29/8/16

Υπ. Εξωτερικών Συρίας: καταγγέλει τις σφαγές που διέπραξε η Τουρκία στη Β Συρία και καλεί ΟΗΕ και Σ Ασφαλείας να επιβάλουν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Image result for syrie MINISTERE ETRANGERES
Το συριακό Υπ.Εξωτερικών  ανακοίνωσε ότι οι παραβιάσεις και οι σφαγές που διαπράχθηκαν από το τουρκικό καθεστώς κατακτώντας συριακά εδάφη αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Διαβεβαίωσε ότι η μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Συρία απ΄ οποιαδήποτε πλευρά οφείλει να γίνεται σε συντονισμό με τη συριακή Δημοκρατία και το συριακό στρατό.

Με 2 μηνύματα που απευθύνει στο ΓΓ του ΟΗΕ και στον πρόεδρο του Συμβουλίου Ασφαλείας για την αιματηρή σφαγή που διαπράχθηκε από τον τουρκικό στρατό και των συμμάχων του κατά πολιτών στη Β Συρία, το υπουργείο γνωστοποιεί ότι αεροπορία και πυροβολικό του τουρκικού στρατού σε συντονισμό με τους πράκτορες τους των τρομοκρατικών δικτύων στόχευσαν τα 2 χωριά Jeb Koussa και Amarna νότια της Jarablos στην επαρχία Χαλεπίου και προκάλεσαν το θάνατο 35 ατόμων πολιτών 20 στο χωριό Jeb Koussa και 15 στο χωριό Amarna, και τον τραυματισμό δεκάδων άλων.

Το υπ.αναφέρει ότι η Συρία καλεί τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να καταγγείλουν αυτά τα δειλά εγκλήματα και ν΄ασκήσουν πιέσεις στο καθεστώς Erdogan ώστε να παύσει να είναι ο χορηγός της τρομοκρατίας και να την χρησιμοποιεί για να παρεμβαίνει στα εσωτερικά και στο εσωτερικό της Συρίας. Το Υπ. καταγγέλει με τον πιο απερίφραστο τρόπο τα εγκλήματα που διέπραξε το τουρκικό καθεστώς στη Β Συρία.

Το υπουργείο αναφέρει όιι οι ισχυρισμοί της Τουρκίας ότι ενήργησε για την εκδίωξη της Daech από την Jarablos δεν έχουν άλλον σκοπό παρά την εισβολή τρομοκρατικών οργανώσεων που διασυνδέονται με το τουρκικό καθεστώς.
“Η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Μ Βρετανία η Σ Αραβία και το Κατάρ συνεχίζουν να φέρουν κάθε μορφής υποστήριξη στο τουρκικό καθεστώς, υποστηρίζοντας την τρομοκρατία όχι μόνο στη Συρία αλά και σε διάφορες χώρες του κόσμου και αποδεικνύουν την συνενοχή τους με το τουρκικό καθεστώς στο θάνατο αθώων σε Χαλέπι, Δαμασκό, Jarablos, Paris, Lyon, Βρυξέλλες και Bερολίνο”, σημειώνει το υπουργείο.

Και καταλήγει: “η συριακή κυβέρνηση καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας ν΄αναλάβει τις ευθύνες του στη διατήρηση της ειρήνης και της διεθνούς ασφάλειας και να καλέσει την Τουρκία ν΄αποσυρθεί από τα συριακά εδάφη και να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία της Συρίας και την ενότητα των εδαφών της και το λαό της και να σταματήσει να υποστηρίζει τις ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις και να κλείσει ολοσχερώς τα σύνορά της με τη Συρία εις εφαρμογήν των σχετικών αποφάσεων του συμβουλίου Ασφαλείας στην αντιτρομοκρατική μάχη.sana 29.8.16

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.