15/1/09

Πάμε για εμφύλιο ή πραξικόπημα;

του Κώστα Πικραμένου
http://endoturkika.blogspot.com
H υπόθεση Ergenekon δημιουργεί απορίες και ερωτηματικά ακόμη και σε βετεράνους της τουρκικής πολιτικής σκηνής εντός της γείτονας χώρας. Στο διεθνή δε Τύπο, οι ανταποκριτές που καλύπτουν δημοσιογραφικά τα τεκταινόμενα στην Τουρκία προτιμούν τη «καραμέλα» σύγκρουσης Κεμαλιστών – Ισλαμοδημοκρατών έναντι μιας αναλυτικής και εμπεριστατωμένης προσέγγισης των εξελίξεων. Ακόμη και οι...Τούρκοι δημοσιογράφοι παραπονούνται για τα «επιδερμικά ρεπορτάζ» των ξένων συναδέλφων τους…Άλλωστε τι να αφήσεις και τι να σχολιάσεις για την Ergenekon.
Η Ελλάς είναι γεωγραφικά και ιστορικά καταδικασμένη να γειτνιάζει με ένα δύστροπο και εσωστρεφή γείτονα που λέγεται Τουρκία. Το οικονομικό, γεωγραφικό και δημογραφικό μέγεθος της δημιουργεί πονοκέφαλο στους όποιους «σοβαρούς» ιθύνοντες έχουν απομείνει στη χώρα μας. Αναφέρω ενδεικτικά μελέτη του Πανεπιστημίου Sabanci η οποία προβλέπει ότι ο πληθυσμός της Τουρκίας θα φτάσει τα 90 εκ. ψυχές το 2025 (σε 15 χρόνια δηλαδή) και τα 98 εκ. ψυχές το 2050. Την ίδια στιγμή 1 στους 2 πολίτες της Τουρκίας θα είναι μικρότερος των 35 ετών. Η Ελλάς υπολογίζεται να έχει (το 2050) 9 εκ. ψυχές με τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών πάνω από 45 ετών. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και οι ειδικοί κρούουν χρόνια τώρα το καμπανάκι για την Ελλάδα των δεκαετιών που έρχονται.
Θα επιχειρήσουμε μία πρώτη ανάλυση των εξελίξεων στην Εrgenekon προκειμένου να γνωρίσουμε τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τουρκία. Πρέπει να τονιστεί για μία ακόμη φορά ότι δε σχετίζονται τα παιχνίδια εξουσίας και οι συλλήψεις / προσαγωγές στη γείτονα χώρα ούτε με τις προκλήσεις στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο ούτε τις συνομιλίες για το Κυπριακό. Η Ergenekon προσφέρει όμως πληροφορίες που προβάλλουν την πραγματική κατάσταση στην Άγκυρα όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις και χαράζονται πολιτικές που μας αφορούν άμεσα.

