διχασμό μπορούν να προκαλέσουν. Εναν διχασμό που δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξαναζήσουμε, και μάλιστα καλλιεργώντας τον σε εφήβους. Και, επιπλέον, οι συγγραφείς του ΣΥΡΙΖΑ θα τολμήσουν να καταγράψουν την αλήθεια ή θα προσπαθήσουν να εξισορροπήσουν καταστάσεις;
Εάν ο υπουργός Παιδείας ονειρεύεται να ξαναγράψει την Ιστορία στα μέτρα του, καλό θα ήταν να αποφύγει να δηλητηριάσει τα παιδιά με ιδέες και σκέψεις οι οποίοι πολύ θα απέχουν από τα ιστορικά γεγονότα και απλά θα υλοποιούν σε πνευματικό επίπεδο τον... τρίτο γύρο μιας αναμέτρησης που προκάλεσε δάκρυα, αίμα και πόνο.
Η εθνική συμφιλίωση, αρέσει - δεν αρέσει στον κ. Φίλη, έγινε πράξη από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος έκλεισε σε πολλά επίπεδα ένα δύσκολο και επώδυνο κεφάλαιο της ελληνικής Ιστορίας. Αν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, θα σπείρει ανέμους, αλλά τις θύελλες θα τις θερίσει ο ελληνικός λαός.
δημοκρατία

5 σχόλια:

 1. Συνήθως τα κράτη δεν αναφέρονται στους εμφυλίους για ευνόητους λόγους στα εγχειρίδια τους.Για λόγους ομόνοιας και συμφιλιώσης.Πρώτη φορά βλέπω χώρα που έχει χιλιάδες χρόνια ιστορία να αναφέρεται στα 4 χειρότερα της χρόνια αποκρύπτοντας τα εκατοντάδες ή χιλιάδες καλύτερα της από τα βιβλία της...Τελικά είμαστε για δέσιμο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φταίει κανεις μετά να ονομάσει τα ταγματα ασφαλείας "αυτοοργανωμένες συλλογικότητες πολιτών;"

   Διαγραφή
  2. Ε' να μιλήσουμε και ημείς την newspeak

   Διαγραφή
 2. Καιρος ειναι να θερισει θυελλες ο φιλης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.