31/8/16

Η Τουρκία διαψεύδει τις ΗΠΑ, που μιλούν για κατάπαυση πυρός των ΤΕΔ με τους Κούρδους

Κάθε προοπτική κατάπαυσης του πυρός με τις κουρδικές πολιτοφυλακές, στη Βόρεια Συρία, απέκλεισε την Τετάρτη η Τουρκία, διαψεύδοντας σε διάστημα μόλις λίγων ωρών τις διαβεβαιώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για το αντίθετο. «Δεν αποδεχόμαστε σε καμιά περίπτωση, σε αντίθεση με αυτό που λένε ορισμένοι ξένοι εκπρόσωποι, έναν συμβιβασμό ή μια εκεχειρία μεταξύ της Τουρκίας και των κουρδικών στοιχείων», διεμήνυσε την Τετάρτη ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, υπονοώντας τις αμερικανικές ανακοινώσεις περί εκεχειρίας της Άγκυρας με τις κουρδικές πολιτοφυλακές. 
«Η τουρκική δημοκρατία είναι ένα κυρίαρχο και νόμιμο κράτος, το οποίο δεν μπορεί να εξισωθεί με μια τρομοκρατική οργάνωση», πρόσθεσε αναφερόμενος στο PYD, το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης των Κούρδων της Συρίας. 

Το ίδιο επανέλαβε σε όλους τους τόνους και ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, τονίζοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει την επιχείρησή της στη Βόρεια Συρία έως ότου αποσοβηθούν όλες οι απειλές και υπάρξουν εγγυήσεις για την εθνική ασφάλεια της χώρας. 

Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία πριν από μια εβδομάδα, στο πλαίσιο της ευρείας επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», αποσκοπεί, σύμφωνα με την Άγκυρα στην εκδίωξη του Ισλαμικού Κράτους και στην αποτροπή της κατάληψης περαιτέρω εδαφών κοντά στην τουρκική μεθόριο από κουρδικές πολιτοφυλακές της Συρίας. Οι συγκρούσεις με κουρδικές πολιτοφυλακές, που έχουν την υποστήριξη των ΗΠΑ, έχουν αυξήσει τις εντάσεις με την σύμμαχο της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ Ουάσινγκτον.

Όσον αφορά το μέτωπο κατά του Ισλαμικού Κράτους, ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά δήλωσε την Τετάρτη ότι από τις αρχές του 2016, η Άγκυρα έχει συλλάβει 815 ανθρώπους και σημείωσε ότι περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς που συνελήφθησαν ήταν ξένοι.

1 σχόλιο:

  1. Όταν λένε κάτι οι Τούρκοι, πάντα κάνουν το αντίθετο. Γιά παράδειγμα, κατηγορούν τις Η.Π.Α. γιά τον Γκιουλέν την ώρα που κάνουν αυτό που ήθελαν πάντα οι Η.Π.Α. επιτίθενται στο Ισλαμικό κράτος, άρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.