Από τις μέχρι σήμερα εξελίξεις προκύπτουν τα παρακάτω συμπεράσματα:
- Η Ergenekon αποτελεί το πλέον επιχειρησιακό τμήμα / παρακλάδι του «βαθέος κράτους» (derin devlet) το οποίο κάνει την εμφάνιση του στη πολυκομματική κοινοβουλευτική περίοδο (από το 1946) με τα γεγονότα της 5-6 Σεπτεμβρίου 1955 στην Κων/πολη.
- Η έννοια Ergenekon πρωτοεμφανίζεται στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Ο απόστρατος Veli Kucuk (ιδρυτής της παραστρατιωτικής JITEM στα πλαίσια της Χωροφυλακής -Jandarma) χρησιμοποιεί δομές και ανθρώπους-πληροφοριοδότες προκειμένου να στελεχώσει την Ergenekon.
- Η Ergenekon αποτελείται από αυτόνομα κλιμάκια τόσο ιδεολογικής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης όσο και από επιχειρησιακές μονάδες για δολοφονίες και προβοκάτσια. Τα στελέχη του ενός κλιμακίου δε γνωρίζουν τα στελέχη του άλλου προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές.
- Τόσο η Κρατική Ασφάλεια (Αστυνομία) όσο και η ΜΙΤ (Εθνική Υπηρεσία πληροφοριών) παρακολουθούν τις κινήσεις της Ergenekon από τις αρχές του 2000. Λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης (κυβερνήσεις κεμαλιστών) οι έρευνες δεν οδηγούν την οργάνωση στη δικαιοσύνη.
- Το ΑΚΡ του Ερντογάν παρακουθεί στενά την Ergenekon από το 2002 και μετά. Οι επιθέσεις στην εφημερίδα Cumhurriyet, στο ΣτΕ, σε βιβλιοπωλείο στο Semdinli της ΝΑ Τουρκίας αλλά και η δολοφονία του Hrank Dink θα οδηγήσουν σε εντατικοποίηση των ακροάσεων και παρακολουθήσεων των μελών της Ergenekon κυρίως από την Αστυνομία. Η τελευταία υπάγεται και ελέγχεται από το Υπ. Εσ της κυβερνήσης Ερντογάν και όχι από το Στρατό.
- Οι μέχρι σήμερα εμπλεκόμενοι στην Ergenekon προέρχονται από τον ευρύτερο κεμαλικό ιδεολογικό χώρο (δεξιοί και αριστεροί) και από συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους: Ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, στρατιωτικοί, αστυνομικοί, εισαγγελείς. Κοινό σημείο αναφοράς τους είναι η προστασία του κοσμικού κράτους και της Τουρκικής Δημοκρατίας Κεμαλικού τύπου.
- Καθίσταται σαφές ότι η Εrgenekon απέκτησε μαζικότητα στις τάξεις της μετά την εκλογική νίκη του ΑΚΡ το 2002 και την άνοδο στην εξουσία της κοινότητας (cemaat) του ιμάμη Fethullah Gulen.
- Τα στελέχη της Ergenekon με στρατιωτική ιδιότητα, είτε απόστρατοι είτε σε υπηρεσία, είχαν ως επιλογή την αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ και τη σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με τη Ρωσία του Πούτιν και την Κίνα. Ο Perincek, γραμματέας του Εργατικού Κόμματος (ήδη προφυλακισμένος) λειτουργούσε ως σύνδεσμος στην προσέγγιση μεταξύ Ergenekon και του κινήματος Eurasia που στηρίζει την ηγεσία της Μόσχας.
- Η κατάληψη της εξουσίας (στη Μόσχα) από την ομάδα Πούτιν το 2000 αλλά και ο πόλεμος στο Ιράκ (2003) από τις ΗΠΑ θεωρούνται ως καταλυτικοί παράγοντες για την ιδεολογική στροφή της Εrgenekon περί των διεθνών σχέσεων της Τουρκίας.
Τούρκοι αναλυτές εκτιμούν ότι τόσο η αποστασιοποίηση των φιλελεύθερων διανοουμένων από το ΑΚΡ λόγω ευρωπαϊκού αδιεξόδου αλλά και το γεγονός ότι η υπόθεση Ergenekon αρχίζει να «ξεχειλώνει» με ατέρμονες προσαγωγές-συλλήψεις αλλά και χρονοβόρες δίκες θα γυρίσει μπουμερανκ για το ΑΚΡ του Ερντογάν. Η κοινή γνώμη σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση και την αυξανόμενη ανεργία θα απαιτήσει «σταθερότητα» την οποία κάποιοι θα τρέξουν να την αναζητήσουν στους παραδοσιακούς προστάτες της Κεμαλικής Τουρκίας….και ο νοών νοείτο.

10 σχόλια:

  1. Μάλιστα. Το ποιο ανησυχητικό στοιχείο από όλο το άρθρο είναι το κομμάτι που μιλάει για τον πληθυσμό και της ηλικίες της Ελλάδος και της Τουρκίας το 2050. Οι Τουρκοι έχουν γίνει εκνευριστικά εθνικιστές και έτσι προκαλούν συνέχεια. Το θέμα είναι πως τώρα η Ελλάδα έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει αυτές τις εισβολές και πολύ περισσότερο να τις αποτρέψει. Σε 40 χρόνια θα μπορεί? Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα γιατί αλλιώς το χάσαμε το παιχνίδι οι Τουρκοι θέλουν το Αιγαίο και την Θράκη. Εμείς τώρα που μπορούμε πρεπει να τις θωρακίσουμε αυτές τις περιοχές. Γιατί σε κάποια χρόνια ίσως να μην έχουμε την δυνατότητα. Μόνο και μόνο που το 2050 η αναλογία Τούρκων πρς Ελλήνων θα είναι 1 προς 10 λεει πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΑΒΒΑ

    ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΜΜΕ (ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ) ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ "ERGENEKON"

