31/8/16

Η ανέναη αιχμαλωσία της Ελλάδος

- τα μνημόνια καταστρέφουν τις αντοχές και ψυχικές δυνάμεις του Έθνους-
Εφιαλτικά είναι τα στοιχεία  που έρχονται από διεθνείς Οργανισμούς, αλλά και από την Τράπεζα της Ελλάδος, ότι πάνω από 3.5 εκατομμύρια των Ελλήνων ευρίσκονται κάτω από τα όρια της πτώχειας, ότι η ανεργία είναι 25%, ενώ εις την πραγματικότητα υπερβαίνει το 30%. Ότι 1 από τους 3 Έλληνες απασχολούμενους είναι άνεργος, και πάνω από 1 εκατ. άνεργοι χωρίς επίδομα ανεργίας, ενώ 1 από τους 3 Έλληνες είναι συνταξιούχος. Ενώ σε δυσθεώρητα ύψη έχει ανέλθει το ποσοστό της ανασφάλιστης εργασίας. Παγκόσμια πρωτιά είναι η ανεργία των νέων έως 24 ετών που  υπερβαίνει  το 50%,  και η φυγή 1/2 εκατ. νέων εις το εξωτερικό, ενώ  επικίνδυνο είναι και το λαθρομεταναστευτικό πρόβλημα που φορτώνεται ο Ελληνικός Λαός εξαιτίας των ολέθριων λαθών και της αβελτερίας των Οργάνων της Ε.Ε.!

