4/10/10

Ενοχλημένη η Άγκυρα Από την προσέγγιση Ισραήλ-Ελλάδας-Ρουμανίας

Της Μαρίας Ζαχαράκη
Η απροσδόκητη διατάραξη των σχέσεων με το μόνο σύμμαχο που είχε στη Μέση Ανατολή έκανε το Ισραήλ να αναζητήσει νέες στρατηγικές συμμαχίες, προκειμένου να αντισταθμίσει την απώλεια της Τουρκίας, κυρίως δε στο στρατιωτικό τομέα. Με δύο κινήσεις που έδειχναν περισσότερο ότι «ουδείς αναντικατάστατος», το Τελ Αβίβ στράφηκε (ίσως και σκόπιμα) στους γείτονες της Τουρκίας, κάνοντας έτσι την τουρκική διπλωματία να ενοχληθεί.

Από τότε που ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες τα τσούγκρισαν πριν από 20 μήνες στο Νταβός της Ελβετίας, οι δυτικές πρωτεύουσες δεν συζητούν τίποτε άλλο πέρα από το αν η Άγκυρα γύρισε την πλάτη της στη Δύση, για να ανοίξει πανιά προς Ανατολάς, επισκιάζοντας ταυτόχρονα τις κινήσεις του Ισραήλ να αντικαταστήσει τη χαμένη στρατιωτική του συμμαχία με την Τουρκία.

Προς Βαλκάνια
Ο ισραηλινός στρατός έχει αρχίσει και αναπτύσσει εδώ και καιρό σχέσεις με δύο βαλκανικές χώρες, την Ελλάδα και τη Ρουμανία. «Ο ισραηλινός στρατός τους τελευταίους μήνες επιζητά να αναπτύξει μία ισχυρή αμυντική σχέση με βαλκανικές χώρες, που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία», τονίζει Τούρκος αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας.

Από τη σύσταση του κράτους του Ισραήλ στα τέλη της δεκαετίας του 1940, Τουρκία και Ισραήλ ανέπτυξαν μία υπόκωφη αλλά ισχυρή πολιτική και στρατιωτική συνεργασία, που διατηρήθηκε καθόλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, παρόλο που οι επίσημες διπλωματικές επαφές της Άγκυρας με το Τελ Αβίβ παρέμεναν σε χαμηλό επίπεδο. Οι επαφές αυτές όμως κορυφώθηκαν στα μέσα της δεκαετίας του '90, με την υπογραφή μίας σειράς σημαντικών αμυντικών συμφωνιών το 1996, που ενθάρρυναν μάλιστα την Τουρκία να αγοράσει έναν ισραηλινό αμυντικό εξοπλισμό, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι τουρκο-ισραηλινές σχέσεις έφτασαν στο ζενίθ τους μετά το 2000, με την εκπαίδευση ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της Ανατολίας και με τις πάμπολλες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που διεξάγονταν κάθε χρόνο.

Δραματική στροφή
Μετά τον Ιανουάριο του 2009 και τις επιθέσεις του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, όμως, οι σχέσεις των δύο κρατών πήραν μία δραματική στροφή και τα προνόμια του ισραηλινού στρατού στην Τουρκία σιγά-σιγά έλαβαν τέλος. Η εκπαίδευση της ισραηλινής αεροπορίας στον τουρκικό εναέριο χώρο σταμάτησε και πέρυσι τον Οκτώβριο το Ισραήλ δεν προσκλήθηκε καν από την Τουρκία να συμμετάσχει στην ετήσια κοινή αεροπορική άσκηση.

Οι τουρκο-ισραηλινές σχέσεις έφτασαν, δε, στο ναδίρ τους στα τέλη Μαΐου, όταν Ισραηλινοί κομμάντος επιτέθηκαν σε τουρκικό πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας, που είχε αποστείλει η Τουρκία στη Γάζα, και σκότωσαν 9 Τούρκους ακτιβιστές.

Η ανάγκη για αντικατάσταση «συμμάχου» και η Ελλάδα
Το Ισραήλ διαθέτει έναν πολύ μικρό εναέριο χώρο. Μετά τη διακοπή των σχέσεων με την Τουρκία, τα αεροσκάφη της πολεμικής του αεροπορίας άρχισαν τότε εκπαιδευτικές πτήσεις στον εναέριο χώρο της Ελλάδας, πάνω από τη Μεσόγειο.