    Όπως προβάλλεται σε όλο το σημερινό γραπτό και ηλεκτρονικό Τύπο, ο Τουντζάι Γκιουνέι είχε καταθέσει το 2001 στη Δ/νση Οργανωμένου Εγκλήματος και κατ’ αυτό τον τρόπο άρχισε να βγαίνει στο φως η λεγόμενη οργάνωση Εργκενεκόν.
    Χθες, προβλήθηκε από τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα η κασέτα της κατάθεσης του Τουντζάι Γκιουνέι, ο οποίος θεωρείται το «μαύρο κουτί» της Εργκενεκόν.
    Στην κατάθεσή του αυτή, που δημοσιοποιήθηκε χθες [μετά από 8 χρόνια] προκαλώντας έκπληξη στην τουρκική κοινή γνώμη, ο Γκιουνέι είχε αποκαλύψει τον πυρήνα της Εργεκενκόν και, όπως αναφέρεται, «λαλώντας σαν αηδόνι» είχε πει ότι ο πυρήνας της οργάνωσης απαρτίζεται από 12 άτομα, εκ των οποίων ανέφερε τα 9.
    Σύμφωνα με τον Τουντζάι, τα 9 βασικά ονόματα της Εργκενεκόν έχουν ως εξής:
    Ο πρώην Αρχηγός των ΤΕΔ, στρατηγός ε.α., Ισμαήλ Χακκί Καράνταγι.
    Ο πρώην Αρχηγός των ΤΕΔ, στρατηγός ε.α., Νετζίπ Τορουμτάι.
    Ο πρώην Αρχηγός της Στρατοχωροφυλακής, στρατηγός ε.α., Τεομάν Κομάν.
    Ο πρώην Αρχηγός της Στρατοχωροφυλακής, στρατηγός ε.α., Ρασίμ Μπετίρ.
    Ο πρώην Αρχηγός των Ναυτικών Δυνάμεων, ναύαρχος ε.α., Γκιουβέν Έρκαγια.
    Ο αντιστράτηγος ε.α., Νεζάτ Μουλντούρ.
    Ο αντιστράτηγος ε.α., Οσμάν Οζμπέκ.
    Ο ταξίαρχος ε.α., Εγκίν Χος.
    Ο ταξίαρχος ε.α., Βελί Κιουτσούκ.

    Ο Τουντζάι στην κατάθεσή του τόνισε ότι δεν γνώριζε τους ακριβείς ρόλους των 12, αλλά κατά την άποψή του επικεφαλής της Εργκενεκόν πρέπει να είναι ο Κιουτσούκ.
    Ο Τουντζάι πρόσθεσε τα εξής: «Ο Κιουτσούκ δεν ήθελε με κανένα τρόπο να αναμιχθεί στην πολιτική. Του άρεσε να βρίσκεται στα παρασκήνια. Η Εργκενεκόν οργανώθηκε στο Ιράν, στο Αζερμπαϊτζάν και στη Μ. Ανατολή. Ο Κιουτσούκ είχε σχέσεις με όλα τα κόμματα. Η Τσιλέρ είχε θελήσει να μιλήσει μαζί του αλλά εκείνος δεν δέχτηκε. Εγώ δεν είμαι μέλος της Εργκενεκόν. Η Εργκενεκόν θεωρεί το αρχηγείο των ειδικών δυνάμεων ως δούλο των Αμερικανών. Ό,τι στοιχεία έχω εγώ, τα έχει και ο Κιουτσούκ. Η Εργκενεκόν δεν έχει μόνο κρατικούς χρηματικούς πόρους, αλλά και πόρους από τις τράπεζες και τους επιχειρηματίες. Σε αυτή τη χώρα όλοι γνώριζαν ότι ο Κιουτσούκ είχε τα άπλυτα. Ο Κιουτσούκ είχε σχέσεις με το στρατηγό Τεομάν Κομάν. Ο Κιουτσούκ είχε πολύ καλές σχέσεις και με τον Σεντάτ Μπουτζάκ [βουλευτής, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά στο ατύχημα του Σουσουρλούκ]».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΝΕΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ERGENEKON ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ:

    Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του δικτύου internethaber, μεταξύ της υπόθεσης Σουσουρλούκ και της υπόθεσης Εργκενεκόν υπάρχουν ορισμένες διαφορές, που είναι οι εξής:

