26/10/10

85.000 οι Ι5 στο στρατό από το 1980 – 2004. Επανεξετάζονται οι Ι5 έως 45 χρονών

Με το ενδεχόμενο να περάσουν αυτεπάγγελτα από επανεξέταση της σωματικής τους ικανότητας βρίσκονται πλέον χιλιάδες απαλλαγέντες από τη στρατιωτική θητεία για λόγους υγείας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλου.

«Απαλλαγέντες από την υποχρέωση στράτευσης επειδή κρίθηκαν από αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές ή συμβούλια των Ενόπλων Δυνάμεων ακατάλληλοι για στράτευση για λόγους υγείας είναι δυνατόν να παραπέμπονται αυτεπάγγελτα για επανεξέταση της σωματικής τους ικανότητας για στράτευση εκτάκτως οποτεδήποτε μέχρι τη συμπλήρωση του 45ου έτους της ηλικίας τους» αναφέρεται στην υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με “Το Βήμα” η αυτεπάγγελτη παραπομπή όσων έχουν απαλλαγεί ως Ι5 θα γίνεται από το αρμόδιο στρατολογικό γραφείο κατόπιν διαταγής της Διεύθυνσης Στρατολογικού του Γενικού Επιτελείου του οικείου κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων και οι παραπεμπόμενοι θα υποχρεούνται να παρουσιαστούν για επανεξέταση εντός διμήνου από το «κάλεσμα» στα στρατολογικά γραφεία.

Οι υγειονομικές επιτροπές θα υποχρεούνται πλέον να εκδίδουν άμεσα γνωματεύσεις για τους επανεξεταζομένους. Μάλιστα στις γνωματεύσεις ακαταλληλότητας θα αναγράφουν υποχρεωτικά αν υπάρχει πιθανότητα ή όχι βελτίωσης ή ίασης της πάθησης. Οσοι μπορούν να μετακινηθούν για παρουσίαση στις υγειονομικές επιτροπές και δεν παρουσιάζονται εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας λογίζονται αυτοδίκαια ικανοί κατηγορίας πρώτης (δηλαδή, Ι1), από την επομένη της ημερομηνίας λήξης της προθεσμίας και υπέχουν στρατιωτικές υποχρεώσεις!

Οπως είναι αυτονόητο, όσοι κριθούν ικανοί οποιασδήποτε κατηγορίας καλούνται στα όπλα από την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής γνωμάτευσης, ενώ όσοι έχουν ενεργή αναβολή κατάταξης λόγω υγείας θα δώσουν ραντεβού με τη στρατολογία μόλις αυτή λήξει.

Η απόφαση του κ. Βενιζέλου προέκυψε έπειτα από σχετική πρόταση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτεράρχου (Ι) κ. Ι. Γιάγκου και σε εφαρμογή του νόμου 3421/2005. Σύμφωνα με πηγές του Πενταγώνου, υπάρχει σοβαρή αδυναμία στη συγκεντρωτική καταγραφή του αριθμού των Ι5 καθώς, όπως αναφέρουν, τα στοιχεία είναι διάσπαρτα στα στρατολογικά γραφεία της χώρας.

Μάλιστα θεωρείται ιδιαίτερα πιθανή η γεωμετρική αύξηση των απαλλαγών για λόγους υγείας τα τελευταία χρόνια. Τα πλέον πρόσφατα στοιχεία είναι ότι από το 1980 ως το 2004 είχαν κριθεί 85.000 Ελληνες ακατάλληλοι για στράτευση (Ι5), εκ των οποίων επανεξετάστηκαν χιλιάδες και πολλοί κλήθηκαν εκ νέου να υπηρετήσουν.

Μάλιστα είχαν εντοπιστεί και 1.000 περιπτώσεις-«μαϊμού», από τις οποίες οι 95 αφορούσαν καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές και οικονομικούς παράγοντες.
http://www.onalert.gr/

20 σχόλια:

  1. Οπως το παμε δεν θα μας μεινει ουτε
    στελεχος Κομματος ουτε και Υπουργος
    χωρις να τον ντυσουμε στο χακι.
    Μηπως θα ειναι μια εντεχνη μορφη στρατιωτικης κυβερνησης διοτι ολοι
    αυτοι μολις...μπουνε στο χακι θα αποσπαστουν αμεσα στα κομματα τους
    και στα υπουργεια τους.Θα πηξουμε στο χακι.Ερχονται ημερες με παρα πολυ ενδιαφερον οπου θα γελασει ο καθε πικραμμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να καταλάβω τι τους θέλει. Θα τους χρησιμοποιήσει μήπως για να φυλάνε τα σύνορα ωστε να μην περνάνε οι λαθρομετανά-στες???

