10/10/17

Η Δανία προχωρά προς απαγόρευση της μπούρκας


Η Δανία φαίνεται ότι θα είναι η επόμενη ευρωπαϊκή χώρα που θα περιορίσει τη χρήση της μπούρκα και του νικάμπ, που φορούν κάποιες μουσουλμάνες, αφού τα περισσότερα κόμματα στο δανέζικο κοινοβούλιο τάχθηκαν υπέρ κάποιου είδους απαγόρευσης για τα καλύμματα του πρόσωπου.
Τα ισλαμικά καλύμματα που καλύπτουν μέρος ή ολόκληρο το πρόσωπο, όπως η μπούρκα και το νικάμπ διχάζουν την κοινή γνώμη σε όλη την Ευρώπη, θέτοντας τους υπέρμαχους της θρησκευτικής ελευθερίας απέναντι στους υποστηρικτές του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους και σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι τέτοιου είδους καλύμματα είναι ξένα από πολιτιστική άποψη ή συμβολίζουν την καταπίεση των γυναικών.
Το νικάμπ αφήνει ακάλυπτα μόνο τα μάτια, ενώ η μπούρκα καλύπτει και τα μάτια με ένα αραιό πλέγμα. Η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Βουλγαρία και το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έχουν επιβάλει κάποιους περιορισμούς για τις γυναίκες που θέλουν να φορούν καλύμματα για ολόκληρο το πρόσωπο σε δημόσιους χώρους.
«Δεν πρόκειται για απαγόρευση σε μια θρησκευτική ενδυμασία, πρόκειται για μια απαγόρευση στην κάλυψη του προσώπου», δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Γιάκομπ Έλεμαν-Γιένσεν, εκπρόσωπος του Φιλελεύθερου Κόμματος, αφού το κόμμα του, το μεγαλύτερο στον κυβερνητικό συνασπισμό, αποφάσισε να στηρίξει την απαγόρευση. Αυτό ουσιαστικά θα σημαίνει απαγόρευση της νικάμπ και της μπούρκα, πρόσθεσε. Περίπου 200 γυναίκες στη Δανία φορούν τέτοιου είδους καλύμματα, σύμφωνα με ερευνητές.

Για τη συνέχεια Liberal

7 σχόλια:

  1. Ας αφήσουμε το θρησκευτικό μέρος στην άκρη. Για λόγους ασφαλείας, είναι απαράδεκτο να κυκλοφορεί κάποιος με πρόσωπο εντελώς (μπούρκα), ή σχεδόν εντελώς (νικάμπ) καλυμμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αμ και το Θρησκευτικό που το παει κανείς;
      ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ ΛΑΘΡΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ;
      ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΕΙΔΑΜΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΝΑ ΔΡΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΡΑΝΙ!!!ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΤΥΧΑΙΟ;ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΕΛΥΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΤΕ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΥΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΙΣ ,ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΤΕ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ .ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΓΓΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ,ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΘΕ ΛΑΘΡΟ
      ΤΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΜΑΣ

      .Με την ελπίδα οτι θα διαλυθεί η ιδέα οτι το Κοράνι διακατέχεται απο τις ίδιες αρχές και αξίες με τη διδασκαλία του Ιησού Χριστού μέσα απο τα Ιερά Ευαγγέλια:
      Κορανι 2: 191 'Σφαξτε τους άπιστους όπου κι'αν τους βρείτε'
      Κορανι 3: 28 'Οι Μουσουλμάνοι δεν πρεπει να εχουν άπιστους για φίλους'
      Κορανι 3: 85 'Οποιαδήποτε άλλη θρησκεία εκτος του Ισλαμ δεν είναι αποδεκτη
      Κορανι 5: 33 «Ακρωτηριάστε και σταυρώστε τους άπιστους αν εκφέρουν κριτική κατα του Ισλαμ»
      Κορανι 8: 12 «Βασανίστε και αποκεφαλίστε αυτους που πιστεύουν σε Γραφές άλλες απο το Κοράν騻
      Κοράνι 8:60 «Οι Μουσουλμάνοι πρέπει να γνωρίζουν το χειρισμό όλων των όπλων για να τρομοκρατούν τους άπιστους»
      Κοράνι 8: 65 «Οι άπιστοι ειναι ηλίθιοι: πιέστε τους Μουσουλμάνους να τους πολεμήσουν»
      Κοράνι 9: 5 «Οταν σας δίνεται η ευκαιρία σκοτώστε τους άπιστους οπου κι'αν βρίσκονται»
      Κοράνι 9 30 «Οιι Ιουδαίοι και οι Χριστιανοί ειναι διεστραμμένοι, πολεμήστε τους»
      Κορανι 9: 123 «Πολεμηστε τους άπιστους που ειναι γείτονές σας»
      Κορανι 22: 19 «Τιμωρείστε τους ΄απιστους με φωτιά καμακώστε τους με ατσαλινα καμάκια, καψτε τους με βραστό νερό, συντρίψτε το κεφαλι και το σωμα τους"
      Κορανι 47: 4 «Μην προσπαθείστε να ζήσετε ειρηνικά με τους απιστους, αποκεφαλίστε τους αν πεσουν στα χέρια σας"

      Διαγραφή
    2. Οι μουσουλμάνοι αυτοί φορούσαν ... μπούρκα, ή νικάμπ; Διότι περί ενδυμασίας ο λόγος.

      Διαγραφή
    3. To θέμα δεν είναι τι φορούσαν,αλλά οτι ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ με στόχο να μας ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ και εάν χρειαστεί να μας ΣΦΑΞΕΙ.Κάτι γνωρίζει ο Κ.Καλεντερίδης απ' τον Πόντο

      Διαγραφή
    4. Κάνε μου την χάρη να ζητήσεις να σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι διαβάζεις και τι συζητείται. Είσαι εντελώς εκτός θέματος.

      Διαγραφή
  2. και εδω για λόγους ασφάλειας όταν κάποιος πλησιάζει τα ΑΤΜ η κατεβαίνει απο την μηχανή του να βγάζει το κράνος του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εννοείται. Το 1964, ο Γ. Παπανδρέου είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία με καλυμμένο πρόσωπο. Ήταν αποκριές, δεν θυμάμαι τι είχε γίνει, αν είχε γίνει κάτι, το οποίο προκάλεσε την απαγόρευση. Αυτοί που ήθελαν να κυκλοφορούσαν μασκαρεμένοι στους δρόμους, φυσικά γκρίνιαξαν, αλλά η απαγόρευση ήταν απαγόρευση. Τελεία και παύλα.-

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.