28/8/16

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ

Παναγίωτης Ήφαιστος
Εκπληκτικά στοιχεία.
Το μείζον βέβαια είναι το εξής: Το σύγχρονο νεοελληνικό εξαρτημένο κράτος το οποίο τους δύο τελευταίους αιώνες κυβερνάται από εγχώριους μεταπράτες της εξάρτησης δεν καταφέρνει να διεκδικήσει αυτό που ανήκει στους πολίτες του.
Καθότι τέτοια συμβαίνουν εδώ και πέντε χιλιάδες χρόνια γνωστής ιστορίας. Στις μέρες μας η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι στο σύγχρονο κρατοκεντρικό διεθνές σύστημα του ΟΗΕ, είτε για λόγους υποκρισίας είτε για λόγους ανάγκης, η σταθερότητα δια μέσου ισορροπίας δυνάμεων και εξισορροπητικών πολέμων συνοδεύεται από «κατακτήσεις» ή κατακτήσεις στην βάση των οποίων τα θύματα μπορούν να διεκδικήσουν κάποια πράγματα (οι γνωστές "Συμβάσεις" για όσα κράτη είναι μέλη). Τέτοια είναι τα εγκλήματα πολέμου.

Το γιατί το νεοελληνικό κράτος μετά το 1945 για μια σειρά σημαντικά ζητήματα δεν κατόρθωσε το μείζον είναι μεγάλο ερώτημα. Τα ίδια ισχύουν τόσο για την Κύπρο όσο και για το Ελλαδικό κράτος όσον αφορά τα εγκλήματα της Τουρκίας όταν εκμεταλλευόμενη την αφροσύνη κάποιων έξωθεν εντεταλμένων «Ελλήνων» εφόρμησε, εκτέλεσε παράνομη εισβολή, κατάλαβε ξένα εδάφη που δεν της ανήκουν και έκανε φρικτά εγκλήματα πολέμου καταγεγραμμένα σε εκθέσεις διεθνών οργανισμών.

Τελικά, τι έγινε!; Τα θύματα όχι μόνο δέχονται να νομιμοποιήσουν τα τετελεσμένα της εισβολής αλλά και να νομιμοποιήσουν έποικους και να καταστήσουν το εγκληματικό κράτος της Τουρκίας κυρίαρχο επί ολοκλήρου της Κύπρου (ΔΔΟ είναι η συντομογραφία του εγκλήματος).

Στην δε περίπτωση του Β Παγκοσμίου Πολέμου, όχι μόνο δεν διεκδικήσαμε αυτό που μπορούσαμε να διεκδικήσουμε αλλά πολλές δεκαετίες μετά, λόγω ραδιουργιών χωρίς όριο των γραφειοκρατών της τεχνόσφαιρας που ονομάζεται ΕΕ (και που ολοφάνερα κυριαρχείται από αυτή την δεσποτική τεχνόσφαιρα), δεχθήκαμε δυσβάστακτους όρους που επέβαλε το Βερολίνο υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενιών.

Διέξοδος πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει η δε ένταξη της Κύπρου στο τουρκικό άρμα θα σημάνει και το τέλος των νεοελλήνων στο σύνολό τους. Θα είναι ζήτημα χρόνου.

