9/5/09

Την «ιδεολογική χειραγώγηση της θρησκείας» κατήγγειλε ο Πάπας Βενέδικτος XVΙ


ΑΠΕ
Να είναι συνεπείς με τις αρχές και την πίστη τους ζήτησε από τους πιστούς ο ποντίφικας
Επίσκεψη στο Αμμάν της Ιορδανίας
Την «ιδεολογική χειραγώγηση της θρησκείας», που μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε βιαιότητες, κατήγγειλε το Σάββατο από το Αμμάν της Ιορδανίας, ο Πάπας Βενέδικτος XVI.
Μιλώντας ενώπιον σημαντικών μουσουλμάνων θρησκευτικών ηγετών μέσα στο τέμενος Αλ Χουσέιν μπεν Ταλάλ, ο Πάπας τάχθηκε κατά αυτών που «υποστηρίζουν» ότι «η θρησκεία είναι αναγκαστικά μια αιτία διαίρεσης στον κόσμο μας» και απέρριψε το επιχείρημα ότι «όσο λιγότερη προσοχή δίνουμε στην θρησκεία τόσο καλύτερα είναι».
Παραδεχόμενος την «ύπαρξη εντάσεων και διαιρέσεων ανάμεσα στα μέλη των διαφορετικών θρησκειών», ο Πάπας σημείωσε ότι «η ιδεολογική χειραγώγηση της θρησκείας, μερικές φορές για πολιτικούς λόγους, είναι ο πραγματικός καταλύτης των εντάσεων και των διαιρέσεων, και μερικές φορές των βιαιοτήτων στην κοινωνία».
Αυτή η κατάσταση υποχρεώνει τους πιστούς «να είναι συνεπείς με τις αρχές και την πίστη τους» εκτίμησε.
«Μουσουλμάνοι και χριστιανοί, κυρίως λόγω του βάρους της κοινής τους ιστορίας, που τόσο συχνά έχει σημαδευτεί από την έλλειψη κατανόησης, πρέπει σήμερα να προσπαθήσουν να γίνουν γνωστοί και να αναγνωριστούν ως λάτρεις του θεού (...) πάντα γνωρίζοντας την κοινή καταγωγή και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπινης ύπαρξης» τόνισε ο Πάπας κατά την δεύτερη ημέρα του ταξιδιού του στους Αγίους Τόπους.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

4 σχόλια:

  1. Παρότι ο Δυτικός πολιτισμός θέλει την Αθεΐα, η Δύση δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την Εκκλησία (Καθολικούς και Προτεστάντες) για τους δικούς της σκοπούς. Ας μην αναφερθούν οι δράσεις των Δυτικών σε Λατινική Αμερική και Αφρική, ούτε οι παλιότερες δράσεις τους....εναντίον και των Ορθοδόξων και του Βυζαντίου.

    Σήμερα, η Καθολική Εκκλησία έχει απλώσει για τα καλά τα πλοκάμια της σε Ορθόδοξες πρώην Κομμουνιστικές χώρες, και χρησιμοποιεί την ισχύ της για να αλλάξει τις συνειδήσεις σε αυτές τις χώρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΝΤΙ(φι)ΚΑ ασε την συνέπεια και την πίστη δεν είστε άξιοι να ομιλείτε οι εκπροσωποι του Βατικάνου.
    Μακελάρηδες.Φαρισαίοι.Υποκρίτες
    Θυμίζω Γιαρουζελσκι και Πινοσέτ.
    Ο Ενας δικτάτωρ ό άλλος?????
    Μα ό άλλος εκλεκτός της Αμερικής , απλά κάτι δημοκράτες συγκεντρωθηκαν σε λάκους και θάφτηκαν μαζικά
    Αρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ εμείς οι ορθόδοξοι πιά... υποδείγματα, παραδείγματα... με τον Θεό απ' ευθείας μιλάμε. Ήτανε θέλημα Θεού η Πόλη να τουρκέψει. Α εντάξει, ελάτε τούρκοι πάρτε την...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ti εκλέγουν ενα γέρο και περιμένουν να έχει φρίγγος και δύναμη η φωνή του, αυτός δεν μπορεί να επιβληθεί ούτε στούς δικούς του, μέχρι να πει μια φράση έχει νυχτώσει
    δτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.