Δυσοίωνες είναι και οι εκτιμήσεις που κάνει ο κάθε Έλληνας για το μέλλον του, όταν βιώνει τις εφιαλτικές εικόνες εις το περιβάλλον του, τις χιλιάδες αυτοκτονίες, τους συνανθρώπους που ψάχνουν για τροφή εις τους κάδους και τις λαϊκές αγορές, τους χιλιάδες συμπατριώτες που σιτίζονται από τους Δήμους, την Εκκλησία και τις φιλανθρωπικές οργανώσεις, και τα παιδιά εις τα σχολεία με γάλα και φρούτα, τα οποία ούτε θέρμανση διαθέτουν. Ο καθείς από εμάς που προβληματίζεται να πληρώσει την ΔΕΗ, τα φάρμακα, τις ιατρικές εξετάσεις, λόγω της κατάρρευσης των Ασφαλιστικών Ταμείων, τα αναρίθμητα χαράτσια, τους δυσβάστακτους ληστρικούς φόρους.
Αλλά η ερώτηση που τίθεται και πάλιν από όλους μας είναι: Ποιος ευθύνεται για όλα αυτά, γιατί φθάσαμε εις την πτώχευση ενός ολόκληρου λαού, αλλά και εις την εθνική ταπείνωση της Πατρίδας μας; Βέβαια την απάντηση δεν θα τη πάρουμε ποτέ από τους ενδογενείς υπεύθυνους και μοιραίους για την εθνική καταστροφή, οι οποίοι με τα διαδοχικά θανατηφόρα «λυτρωτικά μνημόνια της φτωχοποίησης  και καταστροφής», μας σερβίρουν εδώ και 7 χρόνια φρούδες ελπίδες και αισιοδοξίες για έξοδο από τα Μνημόνια και την κρίση. Ενώ γνωρίζουν, όπως και τα παιδιά του δημοτικού σχολείου, ότι καμία ανάπτυξη και καμία έξοδος από την κρίση δεν επιτυγχάνεται, με τέτοια επαχθή μέτρα λιτότητας και ληστρικής φορολογίας, με την διαρκή οριζόντια μείωση μισθών και συντάξεων, την δραστική μείωση των προνοιακών επιδομάτων, την συνεχή υπερφορολόγηση των ακινήτων, την εσωτερική υποτίμηση και τα πολλαπλά χαράτσια, και την κατάσχεση της περιουσίας των Ελλήνων. Θανατηφόρα μέτρα τα οποία επιδεινώνουν τη ύφεση,  την αύξηση της ανεργίας και αδήλωτης εργασίας, την περεταίρω φτωχοποίηση του Λαού μας, την αύξηση του εθνικού χρέους που οδηγεί εις  την αέναη αιχμαλωσία της Πατρίδας μας.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα, τα οποία γνωρίζουν και οι « ευφυείς» ευρωπαίοι Εταίροι μας. Αλλά και οι μοιραίοι εκπρόσωποι του Λαού μας, οι οποίοι επί δεκαετίες, λόγω κομματικού συμφέροντος και πολιτικού κόστους, απέφευγαν να διαπαιδαγωγήσουν τους Έλληνες, δηλαδή τους ψηφοφόρους των, σε θέματα κοινωνικής, οικονομικής και αναπτυξιακής πολιτικής. Ξέρετε, η πολιτική είναι έμφυτη σε κάθε άνθρωπο. Όπως έλεγε ο Αριστοτέλης, «ο άνθρωπος είναι ζώο πολιτικό». Που σημαίνει, η άμεση και ενεργός συμμετοχή όλων των πολιτών εις τα κοινά είναι προς όφελος της κοινωνίας. Αυτό όμως επιτυγχάνεται δια της καλής και ειλικρινής πληροφόρησης και ενημέρωσης κάθε πολίτη. Όμως εις την Πατρίδα μας αυτή η ευθύνη μεταφέρθηκε εις τα κόμματα, τα οποία ως μοιραίοι παντογνώστες και υπεράνω όλων ενεργούν αυθαίρετα «εν ονόματι του απληροφόρητου και ανημέρωτου για τα κοινά πολίτη», ψηφοφόρου της επί δεκαετίες κενού περιεχομένου, αλλά πολυδιαφημιζόμενης  ευνομούμενης Δημοκρατίας μας!
Πολλά είναι τα εγκληματικά σφάλματα του πολιτικού συστήματος εξουσίας. Ένα από τα μεγαλύτερα ήταν η συνεχής απόκρυψη της ολέθριας πραγματικότητας, και η συστηματική πλύση εγκεφάλου. Ότι π.χ. το βιοτικό επίπεδο ενός λαού εξαρτάται από την παραγωγική εργασία και την ανταγωνιστικότητα. Από το παραγόμενο προϊόν της εργασίας κάθε πολίτη και από το αθροιζόμενο γενικό σύνολο όλων των πολιτών προκύπτει το ετήσιο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (ΑΕΠ). Δυστυχώς όμως το πολιτικό σύστημα εξουσίας απέκρυπτε από τον Λαό μας την σημασία του πραγματικού ΑΕΠ, το οποίο μετά την Μεταπολίτευση νοθευόταν με υπέρογκους δανεισμούς εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά και η διασπάθιση των κοινοτικών πόρων οι οποίοι δεν διοχετεύονταν για την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας.
Η πολυεπίπεδη δομική ανομία της Αρχής της Διακρίσεως των Εξουσιών, των βασικών Οργάνων του Κράτους, αυτό το νοσηρό συνονθύλευμα και υπόστρωμα της Ελληνικής Πολιτείας, που κατασπαράζει τα σωθικά του Έθνους, ευθύνεται όχι μόνον για την εγκληματική εξαπάτηση του Λαού, αλλά και για την κοινωνική και οικονομική χρεοκοπία της Πατρίδας μας.  
Μετά από 7 χρόνια, τα θανατηφόρα 3 Μνημόνια της φτωχοποίησης, οι οδυνηρές στερήσεις του Ελληνικού Λαού, η διαγραφή χρέους και το εγκληματικό PSI, το κούρεμα των ομολόγων των Ασφαλιστικών Ταμείων και των Ιδιωτών, δεν μείωσαν το εθνικό χρέος, ως ισχυρίζονται με εμμονή οι εγχώριοι εμπνευστές-υποστηρικτές της εγκληματικής και θανατηφόρας λιτότητας. Οι εκδικητές, οι δήμιοι και δυνάστες του ίδιου του Λαού τους, τα ανδρείκελα του Πολιτικού Συστήματος Εξουσίας τα οποία υπέκυψαν εις τις πιέσεις των Βρυξελλών και υπέγραψαν την εγκληματική Συμφωνία για την διάσωση των Ιδιωτικών Γερμανικών και Γαλλικών Τραπεζών, δηλαδή των Δανειστών, τις τεράστιες ζημίες των οποίων φόρτωσαν εις τις πλάτες των Ελλήνων ως «εθνικό χρέος της Ελλάδος»! Εις την Παγκόσμια Ιστορία μία πρωτοφανής εγκληματική ενέργεια, η οποία συνειδητά πολλαπλασίασε το χρέος της χώρας μας, ώστε για εύλογους λόγους να μη μπορεί να αποπληρωθεί ούτε σε 400 χρόνια. Απόδειξη της καταδίκης ενός ολόκληρου Λαού, εξαιτίας των ολέθριων λαθών του Πολιτικού Συστήματος Εξουσίας και της διάσωσης αυτού, αλλά και της διαπραχθείσης προδοσίας εις βάρος του Έθνους.
Ο Λαός μας δεινοπαθεί εις την πτώχεια, την απελπισία, τις ψευδαισθήσεις, τα ψέματα και φρούδες ελπίδες του κλειστού πολιτικού συστήματος εξουσίας. Ότι δήθεν με το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου και περιουσίας του Λαού μας, κάποιοι αόρατοι εξώτεροι θα φέρουν επενδύσεις και την σωτήρια ανάπτυξη. Όμως μέσα εις την απελπισία και την λιποθυμία αδυνατούμε να συνειδητοποιούμε την οδυνηρή πραγματικότητα. Ότι π.χ. μία συνεργασία με την Κίνα θα μετατρέψει την χώρα μας σε αποθήκη και διαμετακομιστικό κέντρο προώθησης των κινεζικών προϊόντων εις την Ευρώπη, με απειροελάχιστο όφελος για την Πατρίδα μας. Ουδείς όμως λόγος γίνεται για επενδύσεις εις την Πατρίδα μας, με την δημιουργία κινεζικών επιχειρήσεων, κάτι το οποίο είναι ανέφικτο, λόγω του χαμηλού κόστους εργασίας εις την Κίνα που είναι 5 ευρώ ημερησίως. Ενώ το μέσο όρο κόστους εργασίας εις την Ε.Ε. ανέρχεται  εις τα 50 ευρώ ημερησίως, από την οποία θα μπορούσε κανείς να ελπίζει την μεταφορά επιχειρήσεων εις την Ελλάδα, υπό μορφή επενδύσεων, λόγω της μεγάλης καθίζησης του εργατικού κόστους εις την χώρα μας. Δυστυχώς, ούτε αυτό είναι εφικτό, λόγω της τεράστιας  αδίστακτης γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, διαπλοκής, ατιμωρησίας, της πολυνομίας και υπερφορολόγησης και του τόσο αντιαναπτυξιακού  φορολογικού συστήματος, αλλά και της ολοσχερούς τώρα κατάρρευσης της Εθνικής Οικονομίας!