Αυτά λέγοντας θέλω να κάνω απολύτως σαφές ότι δεν ταυτίζω καμιά κοινωνία με το «σύστημα» που την διακυβερνά (σήμερα σχεδόν πανταχόθεν με φορά δεσποτική και όχι δημοκρατική). Τα μέλη της Ελληνικής κοινωνίας, για παράδειγμα, δεν τους ταυτίζουμε με το εξαρτημένο και ανάλγητο νεοελληνικό κράτος. Τα μέλη της Γερμανικής κοινωνίας, επίσης, δεν τα ταυτίζουμε με τις σπασμωδικά κινούμενες κυβερνήσεις οι οποίες μετά το 1992 όταν λόγω λαθών των Γάλλων απέκτησαν το πάνω χέρι στο οικονομικό πεδίο. Μετά τον Μπίσμαρκ οι Γερμανικές κυβερνήσεις περιπίπτουν από το ένα λάθος στο άλλο, κυρίως επειδή λειτουργούν ανορθολογικά. Με όρους δηλαδή ισορροπίας δυνάμεων και συμφερόντων. Μετά το 1992 πρωτίστως δυσκολεύονται να διακρίνουν μεταξύ ηγεσίας που θα έθετε την Ευρώπη σε μια νέα τροχιά και ηγεμονίας που θα τους οδηγήσει σε μια ακόμη οδυνηρή για αυτούς περιπέτεια.

http://www.greece.org/blogs/wwii/?page_id=1324

Συναφή με τις τελευταίες επισημάνσεις

ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2009-14 ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΊΑ ΤΗΣ ΕΕ http://wp.me/p3OlPy-Q7
Οι προοπτικές της Ευρώπης στους τομείς της άμυνας, της ασφάλειας και της στρατηγικής http://wp.me/p3OlPy-JB
Π. Ήφαιστος – P. Ifestos
www.ifestos.edu.gr / www.ifestosedu.gr – info@ifestosedu.gr
Στρατηγική Θεωρία–Κρατική Θεωρία https://www.facebook.com/groups/StrategyStateTheory/
Διεθνής πολιτική 21ος αιώνας https://www.facebook.com/groups/InternationalPolitics21century/
Ελλάδα-Τουρκία-Κύπρος: Ανισόρροπο τρίγωνο https://www.facebook.com/groups/GreeceTurkeyCyprusImbalance/
Διαχρονική Ελληνικότητα https://www.facebook.com/groups/Ellinikotita/
Άνθρωπος, Κράτος, Κόσμος–Πολιτικός Στοχασμός https://www.facebook.com/groups/Ifestos.political.thought/
Κονδυλης Παναγιώτης– https://www.facebook.com/groups/Kondylis.Panagiotis/
Θολό βασίλειο της ΕΕ https://www.facebook.com/groups/TholoVasileioEU/
Θουκυδίδης–Πολιτικός Στοχασμός https://www.facebook.com/groups/thucydides.politikos.stoxasmos/
Μέγας Αλέξανδρος–Ιδιοφυής Στρατηγός και Στρατηλάτης https://www.facebook.com/groups/M.Alexandros/
Εκλεκτά βιβλία που αξίζουν να διαβαστούν https://www.facebook.com/groups/eklektavivlia/
Ειρηνική πολιτική επανάσταση https://www.facebook.com/groups/PolitPeacefulRevolution/
Προσωπική σελίδα https://www.facebook.com/p.ifestos
Πολιτισμός, Περιβάλλον, Φύση, Ψάρεμα https://www.facebook.com/Ifestos.DimotisBBB
«Κοσμοθεωρία των Εθνών» https://www.facebook.com/kosmothewria.ifestos
Προσωπικό προφίλ https://www.facebook.com/panayiotis.ifestos

This is a manuscript (dated: 1946) documenting accounts of damages, destruction, and thefts to antiquities by the occupied forces during WWII. Over…

6 σχόλια:

 1. Δυστυχως οι κυβερνώντες μας δεν ειναι απλα μεταπράτες της εξάρτησης ειναι η γεννουσιοργος αιτία αυτής και οφείλω να επισημάνω οτι το πλεον σοβαρό θεμα της εποχης μας κατάντησε παιχνίδι στα χέρια των μικρών.κατα το λαϊκό άσμα.Ετσι τωρα το επανέφερε στην φρασεολογία του ( μετα απο λήθη άνω του έτους) και ο τσιπρας προφανώς για να δειξει την γνωςτη αντίσταση,στάχτη στο πόπολο που το εχει ρημάξει αλλα παρόλο αυτα δεν ου βγαίνουν τα μετρα και θα πάρει και αλλα και μετα αλλα κλπ.


