29/8/16

Πεντάγωνο: oι μάχες μεταξύ τουρκικών δυνάμεων-«συριακής αντιπολίτευσης» με κούρδους είναι απαράδεκτες


Pentagon Press Secretary Peter Cook conducts a press briefing at the Pentagon, Aug. 25, 2015. (DoD photo by Master Sgt. Adrian Cadiz)(Released)
Pentagon Press Secretary Peter Cook
O Γραμματέας τύπου του Πενταγώνου ο Peter Cook είπε ότι οι συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ των υποστηριζόμενων από την Τουρκία πολιτοφυλακών στη Συρία και των συροκουρδικών δυνάμεων νότια της Jarablus είναι “απαράδεκτες,” υπογραμμίζοντας ότι σε αυτή την περιοχή δεν υπάρχουν πλέον δυνάμεις της (ISIS ή  ISIL).
“Καθώς δεχόμαστε αναφορές για συγκρούσεις νότια της Jarablus – όπου δεν βρίσκεται πλέον η ISIL–μεταξύ τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και κάποιων ομάδων της αντιπολίτευσης και μονάδων που διασυνδέονται με το SDF (Syrian Democratic Forces), θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι βρίσκουμε αυτές τις συγκρούσεις ως απαράδεκτες” είπε ο  Cook την Κυριακή με ανακοινωθέν στο email.
“Πρόκειται για ένα χώρο κορεσμένο από μάχες. Ως εκ τούτου, καλούμε όλους τους ένοπλους πρωταγωνιστές ν΄ αποσυρθούν και να λάβουν κατάλληλα μέτρα αποκλιμάκωσης ,”πρόσθεσε.
Οι φράξιες του FSA υποστηριζόμενες από τον τουρκικό στρατό κατέλαβαν 8 χωριά σε ακτίνα 12 μιλίων από τη Jarabulus στη B Συρία.
rudaw 29.8.16
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.