Η νέα γενεά γνωρίζει από τους γονείς και παππούδες την δύσκολη εποχή της Κατοχής και του Εμφυλίου, τις στερήσεις, αλλά και την αντοχή και την ψυχική δύναμη  του Λαού μας. Όμως η επιδρομή των Μνημονίων δεν δημιουργεί μόνον ανείπωτη πτώχεια και εθνική ταπείνωση, αλλά καταστρέφει και τις αντοχές και ψυχικές δυνάμεις ολόκληρου του Έθνους.
Ενώπιον του θανάσιμου αυτού κινδύνου οφείλουμε ενωμένοι τώρα να αντισταθούμε εναντίον όλων εκείνων που επιβουλεύονται την υπόσταση του Έθνους μας.
Έλληνες, ξυπνήστε! Μόνο η Ελλάς έχει την ιστορική ευθύνη απέναντι του εαυτού της, αλλά και για την επαναχάραξη της πορείας της ανθρωπότητας.
Γεώργιος  Εμ. Δημητράκης

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος κρητικής (Μαριού/ Ν. Ρεθύμνης) και θρακικής καταγωγής γεννήθηκε και διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία εις την Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά εις την Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας και επί 30-ετίας Διπλωματούχος Ξεναγός για όλη την Ελληνική Επικράτεια

5 σχόλια:

 1. Τι σχολιο να κανει καποιος σε μια τετοια αναρτηση..
  Η γενια μας, της ηταν γραφτο να αντιληφθει τι παιζοτανε ολα αυτα τα χρονια του νεοελληνικου κρατους. προδοσια, δοσιλογισμος, πρακτοριλικι, μεθοδευσεις απωλειας ΕΘΝΙΚΩΝ εδαφων, γενοκτονιες, παπατζιλικι, σοσιαλισμος και καπιταλισμος,κομμουνισμος και τα λυαλα στα καγκελα. Και ολα αυτα για εναν απλο λογο. Να κραταμε την ελληνικη συνειδηση σε ελεγχομενη διαλυση. Σε ελεγχομενη αποκαθηλωση. Δειτε την μεσογειο θαλασσα. Ενα νεκροταφειο ελληνικων πολεων και μνημειων.ΠΩΣ ΛΕΤΕ ΝΑ ΧΑΘΗΚΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ? Χαθηκαν μεθδευμενα και σε βαθος χρονου. Στις ημερες μας, χασαμε Κυπρο και Μακεδονια. Τον προηγουμενο αιωνα χασαμε Ιωνια. Πως γινονται ολα αυτα? Με εναν απλο τροπο. Η ΗΓΕΣΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΣΙΩΝΙΣΤΩΝ (ΔΙΑΤΗΡΩ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ). ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ (ΠΛΗΝ ΕΠΤΑΕΤΙΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ) ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Σημερα ζουμε τις εσχατες ημερες. Μας εχουν ετοιμασει για την μεγαλυτερη σφαγη, στην κοιτιδα μας. Την ιδια ωρα ο ελληνικος λαος πλεει σε πελαγη μαλακιας και αγραμματοσυνης. Τσουρμα λαλακηδες τρεχαλανε πανω κατω χωρις να αντιλαμβανονται απολυτως τιποτα. Αυτα τα τσουρμα στηριζουν αυτο το καθεστως θανατου μεσα στο οποιο μας εχουν ριξει. Οι χιλιαδες πρακτορες κυκλοφορουν αναμεσα μας ανενοχλητοι την στιγμη που το εγκλημα τους ειναι καταγεγραμμενο. Στην χωρα εισβαλουν καθημερινα οι αυριανοι μας σφαγεις και εμεις τους καλοδεχομαστε !!!!!!!!!!!! Αρπαζουν την δημοσια περιουσαι και δεν κινειται φυλλο!!!!!!!!!!! μας εχουν προγραψει την ατομικη περιουσια μας και δεν ακουγεται τιποτα!!!!! Δουλευουμε (οσοι δουλευουμε) για να πληρωνουμε το εργανωμενο εγκλημα που μας εχει υπο κατοχη....
  ΩΣ ΠΟΤΕ ΡΕ ΚΩΛΟΠ@ΙΔΑ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ως πότε; Κατά τη γνώμη μου, μέχρι το χρονικό σημείο που θα φτάσει σε μια κρίσιμη μάζα ο πληθυσμός του οποίου η ζωή θα γίνει τόσο αναξιοπρεπής ώστε να είναι προτιμότερος ο θάνατος. (βλ. ελληνική επανάσταση). Όταν λοιπόν ο θάνατος θα γίνει προτιμότερος για την πλειονότητα των Ελλήνων, τότε θα μπορέσουμε να οδηγηθούμε σε συνθήκες τέτοιες που θα δημιουργήσουν την κοινωνική ανατροπή. Το τίμημα σε αίμα θα είναι αναπόφευκτα μεγάλο.