Στα τέλη Ιουλίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επισκέφθηκε μάλιστα το Ισραήλ, και σε λιγότερο από μήνα ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετέβη στην Αθήνα. Ο Νετανιάχου έγινε ο πρώτος Ισραηλινός πρωθυπουργός που επισκέφθηκε την Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στην Αθήνα, ο Νετανιάχου έκανε λόγο για «άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου» μεταξύ των δύο χωρών, ενώ δεν έκρυψε ότι με τον Γιώργο Παπανδρέου συζήτησαν θέματα στρατιωτικής συνεργασίας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, δε, συνέχισε ότι Ελλάδα και Ισραήλ στοχεύουν στην ενίσχυση της στατηγικής τους συνεργασίας.

Οι σχέσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ εδώ και δεκαετίες δεν ήταν και οι πιο αγαστές. Κατά την περίοδο της διακυβέρνησης, δε, του πατέρα Παπανδρέου, του Ανδρέα, το Ισραήλ κατηγορούσε την Ελλάδα για ευνοιοκρατία προς τους Άραβες στην αραβο-ισραηλινή διένεξη και για ανοχή απέναντι σε κάποιους που το Ισραήλ θεωρούσε τρομοκράτες.

Ελλάδα και Τουρκία, αντίστοιχα, τα τελευταία δέκα χρόνια έχουν βελτιώσει αρκετά τις σχέσεις τους, με την Αθήνα μάλιστα να υποστηρίζει πλήρως την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. και την Άγκυρα να ετοιμάζεται πλέον να αποσύρει την Αθήνα από τον κατάλογο των «εχθρών» της στην επονομαζόμενη «κόκκινη βίβλο» της χώρας.

«Η προσέγγιση Αθήνας - Ισραήλ γίνεται σε μία στιγμή έντασης μεταξύ Τουρκίας-Ισραήλ. Μας προκαλεί ανησυχία αυτή η ελληνο-ισραηλινή προσέγγιση. Προσπαθούμε να καταλάβουμε αν θα μας επηρεάσει και αν υπάρχουν σημεία που θα μας βλάψουν», δήλωνε Τούρκος διπλωμάτης, υπό καθεστώς ανωνυμίας, στην εφημερίδα «Χουριέτ».

Αν λάβουμε υπόψη και τη μεγάλη κάλυψη που πρόσφεραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης στις επαφές Νετανιάχου-Παπανδρέου σε Τελ Αβίβ και Αθήνα, και τους τίτλους πολλών εφημερίδων που υπέκρυπταν ενόχληση γι' αυτή την προσέγγιση του νέου «εχθρού» με τον «παλιό», για μία συνεργασία σε πολλά επίπεδα, είναι σαφές ότι η Άγκυρα ένιωσε ένα «αναφουφούλισμα» από την εξέλιξη.

Το ρουμανικό άνοιγμα
Η Ρουμανία είναι η δεύτερη βαλκανική χώρα, με την οποία ανέπτυξε στρατιωτική συνεργασία το Ισραήλ, αλλά ελάχιστα στοιχεία είναι γνωστά γι' αυτή τη συμμαχία. Η Ρουμανία, ως μέλος του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, δεν είχε αντίστοιχα ούτε εκείνη τις καλύτερες σχέσεις με το Ισραήλ, λόγω της πολιτικής της Σοβιετικής Ένωσης εκείνη την περίοδο.

Σήμερα ωστόσο η Ρουμανία, η οποία μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου άλλαξε αρκετά στάση και εντάχθηκε μέχρι και στο ΝΑΤΟ, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο πιστούς συμμάχους των ΗΠΑ μέσα στη Συμμαχία, διατηρώντας παράλληλα πολύ καλές σχέσεις και με το Ισραήλ. Η Ρουμανία πριν από λίγους μήνες, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει και στην αντιπυραυλική ασπίδα που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ ενάντια στην «απειλή» του Ιράν.

Η πτώση ενός πολεμικού
Η ισραηλινο-ρουμανική στρατιωτική συνεργασία έγινε ακούσια γνωστή, όταν ένα ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος στα τέλη Ιουλίου κατέπεσε στα Καρπάθια Όρη. Αρκετοί Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε εκείνο το δυστύχημα.