    1. Η οργάνωση Σουσουρλούκ ήταν η οργάνωση, η οποία «έριχνε σφαίρες για λογαριασμό του κράτους». Η οργάνωση Εργκενεκόν είναι η οργάνωση αυτών «που καταβάλλουν προσπάθεια για να ρίξουν τον Ερντογάν».
    2. Η φράση-κλειδί στην υπόθεση Σουσουρλούκ ήταν «η μερσεντές που προσέκρουσε σε φορτηγό» [η υπόθεση Σουσουρλούκ ξέσπασε μετά από τη σύγκρουση της μερσεντές με φορτηγό]. Η φράση-κλειδί για την Εργκενεκόν είναι «οι βόμβες, που βρέθηκαν σε παράπηγμα στην περιοχή Ουμρανιγιέ της Κων/πολης» [η υπόθεση Εργκενεκόν ξέσπασε με την ανεύρεση αυτών των βομβών, το καλοκαίρι του 2007].
    3. Ο ήρωας της υπόθεσης Σουσουρλούκ, ονόματι Αμπντουλλάχ Τσατλί, έμοιαζε με τον ηθοποιό Πολάτ, ήταν ένας στυγερός εγκληματίας, αλλά με πρόσωπο παλικαριού. Ο ήρωας της Εργκενεκόν είναι ένας άνθρωπος πολύ «ήπιος», που ονομάζεται Τουντζάι Γκιουνέι.
    4. Με την υπόθεση Σουσουρλούκ δεν είχε επιδειχθεί τόσο ενδιαφέρον. Όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με την υπόθεση Εργκενκόν, που «χαλάει κόσμο». Στην υπόθεση Σουσουρλούκ το μεγάλο ερώτημα ήταν «πώς βρέθηκαν στην ίδια μερσεντές ένας βουλευτής, ένας μαφιόζος και ένας Δ/ντης της Αστυνομίας». Το μεγάλο ερώτημα στην υπόθεση Εργκενεκόν είναι «πώς βρίσκονται μαζί 4 στρατηγοί ε.α., ένας βομβιστής, απομεινάρι του Σουσουρλούκ, ένας καθηγητής που φωνασκεί και ένας ηλικιωμένος συγγραφέας». Η υπόθεση Σουσουρλούκ ανέδειξε δυο γενναίους ανθρώπους: Τον Μεχμέτ Ελκατμίς και τον Φικρί Σαρλάρ. Η δε Εργκενεκόν δυο δημοσιογράφους αντιθέτων στρατοπέδων: Τον Σαμίλ Ταγιάρ και τον Μουσταφά Μπαλμπάι.
    5. Η «βίβλος» του Σουσουρλούκ ήταν μια έκθεση υπό μορφή εντύπου, που ετοίμασε τεχνοκράτης, ονόματι Κουτλού Σαβάς. Η «βίβλος» της Εργκενεκόν είναι το ίδιο το κατηγορητήριο, το οποίο συνέταξε ο εισαγγελέας Ζεκεριά Όζ. Στην υπόθεση Σουσουρλούκ δεν είχε αγγιχτεί ούτε ένας λοχαγός. Όμως, οι κατηγορίες στην υπόθεση Εργκενεκόν δεν πέφτουν κάτω από απόστρατο στρατηγό. Στην υπόθεση Σουσουρλούκ ρωτούσαν «μα γιατί δεν μπορείτε να αγγίξετε αυτούς τους ανθρώπους»; Στην υπόθεση Εργκενεκόν το ερώτημα είναι «μα γιατί αγγίζετε αυτούς τους ανθρώπους»;
    6. Στην υπόθεση Σουσουρλούκ, ακόμη και ο πιο σημαντικός δράστης έλεγε «εμένα δεν μπορεί να με αγγίξει κανείς». Όμως, στην υπόθεση Εργεκνεκόν, ακόμη και ο μπακάλης, που θα στραβοκοιτάξει τον Ερντογάν, ανησυχεί μήπως τεθεί υπό κράτηση.

    Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του δικτύου internethaber, μεταξύ των όσων βρέθηκαν κατά τις ανασκαφές, που έγιναν τις τελευταίες ημέρες, ήταν και μια βόμβα, που για πρώτη φορά εμφανίζεται στην Τουρκία. Έγινε γνωστό ότι το είδος της βόμβας αυτής χρησιμοποιείται από τη Χαμάς. Πρόκειται για εκρηκτική ύλη υπό μορφή χαρτιού και φέρει την ονομασία «DETA - SHEET». Ο βουλευτής του DSP Ρετζάι Μπιργκιούν είπε ότι είναι ένα άκρως ενδιαφέρον εκρηκτικό, το οποίο για πρώτη φορά εμφανίζεται στην Τουρκία. Το είδος του εκρηκτικού αυτού είχε χρησιμοποιηθεί στο Τελ Αβίβ από το βομβιστή-αυτόχειρα της Χαμάς Ομέρ Χαν Σερίφ, ο οποίος το είχε τοποθετήσει μεταξύ σελίδων του Κορανίου.

    Στις ιστοσελίδες των τηλεοπτικών δικτύων και στο σημερινό Τύπο γίνεται ευρεία αναφορά στην κασέτα της κατάθεσης του Γκιουνέι, το 2001, στη Δ/νση Οργανωμένου Εγκλήματος, που μεταδόθηκε χθες από τα τηλεοπτικά δίκτυα και ήταν διάρκειας 130 λεπτών. Η κασέτα αυτή, στη συνέχεια, διανεμήθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, στις εγκαταστάσεις των φυλακών στην περιοχή της Σηλυβρίας στην Κων/πολη, όπου εκδικάζεται και η υπόθεση Εργκενεκόν.

