30/8/16

Συνεχίζεται ο πιο αχρείος εκβιασμός των Τούρκων προς την Ε.Ε. - Ή μας δίνετε βίζα άνευ όρων ή δεν υπάρχει συμφωνία, λέει ο Τσαβούσογλου

Τσαβούσογλου: Χωρίς βίζα δεν υπάρχει συμφωνία για το προσφυγικό
ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8 ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ
Φωτογραφία: Eurokinissi
Την ακύρωση της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό, σε περίπτωση που δεν απελευθερωθεί το καθεστώς βίζας για τους Τούρκους πολίτες, προανήγγειλε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Η Τουρκία δεν μπορεί να συνεχίσει να σταματάει μόνη της την παράτυπη μετανάστευση προς την ΕΕ όσο αυτή δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της. Αναμένουμε απελευθέρωση της βίζας για Τούρκους πολίτες το αργότερο έως τον Οκτώβριο του 2016» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Καθημερινή ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Αναφορικά με την υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα ο κ. Τσαβούσογλου εξέφρασε την ελπίδα «ότι αυτές οι διαδικασίες θα ολοκληρωθούν εν ευθέτω χρόνω και αυτοί οι άνθρωποι θα εκδοθούν στην Τουρκία το συντομότερο δυνατόν».

«Είμαστε βέβαιοι ότι οι ελληνικές αρχές θα πάρουν τη σωστη απόφαση σύμφωνα με τους εθνικούς νομους και τις διεθνείς υποχρεώσεις ώστε οι άνθρωποι αυτοί να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη στην Τουρκία» συμπλήρωσε και κατέληξε λέγοντας: Πιστεύω ότι έχουμε αμοιβαία πολύ καλή κατανόηση των θέσεων καθενός εξ ημών σε διάφορα ζητήματα. Κατόπιν τούτου είμαι βέβαιος ότι οι ελληνικές αρχές δίνουν σημασία στους προβληματισμούς μας σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Πηγή: iefimerida.gr

5 σχόλια:

  1. Αποδείχθηκε ότι οι 8 είναι πραξικοπηματίες; Γιατί γράφουμε τέτοια πράγματα;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω πως οι εξελίξεις στην Τουρκία είναι ιδανικές γισ την Ελλάδα. Ξεχαρβαλώνεται ο Κεμαλισμός
    Ξεχαρβαλώνεται ο Γκιουλενισμός
    Η Τουρκία αναπτύσει εσωστρέφεια
    Η Τουρκία τα βάζει με την Ευρώπη.
    Συνεπώς, το εθνικό μας συμφέρον απαιτεί :
    1. Να παραδώσουμε με ανταλλάγματα άμεσα τους πραξικοπηματίες
    2. Να ξεριζώσουμε κάθε γκιουλενική οργάνωση στην Ελλάδα ως τρομοκρατική και να στείλουμε τους πράκτορες της στη φυλακή ή στην τουρκία.
    3. Να εκμεταλλευτούμε την τουρκική αδράνεια για να οχυρώσουμε νησιά και να διαβρώσουμε την ικανότητα αιφνιδιασμού των αντιπάλων.
    4. Να δημιουργήσουμε hot spot μόνο σε ξερονήσια και να περιορίσουμε εκεί την διαχείριση τους εκτοπίζοντας και τους αλίμπερτους εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτος που νομιζεις οτι εισαι και αυτος που πραγματικα εισαι , ειναι η αποσταση της γης με το φεγγαρι.

      Διαγραφή
  3. Τώρα καταλάβαμε γιατί ο κ. Νίκος Κοτζιάς («Ο φίλος λαός της Τουρκίας ανήκει στην Ευρώπη») κάλεσε τον Τούρκο ομόλογό του στην Κρήτη· προφανώς για να τον ξεναγήσει και στο... συμβολικό σπήλαιο (σ.σ. όχι αυτό του Πλάτωνα, που το λέμε σήμερα... «το Matrix του ΣΥΡΙΖΑ»... χαχαχα!).

    Ως γνωστόν, η νέα τουρκική λίρα (βλέπε YTL - κέρμα του 2009) μοιάζει με νόμισμα των 2 ευρώ (*), με αποτέλεσμα να είναι εύκολο να εξαπατηθούν οι καταναλωτές!...

    Η αρπαγή της Ευρώπης (**) από τον Δία (με μορφή ταύρου) - που απεικονίζεται στο κέρμα των 2 ευρώ - και η επακόλουθη... «ερωτική καταφυγή» του ζεύγους στο Δικταίον Άντρο (***) στο Λασίθι, έχει αντικατασταθεί - στη νέα τουρκική λίρα - από τον «πατερούλη» Κεμάλ Ατατούρκ (σε προφίλ).

    Τα συμπεράσματα δικά σας, δικοί σας και οι συνειρμοί.

    οΟο

    (*) μικρή παραπλανητική διαφορά, η εναλλαγή του «χρωματισμού» (χρυσό-ασημί) περιφέρειας-κέντρου του κέρματος

    (**) μάλλον εκ του «ευρύωπος» δλδ «γυναίκα με μεγάλα μάτια»

    (***) άλλη εκδοχή: "Salut moi le Platane de Gortyne et Nikolo Kotzia attend" («Χαιρέτα μου τον πλάτανο και Νικολό καρτέρει»)...
    Σύμφωνα με τον μύθο της κλασικής ελληνικής μυθολογίας, στη Γόρτυνα κατέφυγε ο Δίας όταν, μεταμορφωμένος σε ταύρο, απήγαγε την Ευρώπη από τον Λίβανο. Ο Δίας έφτασε στην Γόρτυνα με μορφή ταύρου και την Ευρώπη καβάλα στην πλάτη του και μόνο κάτω από τoν ιερό πλάτανο πήρε ανθρώπινη μορφή εξαιρουμένου ενός μόνο μέλους τους σώματος του. Εκεί έκανε έρωτα στην Ευρώπη επί τρεις ατελείωτες μέρες και νύχτες. Από τη σχέση του Δία με την Ευρώπη γεννήθηκαν τρία παιδιά, τα οποία έγιναν οι βασιλείς των τριών Μινωϊκών παλατιών της Κρήτης.
    [Wikipedia, Yves Bonnefoy, "Greek and Egyptian Mythologies" (1992) University of Chicago Press].

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.