30/8/16

Οι Οθωμανοί ξανάρχονται...

Πώς ο Ερντογάν στήνει το δικό του πραξικόπημα περιγράφει ο Χαμίτ Μποζαρσλάν, διευθυντής Μελετών στη Γαλλική Σχολή Ανωτέρων Κοινωνικών Μελετών και Επιστημών (EHESS). Γιατί η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει σε... συναγερμό.
Γεννημένος στην Τουρκία το 1958 και με λαμπρές σπουδές στην Γαλλία -διδακτορικό στην Ιστορία και τις Πολιτικές Επιστήμες-, ο Χαμίτ Μποζαρσλάν έγινε ιδιαίτερα γνωστός με το βιβλίο του «Η Ιστορία της Σύγχρονης Τουρκίας». Το 2006 αναλαμβάνει τη διεύθυνση της EHESS και το 2015 κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Επανάσταση και Κατάσταση Βίας: Μέση Ανατολή 2011-2015» (εκδόσεις CNRS).
Αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, ο Γαλλο-τούρκος ιστορικός υπογραμμίζει:
«Με την εφαρμογή μέτρων εκτάκτου ανάγκης, ο πρόεδρος Ερντογάν έχει πλέον εκ των πραγμάτων όλες τις εξουσίες. Έχει καταργήσει το συνταγματικό δικαστήριο και, με τις διώξεις που ασκεί, τρομοκρατεί τα 3 εκατομμύρια δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι δεν έχουν πια και τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τη χώρα.

για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.