    Ο Γκιουνέι ξεκινάει την κατάθεσή του λέγοντας ότι προέρχεται από φτωχή οικογένεια, ότι κατάγεται από το Τσόρουμ, ότι ακολουθεί την ισλαμική προσευχή [ναμάζι] και ότι εργάστηκε σε διάφορες εφημερίδες. Επίσης, αναφέρεται στο πώς άρχισε να δουλεύει στην εφημερίδα Sabah και στη συνέχεια στο τηλεοπτικό δίκτυο Samanyolu TV. Ο Γκιουνέι δίνει τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση Εργκενεκόν και αναφέρεται στον ταξίαρχο ε.α. Βελί Κιουτσούκ, τον οποίο θεωρεί το υπ’ αριθμ. 1 όνομα της παρακρατικής αυτής οργάνωσης.

    Ο Γκιουνέι για τις διάφορες πτυχές της υπόθεσης Εργκενεκόν αναφέρει επιγραμματικά τα εξής: «Η οργάνωση Εργκενεκόν είναι οργανωμένη και στο Β. Ιράκ. Ο Βελί Κιουτσούκ έχει σχολείο στο Β. Ιράκ. Μετά την υπόθεση της Χεζμπολάχ, χάλασαν οι σχέσεις του Κιουτσούκ με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κόμματος, Περιντσέκ. Ο Περιντσέκ είναι ο άνθρωπος του ΡΚΚ μέσα στην τουρκική Gladio. Η οργάνωση Εργκενεκόν δεν έχει Δεξιά και Αριστερά. Και ο Κιουτσούκ και οι άλλοι στρατηγοί λαμβάνουν θέση μέσα στην οργάνωση Εργκενεκόν. Η Εργκενεκόν εκλαμβάνεται ως μια υπόγεια οργάνωση.

    Όσον αφορά τον Οτζαλάν, θα παραδινόταν στη Μόσχα. Ο Κιουτσούκ ήταν εναντίον της επιχείρησης που έγινε στην Κένυα. Το ΡΡΚ είχε μιλήσει στο Λίβανο με τον στρατηγό Τσεβίκ Μπιρ. Η οργάνωση Εργκενεκόν υποστηρίζεται, πέραν του κράτους, και από άλλους. Του Κιουτσούκ δεν του άρεσε να μπει στην πολιτική. Του άρεσε καλύτερα να βρίσκεται στα παρασκήνια. Στην Εργκενεκόν ρέει χρήμα όχι μόνο από το κράτος, αλλά και από τις τράπεζες, τους επιχειρηματίες και τη μαφία. Πριν το ατύχημα του Σουσουρλούκ, ο Μεχμέτ Αγάρ [ο μετέπειτα αρχηγός του DYP] και ο Κιουτσούκ ήταν διαφορετικές ομάδες. Αυτοί κατέστρεψαν την εφημερίδα Cumhuriyet. Όσον αφορά τη δολοφονία του Σαμπαντζί, το φάκελο μου τον έδωσε ο Περιντσέκ. Ο Αμπντουλλάχ Τσατλί [μαφία] ήρθε σε επαφή με την Φεχριγιέ Ερντάλ [κατηγορήθηκε για τη δολοφονία του Σαμπαντζί] και το Μουσταφά Ντουγιάρ [συνεργάτης της Ερντάλ] στην Κων/πολη.

    Από τη συνοριακή είσοδο Χαμπούρ μεταφέραμε 12.000 όπλα στον Ταλαμπανί και 12.000 όπλα στον Μπαρζανί. Ο Κιουτσούκ κάποια μέρα είχε πει: «Σκεπτόμαστε για μια εφημερίδα. Για να ενισχυθούμε πρέπει να μπούμε στα ΜΜΕ». Μετά από αυτό, ήρθε στην επικαιρότητα η εφημερίδα Cumhuriyet. Η Cumhuriyet δεν είναι αριστερή εφημερίδα. Είναι εφημερίδα του κράτους. Ο Κιουτσούκ θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω όλων. Ακόμη και ο στρατηγός Ντογάν Γκιουρές δεν είχε τον αέρα του Κιουτσούκ».

    Ο Τουντζάι Γκιουνέι στην κατάθεσή του προέβη σε υπαινιγμούς για τον Μπαϋκάλ [το θέμα αυτό προβάλλεται και στον σημερινό Τύπο], ισχυριζόμενος κατά κάποιο τρόπο ότι ο Μπαϋκάλ είναι πράκτορας της ΜΙΤ που δεν έχει αποκαλυφθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το 1940, η Ελλάς είχε 7.000.000 κατοίκους καιη Τουρκία περίπου 14.000.000.
    Σήμερα, η Τουρκία έχει περίπου 70.000.000 και η Ελλάς μόνο 10.000.000.