   Αν υπήρχε παιδεία και ανιδιοτέλεια στον μέσο Έλληνα, θα μπορούσαν οι εξελίξεις να είναι διαφορετικές, αλλά δυστυχώς αποδεικνύεται ότι 7 χρόνια μνημονιακής παράνοιας δεν είναι αρκετά.

   ΥΓ Όλοι οι κομματικοί σχηματισμοί είναι απλά μαριονέτες συντήρησης της υποδούλωσης. Από την άκρα αριστερά, μέχρι την άκρα δεξιά. Μόνο ο λαός εφαρμόζοντας το 120 του Συντάγματος μπορεί να ανατρέψει την κατάσταση. Και ναι, το 120 θα οδηγήσει στην στάχτη. Αλλά φοβάμαι ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την αναγέννηση.

   Διαγραφή
 2. Τέτοιες μπαρούφες διάβαζε και πίστευε (και βλέπουμε ότι συνεχίζει και τα πιστεύει)ο κόσμος και ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Περίμενε να δεις στις επόμενες εκλογές να μπαίνει και ο Σώρρας.

   Διαγραφή
 3. Δεν θα κουραστώ να το διορθώνω: η ανεργία στην Ελλάδα δεν είναι ούτε 25%, ούτε 30%.
  Αγγίζει το 50% και αφορά φυσικά τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα και μόνο.
  Γιατί;
  Γιατί το ποσοστό ανεργίας βγαίνει απο το κλάσμα ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ/ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ(εργαζόμενοι+άνεργοι)

  Βγάλτε απο το εργατικό δυναμικό το 1.000.000 όσων δουλεύουν ή "δουλευουν" στο δημόσιο που αυτοί δεν απολύονται ούτε έχουν ανεργία(και τους πληρώνουμε ΕΜΕΙΣ με τους φόρους μας).
  ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ ο παρονομαστής άρα ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ το κλάσμα.

  Έτσι πηγαμε χαλαρά στο 45% ανεργία η οποία πλήτει τον ιδιωτικό και μόνο τομέα.

  Είναι όμως τόσο;
  Όχι είναι μεγαλύτερη(η ανεργία) αφου έχουμε και 400.000 που ξενιτεύτηκαν στα χρόνια της κρίσης.
  Αρα η ανεργία αγγίζει το 50%.

  Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν ότι αν ξενιτευτούν 2.000.000 και έτσι "μηδενίσει" η ανεργία, αυτό θα είναι Η λύση.Κούνια που τους κούναγε.

  Μόνη λύση να μειωθεί ο αριθμός των δ.υ. στο 1/3 και πολύ είναι.
  Επίσης βγήκες στα 40 σου σε ΠΛΗΡΗ σύνταξη; 400€ και πολλά σου είναι.
  Βγήκες στα 45 σου; 450€ και πολλά σου είναι. κλπ

  Όποιος/α όμως έχει δουλέψει 33-34-35 χρόνια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ δουλειάς να του αυξηθεί η σύνταξη.(Άλλωστε είναι ελάχιστοι αυτοί/ές)

  Και ας μας αφήσουν εμας του ι.τ. να δουλέψουμε(όσοι δουλεύουμε ακόμη) μπας και σώσουμε τα άσωστα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.