22/5/09

Διαμαρτυρία της Τουρκίας για την Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων

Διαμαρτύρεται εκ νέου η Άγκυρα, επειδή η ημέρα μιας μεγάλης τουρκικής εθνικής εορτής, η 19η Μαΐου, χαρακτηρίσθηκε μετά το 1994 στην Ελλάδα, ως «Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων».

«Η απόφαση έχει στόχο τη χώρα μας και ειδικότερα τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, ύψιστο ηγέτη Ατατούρκ» επαναλαμβάνει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε γραπτή του ανακοίνωση.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη γειτονική χώρα, στη φετινή ανακοίνωση προστίθεται ότι η απόφαση αυτή εντάσσεται στην «εκστρατεία εχθρότητας των κύκλων, που στερούνται ιστορικής συνείδησης» και θέλει να «φθείρει το κλίμα φιλίας και εμπιστοσύνης, που δημιουργείται μεταξύ των δύο λαών».

Στιγματίζεται, επίσης, η παρουσία, στις σχετικές εκδηλώσεις, μελών της Βουλής των Ελλήνων, αξιωματούχων των πολιτικών κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης.

«Αυτά δείχνουν ότι υπάρχει υποστήριξη πίσω από αυτές τις δραστηριότητες», υποστηρίζεται στην ανακοίνωση.

Ο αρμόδιος πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος διατύπωσε επικρίσεις τόσο κατά της Αγκυρας όσο και κατά του κυβερνώντος κόμματος: «Η Τουρκία επαναφέρει προκλητικές αξιώσεις και αυθαίρετους ισχυρισμούς, προσβάλλοντας το κοινό αίσθημα των Ελλήνων, επειδή η ελληνική διπλωματία τούς αφήνει αυτό το περιθώριο. Η υποτονική και θολή αντίδραση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαιώνει πως η γειτονική χώρα «βρίσκει και τα κάνει».
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, δήλωσε: «Επαναλαμβάνουμε ότι η Ιστορία δεν παραχαράσσεται. Δεν παραγράφεται. Δεν ξαναγράφεται. Ανακοινώσεις όπως αυτή δεν την αλλάζουν».«Επιδιώκουμε την εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων προς όφελος της σταθερότητας και της ανάπτυξης σε διμερές και περιφερειακό επίπεδο. Σταθερότητα και ανάπτυξη που μόνον ο πλήρης σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας μπορεί να διασφαλίσει» πρόσθεσε.ΝΕΑ

8 σχόλια:

  1. Τούρκοι ελεεινοί το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Η Ιστορία έχει αποδείξεις για το τι λαός είστε και θα πληρώσετε ακόμα κι αν είναι κομμάτι δύσκολο να το αποδεχτείτε μιας και δεν φημίζεστε για τις δημοκρατικές πεποιθήσεις και αρχές σας!
    Εμείς σας ξέρουμε καλά, οι παππούδες μας σας ήξεραν ακόμα καλύτερα. Τέρμα τα παραμύθια περί φιλίας δείξτε ΕΜΠΡΑΚΤΑ και με ΣΥΝΕΠΕΙΑ σε βάθος χρόνου ότι εννοείται τα περί φιλίας που πρεσβεύεται απο εδώ και απο εκεί, και το ξανασυζητάμε σε 20 σε 200 ή και παραπάνω χρόνια. Αλλιώς να μην σώσει, δεν χανούμε και καμιά επαφή με κανέναν ΜΕΓΙΣΤΟ πολιτισμό. Δεν φτάνει ότι έχουμε να κάνουμε με ουκ ολίγα στο Εσωτερικό της χώρας μας θα έχουμε και εσάς να μας υπνωτίζεται με τα περι φιλίας. 'Εχουμε φίλους δεν μας έλειψαν ποτέ! Αν θελήσουμε καινούριους μας αξίζουν καλύτεροι όχι σαν εσάς!

    Ζήτω ο Ελληνικός Πόντος!

    Νήμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελληνοτουρκική Φιλία .......???

    Ποιά ..... Ελληνοτουρκική Φιλία ???

    Δεν καταλαβαίνω τι συμβαίνει!

    Εδώ και πολλά χρόνια, από το 1923 και επέκεινα οι Τούρκοι όπου μας πετύχουν .... μας προκαλούν πάντοτε ...., χωρίς απολύτως καμία εξαίρεση ...., τρομερή ζημία ....!

    Έχουν σκοτώσει, ακόμη και πριν από το 1955 στο Ελληνικό κλιμάκιο της Σμύρνης Έλληνες που υπηρετούσαν εκεί, αργότερα δε έως σήμερα αρκετές χιλιάδες δικούς μας ανθρώπους!

    Ενώ είχαν υπογράψει συνθήκες που τους υπεχρέωναν ακόμη και πόλεμο να κηρύξουν σε όποιον μας επετίθετο, το 1941 μας επρόδωσαν.

