31/8/16

Σαμπάχ: Τούρκος πραξικοπηματίας διέφυγε στις ελεύθερες περιοχές

Στην Κύπρο, και συγκεκριμένα στις ελεύθερες περιοχές του νησιού, φέρεται να έχει διαφύγει ο πραξικοπηματίας αξιωματικός του τουρκικού στρατού Ουζάι Σαχίν, ο οποίος είχε δώσει την εντολή στους στρατιώτες να πυροβολήσουν εναντίον του πλήθους που βγήκε στους δρόμους, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Σαμπάχ.
Ο Τούρκος αξιωματικός είχε δηλώσει στο στράτευμα στην επαρχία Καχράνμαρας στις 13 Ιουλίου, δύο μέρες πριν το πραξικόπημα, ότι αναχωρεί με άδεια ωστόσο η επιστροφή του θα είναι "μεγαλοπρεπής", κατά την έκφρασή του, γράφει η εφημερίδα.

Ο Σαχίν, αναφέρεται, συμμετείχε στη συνέχεια στη σύσκεψη των πραξικοπηματιών αξιωματικών που έγινε στη βάση Ακιντζί και στις 14 Ιουλίου έφτασε στην Κωνσταντινούπολη.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι από το Καρτάλη της Κωνσταντινούπολης έδινε διαταγές για το πραξικόπημα ενώ στις 16 Ιουλίου πήγε στην Άγκυρα. "Προσπάθησε από εκεί να περάσει στη Συρία με φορτηγό αλλά απέτυχε και έτσι πήγε στην Κύπρο," ισχυρίζεται η Σαμπάχ, χωρίς να δίδει περισσότερες πληροφορίες.
Από πλευράς της κυπριακής Αστυνομίας, στο παρόν στάδιο, δεν υπάρχει κάποια πληροφόρηση επί του θέματος.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.