28/8/16

Τούρκοι και μισθοφόροι του FSA 15 χλμ από τη Ιεράπολη!

O τουρκικός στρατός και οι τρομοκρατες που υποστηρίζει προχωρούν γρήγορα και διευρύνουν τα κατεχόμενα στη Β Συρία.

5 oργανώσεις της λεγόμενης συριακής αντιπολίτευσης επιτίθονται με την υποστήριξη του τουρκικού στρατού στην ISIS και στο SDF στη Β Συρία είναι φράξιες του FSA: Suqur Al-Jebal, Sultan Murad, Sham Front, Faylaq Al-Sham και Νour al Zinki. O FSA κατέλαβε το πρωί της Κυριακής περί το 1/3 των εδαφών που ελέγχει ο SDF βόρεια του ποταμού Sajur στη Β Συρία. Ο FSA ανακοίνωσε ότι κατέλαβε τα χωριά Qusa και Balaban στα 14.5 km Ν της Jarablus. και το Ain Al-Bayda στα 10 km Ν της ίδια πόλης. Προελαύνει για να καταλάβει και το Balwiran  πιο δυτικά από την ISIS.To (OSDH) αναφέρει ότι οι δυνάμεις του Στρατιωτικού Συμβουλίου της  Jarablos μαχητές και οι SDF αποσύρθηκαν από τα χωριά  al-Amarné και Ain Μπέιντα.

Oι τρομοκράτες του  κατέλαβαν και τα χωριά ,  και  ΝΔ της  από .Ο fsa και οι φράξιές του κατέλαβαν και τα χωριά Suraysat και Thaheriyah και κατευθύνονται προς την πόλη Tukhar Β του Manbij. Κατέλαβαν στην περιοχή al-Rai από την ISIS διάφορα χωριά στο Β της επαρχίας Χαλεπίου στα περί τα 25~30 km Δ της Jarablus.
Αν και ο απολογισμός δεν είναι οριστικός αναφέρεται ότι τουλάχιστον 35 πολίτες σκοτώθηκαν και πάνω από 70 τραυματίστηκαν στους τουρκικούς βομβαρδισμούς στη Β Συρία μεταφέρει το (OSDH).
«Τουλάχιστον 20 πολίτες σκοτώθηκαν και 50 άλλοι τραυματίστηκαν από πυρά τουρκικού πυροβολικού και αεροπορικές επιδρομές της Τουρκίας την Κυριακή το πρωί στο χωριό Jeb el-Koussa, νότια της Jarbalos».Τα τουρκικά μέσα και της αυτοαποκαλούμενης αντιπολίτευσης προβάλουν εικόνες και από την κατάκτηση του χωριού ‘al-Amarné στο Ν της Jarablos.AFP
المرصد السوري المعارض: 50 شخصا أصيبوا في المجمل خلال الهجوم على قرية جب الكوسا (أ ف ب)
Από την πλευρά του, ο τουρκικός στρατός δήλωσε ότι σκότωσε 25 Κούρδους μαχητές σε τουρκικές αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο τμήμα της Συρίας.Των εξελίξεων προηγήθηκε η δολοφονία Τούρκου στρατιώτη και ο ταρυαμτισμός άλλων 3 από αντιαρματικό πύραυλο πύραυλο κατά τανκ κοντά στη  Jarablos.
Η τρομοκρατική οργάνωση τουρκικών συμφερόντων Σουλτάνος Μουράτ και οι σύμμαχοί της με την υποστήριξη του τουρκικού στρατού στοχεύουν να καταλάβουν την πόλη Manbej που πρόσφατα με την υποστήριξη των ΗΠΑ απελευθέρωσαν από την ISIS οι SDF.O λιποτάκτης αξιωματικός  Ahmed Osman, δήλωσε ότι τα στρατεύματα FSA και τούρκων προχωρούν προς Manbej .almayadeen
Eίναι τώρα 15 χλμ από το Manbej.Caσισιθσιξ
dimpenews.com

28.8.2016  Jarabulus-Manbij

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.