5/5/09

Το κυπριακό έχει ανατεθεί στον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, μετά τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε η τουρκική κυβέρνηση την 1η Μαΐου, το Κυπριακό και ο συντονισμός όλων των θεμάτων που σχετίζονται με αυτό, ανατέθηκαν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και κυβερνητικό εκπρόσωπο Τζεμίλ Τσιτσέκ.Ο νέος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δεν θα ασχοληθεί με την Κύπρο αλλά θα επικεντρώσει την προσοχή του στα άλλα θέματα εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας κυρίως τις σχέσεις με την Αρμενία, τις Αραβικές και Αφρικανικές χώρες και τις ΗΠΑ.
Τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης επίσης δεν θα βρίσκονται στις προτεραιότητες του κ. Νταβούτογλου.
Για τα θέματα αυτά υπεύθυνος θα είναι ο υπουργός προεδρίας και επί κεφαλής των διαπραγματεύσεων Τουρκίας – ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς.
ikypros

1 σχόλιο:

  1. Το Κυπριακό στον αντιπρόεδρο και τα Ελληνοτουρκικά στον Μπασμπούγ...
    Αυτή η εξέλιξη μου θυμίζει το παληό καλό ανέκδοτο, δεν ξέρω αν θα το δημοσιεύσει ο επόπτης ίσως είναι λίγο σιχασιάρικο αλλά νομίζω ότι προβάλλει ανάγλυφα κάποιες πραγματικότητες που επιτρέψαμε να επισυμβούν τα τελευταία χρόνια "για να έχουμε την ησυχία μας"!! Μπαίνει λοιπόν ο άγριος γεροδεμένος κάουμποϋ στο μπαρ, κοιτάζει περιφρονητικά τους θαμώνες και λέει: "Σας χέζω όλους, εκτός απ' αυτόν" και δείχνει ένα ασθενικό αδύναμο ανθρωπάκι, πίνει το ποτό του και φεύγει. Όλοι μαζεύτηκαν φοβισμένοι. Η σκηνή επαναλήφθηκε πολλές φορές οπότε ο αδύναμος ανθρωπάκος τα πήρε επάνω του, ξεθάρεψε, ζώστηκε πιστόλια και φυσεκλίκια και μόλις ξαναμπαίνει ο άγριος και επαναλαμβάνει τα ίδια του λέει: "Για σιγά ρε μάγκα, εμένα δηλαδή γιατί με εξαιρείς"; Και η απάντηση: "Εσένα σε αφήνω τελευταίο για χαρτί να σκουπιστώ"!! Άντε γειά μας και περαστικά μας. Εις υγείαν των πολιτικών μας και των ανωτάτων στρατιωτικών μας. Σε λίγο θα συνομιλούμε με τους καφετζήδες και τους κυλικειάρχες των τούρκικων υπουργείων, αν δεχτούν κι αυτοί βέβαια να μιλήσουν μαζί μας, γιατί πρέπει ο συνομιλητής να αποπνέει και κάτι βρε παιδί μου. Κι εμείς αποπνέουμε κάτι... οσμή πορδής και πανικού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.