Το ελικόπτερο, το οποίο πιθανόν έπεσε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, ήταν ένα αμερικανικής κατασκευής H-53 Sea Stallion. «Κάποιος μπορεί να αναρρωτηθεί τι γυρεύει πρώτον ένα ισραηλινό αεροπλάνο στη Ρουμανία. Η απάντηση είναι ότι σήμερα οι πολύ μεγάλης εμβέλειας επιχειρήσεις της ισραηλινής αεροπορίας λαμβάνουν υπόψη τους ότι η κύρια απειλή τους, που είναι το Ιράν, είναι μακριά από το Ισραήλ», έγραφε η εφημερίδα «Jerusalem Post», μετά το δυστύχημα της 26ης Ιουλίου. «Το συγκεκριμένο ελικπότερο, για παράδειγμα, πέταξε -κάτι που δεν γίνεται κάθε μέρα- χωρίς στάση από το Ισραήλ χιλιάδες μίλια μακριά, αφού ενδιάμεσα ανεφοδιάστηκε στην Ελλάδα. Γι' αυτό οι συγκεκριμένες εκπαιδευτικές ασκήσεις είναι τόσο σημαντικές», τόνιζε η «Jerusalem Post». «Ο ισραηλινός εναέριος χώρος είναι τόσο μικρός, που πετώντας σε μέρη όπως η Ρουμανία, δίνει στους Ισραηλινούς πιλότους τη δυνατότητα να εκπαιδεύονται σε ένα νέο και μη οικείο περιβάλλον, ειδικά σε ορεινά μέρη, παρόμοια με αυτά του Λιβάνου».

Η τελευταία αποκάλυψη, δηλαδή της «κρυφής συνεργασίας» μεταξύ Ισραήλ-Ρουμανίας, ενόχλησε την Άγκυρα, για τον επιπλέον λόγο ότι της έκαμψε την προσπάθεια «απομόνωσης» του Τελ Αβίβ και την κατέστησε -τουλάχιστον προς το παρόν και το άμεσο μέλλον- «αντικαταστάσιμη»...
SIGMALIVE

13 σχόλια:

  1. Ας πρόσεχε ο Ερντογάν. Η εμμονή της Τουρκίας κάθε φορά που αποτυγχάνει κάπου να κάνει "νάζια" προς τους συμμάχους της (π.χ. όταν οι ΗΠΑ κ Σουηδία αναγνώρισαν την αρμένικη γενοκτονία απέσυρε τους πρέσβεις της) θα της βγεί σε κακό. Τόσο καιρό η Τουρκία περιμένει ενα "Συγνώμμη" από το Ισραήλ, και πάω στοίχημα ότι στο τέλος θα γυρίσει μετανιωμένη με την ουρά στα σκέλια.Το Ισραήλ βέβαια δεν αποκηρυξε την συνεργασία με την Τουρκία οπότε το πιο πιθανό είναι πως όταν η Τουρκία "ξεπεισμώσει" (σύντομα)καιθα τα βρούνε οι δυο τους σαν να μην συνέβη τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν χάσουν την υποστήριξη των ΗΠΑ τότε να αρχίσουν να ανησυχούν,όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Ισραήλ έχει μόνον ένα δίαυλο ανεφοδιασμού που είναι η Μεσόγειος μια και στα χερσαία σύνορά του περιβάλλονται από εχθρικά κράτη (Άραβες). Νότια του διαύλου ανεφοδιασμού τα κράτη είναι πάλι Αραβικά. Για μεν το τμήμα Γιβραλτάρ - Στενά Σικελίας δεν υπάρχει έντονο πρόβλημα μια και μπορεί ο δίαυλος να περνάει κοντά στα κράτη της Ευρώπης. Το πρόβλημα όμως γίνεται έντονο όσον αφορά τη ασφάλεια πλου στο τμήμα Κρήτης - Αφρικής. Νομίζω λοιπόν ότι και αυτό θα πρέπει να συνεκτιμηθεί για τις σχέσεις μας με το Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού η Άγκυρα είναι ενοχλημένη, θα πει πώς βαδίζουμε σωστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν σας χαλασε μογγολια.....
    σε μια ασκηση στην κω κοιμομασταν στα σκηνακια εξαντλημενοι απο νυχτερινες βολες πυροβολικου (εκανα και απαρ στην θητεια μου) και παγωμενοι οποτε το πρωι ξυπναει πρωτος ενας εποπ και φωναζε ΄΄δεν σας χαλασε που ξημερωσε.....΄΄
    πολυ γελιο
    Ετσι λοιπον και οι τουρκοι, δεν σας χαλασε που το Ισραηλ ερχεται προς τα δω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι μεγαλείο που είναι η υποτέλεια στα χρηματοοικονομικά συμφέροντα των απατεώνων, κι ακόμα πιο μεγαλειώδης ο ευτελισμός της συνεργασία με προβοκάτορες εγγλημάτων κατά της ανθρωπότητας.

