30/8/16

ΥΠΕΝ: Αποποιείται την ευθύνη για ενδεχόμενο ναυάγιο με την SOCAR

«Η κυβέρνηση δεν παρενέβη στον διαγωνισμό»
Η κυβέρνηση σε καμία φάση δεν παρενέβη στους όρους του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, αλλά πορεύεται αταλάντευτα με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και με σεβασμό στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες, επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Οι ίδιες πηγές απορρίπτουν δημοσιεύματα που εμφανίζουν ότι θα έχει την ευθύνη για ένα ενδεχόμενο ναυάγιο στην υπόθεση της ιδιωτικοποίησης του ΔΕΣΦΑ, τονίζοντας ότι απέχουν από την πραγματικότητα και αντικειμενικά υπηρετούν συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες.
Μεταξύ άλλων, σημειώνουν τα εξής: 
1. Η αλλαγή στους όρους του διαγωνισμού που περιορίζει το ποσοστό της Αζέρικης SOCAR στο 49% έγινε από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ.

2. Η πλευρά των Αζέρων (SOCAR) φαίνεται πως επιζητά αλλαγή των όρων επιδιώκοντας να της δοθεί το σύνολο των διαθεσίμων της εταιρείας με το Δημόσιο να παραιτείται, ταυτόχρονα, από το δικό του μερίδιο. Πώς αξιολογείται μια τέτοια συμπεριφορά ενός υποψηφίου επενδυτή; Πώς συνάδει με ένα νέο επενδυτικό πλάνο που θα αναπτύξει την εταιρεία;

3. Όσοι ισχυρίζονται ότι η τελευταία τροπολογία της κυβέρνησης (με την οποία ρυθμίζονται τα τέλη που θα εισπράττει ο ΔΕΣΦΑ από τους καταναλωτές) δυναμιτίζει το επενδυτικό κλίμα μιας και θέτει σε κίνδυνο την υποψηφιότητα της SOCAR, οφείλουν να μας πουν αν υπηρετείται το επενδυτικό κλίμα με την αύξηση της τάξης του 68% στα τέλη χρήσης του δικτύου που μεταφράζεται σε επιβάρυνση του ενεργειακού κόστους για την εγχώρια παραγωγή και τα νοικοκυριά.

«Είναι φανερό» καταλήγουν κύκλοι του ΥΠΕΝ «πως τα κατευθυνόμενα δημοσιεύματα των τελευταίων εβδομάδων από την μια θέλουν να υπονομεύσουν την ενεργειακή - αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης και από την άλλη επιχειρούν να μετακυλύουν σε αυτήν ευθύνες για μια ενδεχόμενη αποχώρηση της SOCAR που θα οφείλεται τελικώς, εάν συμβεί, σε άλλες αιτίες».
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.