  Οι κυβερνησεις φεύγουνε μα τα μετρα μένουν..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. οχι ρε παιδια!!!συμφωνουν κιοι εβραιοι...ελεος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ηλία καλησπέρα. Οι Εβραίοι έχουν κράτος. Είχαν και αυτοί τις διαδρομές τους και καλά κάνουμε να συνεκτιμούμε τα πράγματα όπως έχουν. Μετά την εποχή που βρίσκονταν στην διασπορά του, τις μυστικές σιωνιστικές συνελεύσεις κτλ, απέκτησαν και έχουν σήμερα ένα πολύ ισχυρό κράτος. Δεν λειτουργούν στην βάση κάποιας συνομωσιακής αντίληψης αλλά στην βάση α) του κριτηρίου της επιβίωσης του Ισραήλ και β) των εθνικών συμφερόντων του κράτους του Ισραήλ. Όταν πριν λίγα χρόνια οι Mearsheimer / Walt έγραψαν άρθρο (το έχω αναρτημένο στο www.ifestosedu.gr) και θεμελίωσαν ότι παρασύρουν τις ΗΠΑ σε αυτή την λογική αντιμετώπισαν μια θηριώδη επίθεση από τα λόμπι των ΗΠΑ αλλά δεν κλόνισε το επιχείρημά τους. Το Ισραήλ είναι κράτος που με στρατηγικούς όρους λειτουργεί στρατηγικά ορθολογιστικά (δεν είναι αξιολογικός όρος το «ορθολογιστικά» αλλά, στην στρατηγική θεωρία, επιστημονικά συγκεκριμένος). Καλά κάνουμε να σταθμίζουμε και εκτιμούμε σωστά θέσεις και στάσεις των κρατών (όλων συμπεριλαμβανομένων του Ισραήλ και όχι να τις βλέπουμε συναισθηματική ή συνομωσιολογικά). Το διεθνές σύστημα είναι κρατοκεντρικό και λειτουργεί σύμφωνα με τις εγγενείς λογικές ενός τέτοιου συστήματος. [ΗΘΙΚΗ και ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, Η μη θεσπισμένη ισχύς στην διεθνή πολιτική. Πολιτική θεολογία versus πολιτική θεωρία και η σημασία της αξιολογικά ελεύθερης περιγραφής και ερμηνείας των διεθνών φαινομένων ¬- http://wp.me/p3OlPy-1bH - http://wp.me/p3OqMa-13c] Οι στρατηγικές εξελίξεις είναι καταιγιστικές, το νεοελληνικό κράτος βρίσκεται μέσα σε πολλές συμπληγάδες και είναι ζήτημα επιβίωσης να λειτουργήσει ορθολογιστικά. Καμιά σταθερά δεν υπάρχει συμπεριλαμβανομένου του Ισραήλ. Ας μην αποφασίζουμε όμως στην βάση ανύπαρκτων σταθερών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνω απολυτα...απλα αστειευομαι...και αυτο γιατι εμεις σε αντιθεση με τους ισραηλινους, δεν εχουμε το αισθημα της επιβιωσης του κρατους μας ως ελληνικο, αλλα το αισθημα της επιβιωσης του ως πολυπολιτισμικου σουργελου, χαμενου καπου αναμεσα στα κελευσματα της ουασιγκτον και των βρυξελλων,προς χαριν και των ισραηλινων...και σαυτο συντεινει τα μεγιστα η πνευματικη μας ανεπαρκεια και βεβαια ο απορρεων εξαυτης, αλογος πιθηκισμος μας...

   Διαγραφή
 4. Μετά την ανάρτηση από τον Ινφογνώμων έκανα κάποιες φραστικές διορθώσεις και σύντομες συμπληρώσεις https://www.facebook.com/groups/InternationalPolitics21century/permalink/1035434743230921/

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.