    Ο Σεχπήρ σε δυο του έργα περιέγραψε απόλυτα μια αρωστημένη ψυχολογική κατάσταση που διέπει κάποιους ανθρώπους (ΣΑΛΗΛΟΚ)ΑΛΛΑ και εξελίξης τραγικών καταστάσεων όταν φτάνουν στο σημείο να προσφέρουν το βασίλειό τους για ΕΝΑ ΑΛΟΓΟ ΛΟΓΟ, λόγω απόλειας πρότερης εξουσίας!

    Είανι όμως και σαν αντίδοτο στη μικρότητα του κενού περιεχομένου ΕΓΓΕΦΑΛΙΚΩΝ ΤΙΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΩΝ.

    Ο διάλογος Αθηναίων Μηλίων

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/02/blog-post_27.html

    εμφανίζει σε όλο του το δράμα την απόκλιση μεταξύ δικαιοσύνης και του ΔΙΚΑΙΟΥ, είναι και αυτό μια εξήγηση για την κατάσταση στο δικαστικό σώμα, και της εξ αυτής κατάστασης των σκανδάλων που έχουν εγκλωβίσει το ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ στο φαύλο κύκλο της ΠΟΛΙΤΙΑΚΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ σύψης.

    ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΠΑΛΙ!!!

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2010/08/blog-post.html

    Κι όπως το διατύπωσε κι ο Πλάτωνας στο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ο καθείς εκφράζεται κατά το πως ερμηνεύει τη σχέση του με φύση του περιβάλοντος, και την σχετικότητα της αντίληψής του.

    Κάλιστα θα μπορούσε δηλαδή η Ελλάδα να συνεργαστή με τη Ναζιστική τότε Γερμανία, οπότε θα είχαι λυθεί το πρόβλημα των συμφερόντων ελέγχου της ενέργειας.

    ΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΕΠΙΣΤΕΥΘΕΙΣ
    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/2008/06/blog-post_28.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. α)Ξύδι
    β)Ας κοιτάξει τα τζιβιντζιλίκια της με την Συρία...ή μάλλον η Συρία ας το δει αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Ορισμός του Ρατσισμού.
    (για τους άπιστους Θωμάδες)



    Κάνουν εξετάσεις DNA στους μετανάστες για να τους δώσουν την υπηκοότητα!!!

    ...οι Εβραίοι στο Ισραήλ.

    Αυτά πρέπει να βλέπουν οι "προοδευτικάριοι" που θαυμάζουν τους Εβραίους και τους υπερασπίζονται συνεχώς!!!
    Γιατί δεν λέει κανένας κουβέντα για την ακραία ρατσιστική μεταναστευτική πολιτική του Ισραήλ και στην Ελλάδα δίνουν την ελληνική ιθαγένεια σε όποιον μπεί στην χώρα, νόμιμα ή παράνομα;

    Οι Εβραίοι υποκριτές προωθούν σε όλο το πλανήτη την πολυπολιτισμικότητα, την "ισότητα μεταξύ των ανθρώπων" και τα "ανοιχτά σύνορα" αλλά στο Ισραήλ υποβάλλουν σε εξετάσεις DNA όσους δηλώνουν Εβραίοι και θέλουν να γίνουν Ισραηλινοί πολίτες.

    "Σε εξέταση DNA αναγκάζονται να υποβληθούν όσοι Ρώσοι στο Ισραήλ υποστηρίζουν ότι έχουν εβραϊκές ρίζες, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποδειχτεί από τα έγγραφα που διαθέτουν.
    Την είδηση που προκάλεσε οργή στην κοινότητα των Ρωσοεβραίων επιβεβαίωσε χθες το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών.
    Η ίδια πηγή ισχυρίστηκε ότι η εξέταση DNA είναι η τελευταία λύση προκειμένου να αποδειχτεί η καταγωγή ορισμένων Ρώσων που διεκδικούν τα προνόμια των εκπατρισθέντων Εβραίων.
    Την τελευταία δεκαετία έχουν μπει στο Ισραήλ περίπου 800.000 μετανάστες από την πρώην Σοβιετική Ένωση και αν αποδειχτεί ότι έχουν Εβραίους προγόνους παίρνουν την υπηκοότητα και δικαιούνται προνομίων και επιδοτήσεων."

