13/1/09

«Το Ισραήλ δεν σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο»

Το Ισραήλ κατηγόρησε σήμερα η επίτροπος για την Ανάπτυξη της Ε.Ε. Λουί Μισέλ, ότι δεν σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στη Γάζα καθώς δεν μεριμνά επαρκώς για την προστασία του άμαχου πληθυσμού στην πολεμική επιχείρηση που έχει εξαπολύσει εναντίον της Χαμάς.
Σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα La Libre Belgique, ο Λουί Μισέλ επισημαίνει ότι..."μια απόδειξη, που οι πλέον διακεκριμένοι ειδικοί στο θέμα αυτό παραδέχονται και καταγγέλλουν, είναι ότι το Ισραήλ δεν σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο", τόνισε στην εφημερίδα.
"Η πρώτη υποχρέωση που είναι βασική, είναι ότι μια δύναμη κατοχής έχει την υποχρέωση να προφυλάσσει τη ζωή του πληθυσμού, να τον προστατεύει, να μεριμνά για την τροφή και την περίθαλψή του. Αυτό δεν γίνεται, είναι δραματικό και δεν μπορώ να το δεχτώ", πρόσθεσε.
Η κατηγορία αυτή διατυπώνεται την ώρα που ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει για 18η ημέρα με αμείωτη ένταση την πολεμική του επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της Χαμάς. Τουλάχιστον 919 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους πολλές γυναίκες, παιδιά και γέροντες.
"Είναι ακόμη πιο δύσκολο να το δεχτείς αυτό, κυρίως όταν προέρχεται από μια δημοκρατία", όπως το εβραϊκό κράτος, δήλωσε ο βέλγος επίτροπος.
Ο Μισέλ έλαβε αποστάσεις από την απόφαση των 27 της Ε.Ε. το Δεκέμβριο, κατά τη γαλλική προεδρία, για ενίσχυση των σχέσεων με το Ισραήλ, μια απόφαση που επικρίθηκε τότε από την Παλαιστινιακή Αρχή.
"Πρέπει να προσέχουμε ώστε να μην τροφοδοτούμε στη μια από τις δύο πλευρές το αίσθημα ότι δεν μπορούμε να τηρούμε ίσες αποστάσεις", δήλωσε ο Λουί Μισέλ.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

2 σχόλια:

  1. Ο κύριος Μισέλ, λέει με λίγα λόγια, ότι το Ισραήλ, είναι το μοναδικό φασιστικό κράτος στον κόσμο, αφού εφαρμόζει την πρακτική της συλλογικής τιμωρίας.
    Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι αυτό το λέει ένας Βέλγος (και Ολλανδός ή Δνός να ήταν το ίδο θα με προβλημάτιζε).
    Βέβαια το Ισραήλ,τύπωσε ήδη τη δήλωση του Βέλγου πάνω στα χαρτιά τουαλέτας, μιάς και απολαμβάνει της στήρηξης των παγκοσμίων ΜΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ. Καλεντερίδη, μπορείτε να μεταφράσετε αυτή τη συνέντευξη του κ. Κωστόπουλου (μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας του "Ιού");

    Pontus'ta soykırım yok ama çok kan döküldü

    STELYO BERBERAKİS

    31.12.2008

    Yunanistan'ın "Pontus Soykırımı" ilan ettiği Karadeniz'deki kanlı çatışmaları da inceleyen Kostopulos olayların Rum, Türk ve Ermeniler için ölüm kalım meselesi olduğunu belgeleriyle ortaya koyuyor..

    http://arsiv.sabah.com.tr/2009/01/01/haber,FE6C3CD72EB04AD3AD55B41A7474F3CF.html

    Διάβασα για το θέμα στο ιστολόγιο "Πόντος και Αριστερά" και πιστεύω πως πρέπει να υπάρξει ελληνική έκδοση, ώστε να κυκλοφορήσει ευρέως...

    http://pontosandaristera.wordpress.com/2009/01/08/8-1-2009-2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.