    Ας γελάσω καλύτερα. Χωρια που θα του στοιχίζουνε. Βέβαια πάντα υπάρχει και η προστιμαρισμένη εξαγορά.

    Ποιός ξέρει τι σκέπτονται εκεί στο ΥΠΕΘΑ.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. λεφτα θελουν .κατι σαν τους ημιυπαιθριους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΕΜΨΙΜΗΡΙΑΣ:

    1. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ.
    2. ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 23-24 ΧΡΟΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.
    3. ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.
    4. ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΡΓΙΑ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΓΚΑΣΜΕΝΕΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ - ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ.
    5. ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΒΟΥΒΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ( ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΡΟΝΟ).
    6. ΜΟΛΙΣ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΕΜΠΕΛΙΑΣ, ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ ( ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ).
    7. ΘΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΚΙΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΔΑΠΑΝΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΕΙΛΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΕΞΩ. ΤΥΧΑΙΟ;
    8. ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ "ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ" ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ.


    ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΟΥ ΣΕ ΚΟΙΤΑΞΩ ΜΕ ΠΟΝΑΣ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προεκλογικά παραμύθια...

    Πρίν 2-3 χρόνια,είχε βγεί στη φόρα (Μ.Τριανταφυλόπουλος) όλοκληρο κύκλωμα για απαλαγές παιδιών επωνύμων απο το στρατό.

    Είχε ανοίξει το στόμα του ένας αντισυνταγματάρχης (αν δεν κάνω λάθος)

    Φυσικά κουκουλώθηκε αμέσως,και ποιός ξέρει που βρίσκεται ο ταλαίπωρος αξ/κος που τόλμησε να μιλήσει...

    Πυροβολητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΡΑΓΚΑ ΘΕΛΟΥΝ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΙΛΑ ΟΠΩΣ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΘΕΛΟΥ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΣ ΣΦΟΥΓΚΑΡΙΣΤΡΕΣ ΝΑ ΠΛΕΝΟΥΝ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΤΟΝ ΦΑΝΤΡΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΑΛΙΖΟΥΝ ΤΗΣ ΑΡΒΎΛΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ Η ΓΥΝΑΙΚΟΥΛΕΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΝ ΘΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΠΛΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρίν 2-3 χρόνια,είχε βγεί στη φόρα (Μ.Τριανταφυλόπουλος).......

    Μα αυτος ειναι ο πρωτος διδαξας.. Τρελοχαρτο ειχε παρει στο στρατο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι να πούμε; Για τις περισσότερες περιπτώσεις φταίνε οι γονείς που κυνηγώντας το βόλεμα και τα εύκολα φράγκα ξεχνάνε τα πάντα. Ακόμα και τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου, γι' αυτό και τα παιδιά τους δεν ξέρουν. Τι να λένε οι άνθρωποι, για κάτι κορόιδα που πήγαν και σκοτωθήκανε, εδώ έχουνε δουλειές...

    Εγώ προσωπικά έβγαινα Ι2 λόγω μυωπίας και έβαλα μέσο για να βγω Ι1 και δεν λούφαρα ούτε στις σκοπιές ούτε στα περίπολα γιατί βαριόμουνα να κάθομαι, το πρωί στο γραφείο (ήμουνα γραμματιζούμενος βλέπετε) και το βράδυ υπηρεσία (μέχρι 60 εμπλοκή), πρόσφερα ό,τι μπορούσα, σίγουρα θα μπορούσα περισσότερα αν ο στρατός αξιολογούσε τον κάθε άνθρωπο ανάλογα με τις δυνάμεις και τις γνώσεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπά,ο Μπέννυ θα ξεκαθαρίσει την μπουγάδα ;;;; Για όποιο λόγο και να το κάνει,καλά κάνει !!! Ολοι οι κουραμπιέδες να μπουν στην σειρά με την καραβάνα και θα δείξει.Πάντως ο ίδιος έχει υπηρετήσει αν είναι σωστές οι πληροφορίες μου.Στο Σωμα Υ.Π ή ΣΕΜ.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 5:39 μ.μ.
    Αυτούς που δεν θέλουν να πάνε στρατό, δεν τους θέλω κι εγώ να είναι δίπλα μου με το ζόρι.
    Είναι επικίνδυνοι !!!
    Να πληρώσουν ένα γερό ποσό που θα χρησιμοποιηθεί για να αναπληρώσει την δική τους απουσία και ας κάτσουν σπιτάκι τους να πλέκουν πουλόβερ.
    Μόνο που η πολιτεία θα πρέπει να επιβραβεύει όσους πάνε.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η επανεξέταση των Ι5 ως 45 ετών τους μάρανε.

    Τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού στρατού είναι οι μάσες από τα εξοπλιστικά προγράμματα για τις οποίες φυσικά ουδέποτε κανείς λογοδότησε και τιμωρήθηκε,όπως επίσης και οι άστοχες εξοπλιστικές αγορές(βλέπε υποβρύχια aus Deutschland),όπως επίσης και τα ανεκπαίδευτα στελέχη του στρατού που είναι ο ορισμός των δημοσίων υπαλλήλων.Και κάποιοι έχουν ανάγκη από το να αποκτήσουν ήθος και παιδεία πέρα από τη γνώση του αντικειμένου της υποτιθέμενης ειδικότητάς τους.

    Επανεξέταση των Ι5 θέλουν.
    Εξέταση των εξοπλιστικών αγορών των τελευταίων 20 ετών να κάνουν οι υποκριτές.
    Για να ξεφύγει η χώρα από την παρακμή πρώτη προυπόθεση είναι η απονομή πραγματικής δικαιοσύνης και όχι τα φοροεισπρακτικά μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Osoi perasan apo epitropi kai me meson apallaxthikan os I5 einai megaloi skeftiles.kai na tous valoun na ypiretisoun tha einai axristoi.sin oti tha einai stigmatismenoi mesa sto strateyma kai den tha perasoun kala.kalytera na fountaroun prin na perasoun tin pili tou stratopedou.lypame alla ayti einai i pragmatikotita.otan exei kapoios tetoia atoma dipla tou pos na aisthanthei?den milame gia ta ontos problimatika iatrikos atoma apodedigmena.milame gia tous apateones pou den ypiretisan kai to paiksan trellitsa (kai Rouvitsa...S. aytos megalos karagkiozis an katalavate.einai kai megali firma tragoudistis).O sygkekrimenos kyrios tis Showbiz gia na parei treloxarto eno pige sto kentro ekane xilia dio gia na apallaxthei.kyliotan kato apo ta REO kai apo ta Jeep.kai ton kigigousan oi aksiomatikoi kai oi giatroi.mexri pou ta katafere telika.Auto einai gegonos.to gnoriso apo ena filo pou etyxe palia na einai sto idio kentro ekpaideyseos me ayton.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να συμφωνήσω για 3η φορά με τον Τζίμη και να προσθέσω ότι όσοι δεν υπηρέτησαν ως μη ικανοί να μην είναι ικανοί να γίνουν υπάλληλοι του δημοσίου και να μην έχουν το δικαίωμα του "εκλεγεσθαι".Ποιός έχει τα @@@@δια να το κάνει αυτό;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ (με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ Α.Λ. Θεσσαλονίκη,
    μη το παρακάνεις με θετικά σου σχόλια, διότι αρχίζω και ...ανησυχώ !!!
    Θα αρκούσε μόνο μια φορά να μου γράψει η Γκάλια κάτι τέτοιο, για να την κάνω από εδώ !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ Α.Λ. Θεσσαλονίκη,
    μη το παρακάνεις με θετικά σου σχόλια, διότι αρχίζω και ...ανησυχώ !!!
    Θα αρκούσε μόνο μια φορά να μου γράψει η Γκάλια κάτι τέτοιο, για να την κάνω από εδώ !!!
    τζιμης

    27 Οκτωβρίου 2010 9:48 π.μ.


    Τζιμακο αφασικουλη

    Αρχιζεις και ωριμαζεις και δημιουργεις ρευμα.συνεχισε και θα σου αναψω σημα μολις ενηλικιωθεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. A.L. Τώρα που με είπες ανώριμο, πήγε η ψυχή μου στην θέση της.
    Δεν θα άντεχα δεύτερη φορά σε μια μέρα δικό σας θετικό σχόλιο...
    Ευχαριστώ ρε φίλε!!!
    Μικρός είμαι ακόμα.. Έχω πολύ καιρό μπροστά μου !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Τζίμης :Αν με το A.L εννοείς Α.Λ να σου πω να μην το παίρνεις επάνω σου γιατι θα παρακαλέσω την Gallia να σε ονομάσει επιτιμο φίλο της ,ωστε όπως λές ,να την κάνεις,γιατί πολλές λαλακίες κατεβάσεις,τόσες που δεν στανιάρουν τα λίγα σωστα σου.Και γίνεσαι και βαρετός...Από την θεσσαλονίκη Α.Λ (από νησί του ΒΑ Αιγαίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όχι ρε φίλε μη μου το κάνεις αυτό!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αυτοί οι κυβερνώντες είναι τόσο ηλίθιοι ή τόσο προδότες;

    Συμφωνώ όσοι δεν πάνε στρατό να πληρώνουν χοντρά φράγκα, και επίσης, αν θέλουμε να μιλήσουμε για ΣΟΒΑΡΟ στρατό, χρειαζόμαστε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ-ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.