20/6/18

Οι Πρέσπες ανακαλούν μνήμες του εμφυλίου πολέμου;

Οι Πρέσπες είναι ένα βολικό σημείο για να γίνονται οι τριεθνείς συναντήσεις. Αυτό γινόταν εδώ και πολλά χρόνια. Συνεπώς, ένας καλόπιστος πολίτης δεν θα έβλεπε κάτι το μεμπτό στην επιλογή αυτού του χώρου για την υπογραφή της συγκεκριμένης συμφωνίας. Μέχρις εδώ καλά.
Όμως, διαβάζοντας ξανά και ξανά τις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού το μάτι μου δεν μπορεί να ξεκολλήσει από την παρακάτω φράση: «Δεν ανταμώνουμε σήμερα εδώ για να θρηνήσουμε τις ήττες του παρελθόντος». Τι θέλει να πει ο ποιητής; Ποιοι είναι αυτοί που δεν θα θρηνήσουν τις ήττες του παρελθόντος; Και σε ποιες ήττες αναφέρεται και πώς προσδιορίζεται, σε βάθος χρόνου, αυτό το παρελθόν;
Αυτά τα ερωτήματα δεν είναι σχολαστικά. Είναι ουσιαστικά. Νομίζω πως το κλειδί στην αποκωδικοποίηση αυτής της πρότασης βρίσκεται σε τέσσερις λέξεις: «τις ήττες του παρελθόντος». Ο συνδυασμός αυτών των τεσσάρων λέξεων με την τοποθεσία των Πρεσπών, παραπέμπουν υπαινικτικά μεν, αναντίρρητα δε, στον εμφύλιο πόλεμο, και ειδικά στην τελευταία φάση του, όταν και ο ΔΣΕ συγκροτείτο κατά 60% από Σλαβομακεδόνες.

Για τη συνέχεια liberal

2 σχόλια:

  1. δεν υπηρξε κανενας εμφυλιος πολεμος στην ελλαδα απο το 1821 μεχρι σημερα
    ε φυλιες συγκρουσεις ειχαμε μεταξυ οπλαρχηγων κατα την επανασταση του 21(φυσικο γεγονος ετσι γινεται παντου στον κοσμο) και εναν εθνικο διχασμο μεταξυ βενιζελικων και κρεττινων βασιλικων.
    το 41-49 ειχαμε επιθεση των ξενοφερτων και ξενοκινητων εαμοβουλγαρων ερυθροφασιστων κομουνιστων εναντιον του ελληνικου λαου με σκοπο την γενοκτονια μερικων εκατομμυριων ΜΗ αριστερων ελληνων, αντιδραστικων μοναρχοφασιστων βενιζελικων αστων κουλακων αναρχικων σοσιαλιστων τροτσκιστων οπορτουνιστων και οποιον τελοσπαντων δεν γουσταραν οι μισανθρωποι ερυθροφασιστες κομουνιστες.
    με προσχημα την ταχα μου αντισταση εναντιον γεμανοιταλων ετοιμαστηκαν για την αρπαγη της εξουσιας και με την βια επιβολλη της αρωστημενης θρησκειας τους του κομουνισμου τους οπως ακριβως εκαναν και στον ρωσικο λαο το 17 στον κινεζικο και αλλους
    ετσι ακριβως οπως ειναι η αληθεια, πρεπει να θετουμε εμεις οι ελληνες το θεμα και οχι οπως θελουν οι ψευτες ερυθροφασιστες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.