    Γιατί;;;

    Η Ελλάς θα μπορούσε να θρέψει και να συντηρήσει 20.000.000 κατοίκους.

    Γιατί δεν τους έχει;;;

    Οι διατελέσαντες Έλληνες πολιτικοί και οι νύν, τι έχουν σχετικά να δηλώσουν;

    Ή δεν ενδιαφέρονται για το ζωτικότατο θέμα αυτόπαρά μόνον για τον λουφέ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε 40 χρόνια δεν θα υπάρχει Ελλάδα. Είτε θα έχουμε αυτοκαταστραφεί (απευκταίο σενάριο), είτε θα είμαστε κομμάτι της ενιαίας τότε ΕΕ...οπότε θα είμαστε 400εκ και οι τούρκοι θα είναι λιγότεροι !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟ ΒΛΕΠΩ....


    ΤΗΝ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γι’ αυτούς που όλα τα μετρούν με αριθμούς ας σκεφτούν λίγο. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε στην Τουρκία υπάρχει μια πόλη που ο πληθυσμός της είναι μεγαλύτερος απ’ όλη την Ελλάδα. Αν ήμουν τούρκος στρατηγός που έπρεπε να βρει τρόπους για να προστατεύσει αυτή την τεράστια πόλη από μια μιλιταριστική Ελλάδα (αν εδώ επικρατούσε ένα πνεύμα ανάλογο με της Γερμανίας του τέλους της δεκαετίας του ’30) θα ήταν ένας τεράστιος πονοκέφαλος για μένα.
    Όταν έχεις ένα τόσο νεαρό πληθυσμό με τις υποδομές που ακριβώς είναι ανεπαρκείς γιατί αυτός αυξάνεται κάθε μέρα είναι πολύ εύκολο για ένα αποφασισμένο αντίπαλο να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα του πολέμου για να στρέψει αυτή τη μάζα του πληθυσμού εναντίον του ίδιου του κράτους του που θα είναι ανεπαρκές να τον προστατέψει. Βλέπεται τι γίνεται στην Γάζα για σκεφτείτε μια Γάζα επί δέκα με μόνες διεξόδους κάποιες γέφυρες ή κάποιες υπόγειες σήραγγες που ανά πάσα στιγμή μπορεί τιναχτούν στον αέρα. Δεν είμαστε πλέον στην εποχή που το πυροβολικό έφτανε τα 30-40 χιλιόμετρα και οτιδήποτε πέρα από αυτό θεωρούνταν γενικά ασφαλές. Τώρα η Κωνσταντινούπολη είναι ένα βήμα και απλά χρειάζεται κάποιος να σκορπίσει τρόμο στον αντίπαλο με την χρήση κατάλληλων όπλων για να πετύχει το αποτέλεσμα που θέλει. Αφήστε κατά μέρος τους αριθμούς. Άλλωστε πάντα οι λίγοι διαμόρφωναν την ιστορία. Σε πολλούς εντός της Τουρκίας διαφεύγει ότι το μόνο που κρατάει τους έλληνες απ’ το να δημιουργήσουν μια απάνθρωπη μιλιταριστική ιδεολογία είναι τα παθήματα αυτού του κράτους κατά τον προηγούμενο παγκόσμιο πόλεμο. Έναν πόλεμο που δεν έζησε στην πραγματική έντασή του η Τουρκία. Βέβαια αυτό ακριβώς προβοκάρουν με τις προκλήσεις τους οι τούρκοι. Δηλαδή να εγκαταστήσουν και να αναπτύξουν μια τέτοια ιδεολογία στον ελληνικό πληθυσμό. Ας προσέχουν τι κάνουν γιατί αν είναι να χάσει αυτό το υπέρτατο αγαθό που ονομάζεται ειρήνη ο έλληνας δεν θα έχει τίποτε περισσότερο πλέον να χάσει αλλάζοντας εκ θεμελίων την φιλειρηνική στάση που έχει για την ζωή και τότε θα κλάψουν πολλοί και όχι μόνο έλληνες.
    Για αυτούς που κάνουν προβολές στο μέλλον ας μας πουν και τις προβλέψεις τους για την πιθανότητα να υπάρξει αποβολή κρατών της «Νέας Ευρώπης» ίσως και μια πιθανή αποβολή της Μ. Βρετανίας λόγω αποκλινόντων συμφερόντων. Την πιθανότητα υποχρεωτικής υιοθέτησης του ευρώ απ’ όλους. Την πιθανότητα να υπάρξουν ομοσπονδιακά σώματα ασφαλείας και την πιθανότητα ύπαρξης ομοσπονδιακού επαγγελματικού στρατού. Οι χώρες τις Ευρώπης εκτός από σύγκλιση οικονομιών θα έχουμε και σύγκλιση εθνικών συμφερόντων; Τα συμφέροντα Ευρώπης-ΗΠΑ θα συγκλίνουν ή θα αποκλίνουν; Η ασφάλεια της Ευρώπης θα στηρίζεται στο ΝΑΤΟ στα εθνικά κράτη ή σε κάτι άλλο; Τι θα γίνει με τόσα και τόσα ζητήματα; Ας δούμε λοιπόν αυτά που μας αφορούν εδώ και τώρα και ας αφήσουμε την Τουρκία να παίζει με το δημογραφικό της όπως θέλει. Άλλωστε όσο και αν οι ευρωπαίοι πολιτικοί δεν το ομολογούν είναι ακόμα ένα στοιχείο το δημογραφικό της που τρομάζει τους ευρωπαίους.
    Πάντα λοιπόν ας έχουμε στο μυαλό μας ότι κατάρρευση κρατών εκτός από τις περιπτώσεις πολέμου και δημογραφικής γήρανσης γίνεται και από δημογραφικές εκρήξεις (σας παραπέμπω σε δεκάδες παραδείγματα κρατών της Αφρικής) ιδιαίτερα εκεί όπου υπάρχουν μεγάλες εθνικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των πληθυσμών που απαρτίζουν αυτά τα κράτη. Ας αποβάλουμε όλοι από μέσα μας την φοβία της «Μεγάλης Τουρκίας».-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν ακούγεται πως οι Τούρκοι το 2050 θα είναι περί τα 100 εκ. λησμονείται συστηματικά πως δεν αναφερόμαστε σε ένα έθνος και μια θρησκεία αλλά σε μωσαϊκό εθνών και γενικά μειονοτήτων.