    Οι Γερμανοί οτ 1941, μη μπορώντας να πιστέψουν ότι οι Τούρκοι θα παραβίαζαν τέτοιες συνθήκες και θα παρέμεναν αδρανείς, είχαν για κάθε ενδεχόμενο ετοιμαστεί με 10 Μεραρχίες των, για να τους αποκρούσουν...!

    Έως σήμερα, είμεθα πάντοτε οι ζημιωμένοι!

    Πως μπορεί ο skal, του οποίου την κρίση εκτιμώ ιδιατέρως, καθώς και άλλοι καλοί γνώστες του Τουρκικού λαού καιτων ιδιομορφιών του, να επιμένουν ότι οι Τούρκοι είναι καλοί άνθρωποι?

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ύψιστος ηγέτης ο σφαγέας ο Κεμάλ!!
    Τον Κεμάλ και τους ομοίους του χρησιμοποιούσε σαν παράδειγμα προς μίμηση και ο Χίτλερ.
    Ο Κεμάλ υπήρξε ο Χίτλερ της ανατολής.
    Σε λίγο θα μας απαγορέψουν και να έχουμε επετείους.Η προκλητικότητα της τουρκικής ηγεσίας έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο.
    Οι φωτισμένοι ηγέτες και οι πολιτισμένοι λαοί διδάσκονται από την ιστορία για να ανελιχθούν και να προοδεύσουν πολιτισμικά.
    Οι απολίτιστοι λαοί μονάχα παραχαράσσουν και διαστρεβλώνουν την ιστορία και αποκρύπτουν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Μογγόλοι βρίσκουν και τα κάνουν.
    Καιρός είναι τα τσιράκια των ΗΠΑ και τα λαμόγια να τα στείλουμε τουλάχιστον σπίτι τους αφού δεν επιτρέπει ο πολιτισμός μας για κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έρχεται και η απαγόρευση της 25ης Μαρτίου οσονούπω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Διαφωνώ με Ευμένη,
    δε νομίζω ότι ο Τουρκικός λαός αποτελείται όλο από εγκληματίες.
    Έχει πολλά πραγματικά παλληκάρια μέσα του γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να κρατηθείς καθαρός σε συνθήκες ακραίας δικτατορίας που ζουν.Ευχής έργο θα ήταν να υπήρχε διάλογος και γνωριμία μ'αυτούς.
    Διαφορετικά κάνομε το χατήρι των στρατηγών της Άγκυρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευμένης ο Καρδιανός

    Γράφω :

    Εδώ και πολλά χρόνια, από το 1923 και επέκεινα, οι Τούρκοι όπου μας πετύχουν .... μας προκαλούν ή μας προξενούν, πάντοτε διαχρονικά ...., χωρίς απολύτως καμία εξαίρεση ...., τρομερή ζημία ....!

    Έχουν σκοτώσει, στο Ελληνικό κλιμάκιο της Σμύρνης ένστολούς Έλληνες που υπηρετούσαν εκεί, ακόμη και πριν από τα γεγονότα του 1955 (ο κ. skal νομίζω ότι μπορεί να Σας ενημερώσει σχετικά , αν θέλει βέβαια !), αργότερα δε έως σήμερα, αρκετές χιλιάδες δικούς μας ανθρώπους!

    Ενώ είχαν υπογράψει συνθήκες που τους υπεχρέωναν ακόμη και πόλεμο να κηρύξουν σε όποιον μας επετίθετο, το 1941 μας επρόδωσαν.

    Δεν τηρούν καμιά από τις συνθήκες που υπογράφουν...!

    Που τους βρήκατε λοιπόν τους δικούς μου χαρακτηρισμούς των Τούρκων ως "εγκληματίες" ... ?

    Αλλως τε μετά από τόσα και τόσα παιδομαζώματα Ελληνοπαίδων και αρπαγές Ελληνίδων νομίζω πως περσσότερο - προς ζημία μας - οι Τούρκοι είναι Έλληνες παρά οι Έλληνες Τούρκοι!

    Μην λησμονούμε πως το επίλεκτο και καλλίτερο σώμα του Οδωμανικού Στρατού ήσαν οι τρομεροί Γενίτσαροι, οι οποίοι ήσαν ως επι το πλείστον ...Ελληνες !

    Εδώ μιλάμε για πάγιες πολιτικές επεκτατικές τακτικές και πρακτικές τρομερής γενοκτονίας ..!

    Πιστεύω ακράδαντα ότι ο "Κεμαλισμός", ακόμη και στην καλλίτερή οτυ μορφή, είναι απείρως χειρότερος από τον Φασισμό ή τον Εθνικοσοσιαλισμό του Χίτλερ !

    Τι με νοιάζει εμένα αν - "Έχει πολλά πραγματικά παλληκάρια μέσα του γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να κρατηθείς καθαρός σε συνθήκες ακραίας δικτατορίας που ζουν.Ευχής έργο θα ήταν να υπήρχε διάλογος και γνωριμία μ'αυτούς."

    Το αποτέλεσμα μετρά και αυτό είναι ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ !

    ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ από το 1923, εως το 2009!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.