5/5/09

Τίμησαν τον Τάσσο Παπαδόπουλο

Την πολιτική πορεία του Τάσσου Παπαδόπουλου και τη στάση του στην κρίσιμη πολιτική συγκυρία του σχεδίου Ανάν θυμήθηκαν χθες οι ομιλητές της εκδήλωσης-αφιέρωμα στη μνήμη του Κύπριου πολιτικού, που οργάνωσε ο σύνδεσμος «ο Νικόλαος Ζορμπάς».Από αριστερά: Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας, ο πρώην βουλευτής Παναγιώτης Κρητικός, ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός Καυστικός για το σχέδιο Ανάν εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος μετέφερε τις αγωνίες του εκλιπόντος εξαιτίας των ξένων πιέσεων που δεχόταν για την αποδοχή του σχεδίου.
Ο κ. Λιλλήκας άσκησε κριτική στη θεωρία ότι το Κυπριακό αποτελεί «πονοκέφαλο για την Ελλάδα» και αναρωτήθηκε «πιστεύουν πως, αν η Τουρκία πετύχει τους στόχους της στην Κύπρο, θα εγκαταλείψει τις βλέψεις της στο Αιγαίο και στη Θράκη;».
Σε άλλο σημείο ο πρώην υπουργός εμφανίστηκε επικριτικός για την πολιτική του Προέδρου Χριστόφια αναφορικά με το Κυπριακό, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «έχουμε ήδη παραβιάσει τις γραμμές ασφαλείας του κυπριακού Ελληνισμού»
Ο κ. Λιλλήκας σημείωσε ότι δεν είναι «άτρωτη η Τουρκία» και προσέθεσε χαρακτηριστικά «όπως δεν πρέπει να την υποτιμούμε, άλλο τόσο δεν πρέπει να την υπερεκτιμούμε».
Καταλήγοντας, κάλεσε όλους, ως απόδοση τιμής στον Τάσσο Παπαδόπουλο, σε υπεράσπιση της εθνικής αξιοπρέπειας και συμπλήρωσε «σε μας εναπόκειται να ορίσουμε τη μοίρα του κυπριακού Ελληνισμού».
Για τον Τάσσο Παπαδόπουλο μίλησαν, επίσης, ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γεώργιος Κασσιμάτης, ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο πρόεδρος του συνδέσμου «ο Νικόλαος Ζορμπάς», πρώην βουλευτής Παναγιώτης Κρητικός.
Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Νικόλαος Παπαδόπουλος, γιος του εκλιπόντος και αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, ο οποίος παρέλαβε και τιμητική πλακέτα.
Μεταξύ άλλων παρόντες ήταν ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Δ. Λιντζέρης, οι πρώην βουλευτές Γ. Αρσένης, Ελ. Βερυβάκης, Μ. Δρεττάκης και ο πρώην πρόεδρος της «Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές ενέργειες» Γ. Ζορμπάς.
Π. Βονάτσου - ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.