    Ξεχνάμε επίσης πως η διεθνής "τάση" είναι η "διάσπαση των πολυσυλλεκτικών Μωσαϊκών Εθνών" σε "Μικρο-έθνη" για να είναι "ελεγχόμενα"....

    ...φροντίζουν γι' αυτό οι "επίδοξοι Μεγάλοι Επικυρίαρχοι"...

    ...φροντίζουν να συνδαυλίζουν τις "κατάλληλες διαλυτικές δυνάμεις" και να καταστρέφουν τους όποιους ιστορικούς συνεκτικούς ιστούς των πολυεθνικών κοινωνιών...

    (...και όπου έχουν συμφέρον και οι "μικρότεροι" βάζουν και αυτοί το χεράκι τους...)

    Απο που εξάγεται λοιπόν η βεβαιότητα πως η Τουρκία θα μείνει "αλώβητη" απο αυτή την "τάση διάσπασης" και θα φτάσει στο 2050 ως έχει?

    Δηλαδή, όλα αυτά τα άρθρα εδώ μέσα περί Κούρδων, Αλεβιτών, Τσερκέζων, Αμπχάζιων, Λαζών και ουκ έσται τέλος στην Πολυεθνική πανσπερμία του Τουρκικού Καζανιού που βράζει όλο και περισσότερο, δεν μας λένε τίποτα?

    Όσον αφορά στο να πάει η Τουρκία με το μέρος των Ρώσων ή των Κινέζων ή του "Ισλαμικού (δήθεν) Χαλιφάτου" (διεκδικώντας την Ηγεσία - μεγάλο δέλεαρ) δεν είναι κακό....

    ...Τουναντίον...

    Επιτέλους θα πάψουμε να είμαστε στην ίδια συμμαχική πλευρά και οι Ευρωατλαντικοί μας σύμμαχοι απο αιώνιοι (λυκο)φίλοι θα αναγκαστούν να μετατραπούν σε γνήσιους σύμμαχους....

    Θα αναγκαστούν πια να ενισχύσουν (εν είδη Ισραήλ) την Ελλάδα αφού θα έχει πλέον μετατραπεί στην Πρώτη Γραμμή άμυνας του ΝΑΤΟ - μαζί με το Ισραήλ.

    Επιτέλους, δεν θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα...

    Το να κατάφερνε να "κερδίσει" η Εργκένεκον και να επικρατήσει στην Τουρκία θα ήταν Γεωστρατηγικό ευτύχημα για την Ελλάδα.

    Μια "διορατική" πλην "αδίστακτη Ελληνική Εξωτερική πολιτική" θα έπρεπε να βοηθήσει την Εργκένεκον...

    Όπως εξίσου θετικό θα ήταν και το να παντρευτούν όσο το δυνατόν συντομότερα η Εργκένεκον, ο Φανατικός Ισλαμισμός και ο Κεμαλικός Εθνικισμός ώστε να σηκωθεί να φύγει η Τουρκία το δυνατόν συντομότερα απο το ΝΑΤΟ.

    Άσε που ένας τέτοιος "παρά φύση" γάμος θα πυροδοτούσε την έξαρση των "εθνικών παθών" των εν Τουρκία μειονοτήτων (εφόσον θα διώκονταν απηνώς) και τον εθνικοαπελευθερωτικό ξεσηκωμό τους, γεγονός που μόνον ως θετικό για την Ελλάδα μπορεί να εκληφθεί...

    Εαν μάλιστα κυριαρχήσει έναντι των άλλων το φανατικό ισλαμικό στοιχείο και η Τουρκία αντί για την Ρωσία και Κίνα στρεφόταν αποφασιστικά προς το "Ισλαμικό μπλοκ", αυτό θα ήταν ακόμη πιο ευτυχής για τα Ελληνικά συμφέροντα εξέλιξη...

    Εκτός απο το ΝΑΤΟ θα είχαμε και τον Ρωσοκινεζικό άξονα ενισχυτικά στο πλευρό μας...

    Μια εξίσου "διορατική" κι εξίσου "αδίστακτη ελληνική εξωτερική πολιτική" θα ενίσχυε όλες αυτές τις "διαλυτικές δυνάμεις της Τουρκίας"...

    Την Εργκένεκον, τον Κεμαλικό Εθνικισμό, τις ακραίες Ισλαμικές δυνάμεις, τις πιο ακραίες εθνικοαπελευθερωτικές πτέρυγες των μειονοτήτων τους....

    Παντί τρόπω...παντί μέσω...

    Εκτός εαν ήδη το κάνουμε και γι' αυτό έχει λυσσάξει έτσι η Τουρκία στο Αιγαίο....

    Είθε....

    Αλλά με αυτούς τους Πολιτικούς που διαθέτει η Ελλάδα, με αυτούς τους συνδικαλιστές, με αυτή την Κρατική Μηχανή και με αυτή την ωχαδερφική νοοτροπία που διακατέχει την Ελληνική κοινωνία και Πολιτεία...

    ...δεν το νομίζω...

    ...εαν ήταν να γίνουν τα "παραπάνω" θα μπορούσαν - και τολμώ να πω "θα έπρεπε" - (συγγνώμη Σάββα εαν καταχρώμαι της φιλοξενίας σου με αυτές τις "αιρετικές" θέσεις)....

    ....να γίνουν απο "ιδιωτικές Εθνικές Πατριωτικές Δυνάμεις"....

    ...άραγε όμως υπάρχουν ακόμη σε αυτόν τον τόπο?

    ...ιδού τα αμείλικτα ερωτήματα...

    ...αυτοί που πρέπει να τα ακούσουν, όλοι ξέρουμε πως διαβάζουν αυτό το blog...

    ...το τι πράττουν ή τι διατίθενται να πράξουν, θα το δούμε...

    ...κι ελπίζω σύντομα...

    ....προτού είναι πολύ αργά και η πρωτεύουσα του Έθνους ξαναπάει στην Αίγινα ή στο Ναύπλιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προσωπικα δεν το βλεπω να φτανει στο 2050 η Τουρκια ενωμενη με τη μορφη που εχει τωρα. Η Τουρκια ειναι ενα μωσαϊκό εθνοτήτων, σημερα οι Κουρδοι ειναι 15εκ σε λιγα χρονια με τη δημογραφικη τους εκρηξη(η οποια αποτυπωνεται σ'αυτην την ερευνα)θα είναι 25εκ ισως και παραπάνω.
    Λυσμονούμε επισης κατι πολυ σημαντικο κατα τη γνωμη μου, η Τουρκια εχει αρχισει να αναπτυσει στρατιωτικη τεχνολογια αιχμης, πράγμα που σημαίνει οτι σε λιγα χρόνια τα δις που εδινε μεχρι σημερα σε Ευρώπη και Αμερική θα εκλείψουν. Επίσης θα ανεβει κατακορυφα η δυναμη της και θα διεκδικει ενεργα πλεον ρόλο υπερδυναμης οχι περιφερειακης αλλα παγκόσμιας! Αυτο δεν διαφευγει πιστευω της προσοχης των μεγαλων δυναμεων ΗΠΑ/Ρωσσίας/ΕΕ. Το μόνο σίγουρο είναι οτι κανεις δεν θελει μια πλουσια ισχυρη βιομηχανικα και στρατιωτικα Τουρκια για ευνόητους λόγους και αρκετα παρόμοιους με τους λόγους που δεν θελουν ενα ισχυρο Ιραν πόλο έλξης επενδυσεων απο ολα τα αραβικα κρατη(π.χ ισλαμικη βομβα, ισλαμικο αυτοκίνητο κλπ) και κινητήριος δυναμη του ισλαμισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.