    «Ελευθεροτυπία», 4-7-98




    Μιχάλης Στέργος
    Άγιος Νικόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Οι Εβραίοι υποκριτές προωθούν σε όλο το πλανήτη την πολυπολιτισμικότητα, την "ισότητα μεταξύ των ανθρώπων" και τα "ανοιχτά σύνορα" αλλά στο Ισραήλ..."
    Ανθεβραίε Υποκριτή, όπως υπάρχουν σε κάθε χώρα άνθρωποι που πιστεύουν στην πολυπολιτισμικότητα (ψάξε κατά αριστερή μεριά!) έτσι υπάρχουν και Ισραηλινοί ή Έλληνες κ.λπ. Το αν είσαι μέγας ρατσιστής φαίνεται από τη συλλογική σου κατηγοριοποίηση (Εβραίοι=Ρατσιστές) και το γεγονός ότι αντί να εκφραστείς θετικά για μια αυστηρή μεταναστευτική πολιτική στους πονηρούς και χαλεπούς καιρούς που ζούμε (όπως εξάλλου κάνει κι ο Σαρκοζί, χρησιμοποιώντας κι αυτός εξετάσεις DNA http://www.haaretz.com/news/africans-in-france-say-bill-calling-for-dna-tests-for-immigrants-is-racist-1.230521) κάνεις και τον "αντιρατσιστή" από πάνω (Κάνουν εξετάσεις DNA στους μετανάστες για να τους δώσουν την υπηκοότητα!!!). Με κάτι τέτοιους σα και σένα θα πάει "μπροστά" αυτή η χώρα!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    Υ.Γ. Φυσικά, από την άλλη, όσοι ανθεβραίοι υποστηρίζουν τις γνωστές φυλετικές τους θεωρίες περί Εβραίων τσιμουδιά για το DNA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 5 Οκτωβρίου 2010 7:43 π.μ.

    Ε και; Τι ενδιαφέρει εμάς, τους Έλληνες, τι κάνουν οι Ισραηλινοί στο κράτος τους;

    "Την τελευταία δεκαετία έχουν μπει στο Ισραήλ περίπου 800.000 μετανάστες από την πρώην Σοβιετική Ένωση και αν αποδειχτεί ότι έχουν Εβραίους προγόνους παίρνουν την υπηκοότητα και δικαιούνται προνομίων και επιδοτήσεων."

    Αν αληθεύει αυτό, τότε πρέπει να διαπιστώσουν κάπως ότι πρόκειται όντως περί Εβραίων. Εκεί δεν είναι "εμπάτε σκύλοι", σαν το Ελλαδιστάν.

    Προσωπικά, με απασχολεί τι θα γίνει εδώ, στην χώρα μας, με την αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών, η οποία συνεχίζεται αμείωτη. Δουλειές δεν υπάρχουν ούτε για τους ντόπιους, άρα είναι παραπάνω από βέβαιο ότι θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με απρόβλεπτες συνέπειες και εξελίξεις.

    Αν είσαι Έλληνας, αυτό θα έπρεπε να σε απασχολεί και όχι τι κάνει ο ένας ή ο άλλος. Αλλά δυστυχώς, στην Ελλάδα συνηθίσαμε να ασχολούμαστε με τα προβλήματα όλων των άλλων, εκτός από τα δικά μας. Δεν είναι να απορεί κανείς με τα χάλια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πόσοι Καυκασότουρκοι εκμεταλλευόμενοι τον ερχομό των αδελφών μας Ποντίων από την πρώην Σοβιετική Ένωση, παρείσφρησαν στη χώρα; Το Ισραήλ δεν ξέρω τι ανθρώπους εισάγει από την τέως ΕΣΣΔ αλλά εμείς ξέρουμε πολύ καλά, ότι πέραν των πραγματικών αδελφών μας εισάγαμε και άγνωστο αριθμό τελείως άχρηστων, αλκοολικών το λιγότερο, πάσης φύσεως αλλοεθνών και αλλόθρησκων τούβλων από κει. Σκέτοι Ουιγούροι. Παρατεταγμένοι στα πάρκα και στα πεζοδρόμια σαν στρατιωτάκια κι αυτοί και τα μπουκάλια τους... Στην αρχή πίναν μπύρα. Τα κονόμησαν από την "μαμά" Ελλάδα και τώρα πίνουν βότκα.
    Όοσν αφορά την ενόχληση του Ερντογάν... θα έλθει εδώ 20 Οκτωβρίου και θα βάλει τον Γιωργάκη στη θέση του... με παλαμάκια Πάγκαλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Iράν: Σκληρή επίθεση, Μ. Αχμαντινεντζάντ κατά ΗΠΑ:

    "Μας απειλούν αυτοί που κύλησαν τον κόσμο στη λάσπη"

    Δριμεία επίθεση κατά της Ουάσιγκτον εξαπέλυσε ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, αμφισβητώντας εκ νέου τα ψέμματα των Αμςερικανών για την 11 Σεπτεμβρίου και τονίζοντας πως οι ΗΠΑ «κύλησαν τον κόσμο στη λάσπη», μεταδίδει σήμερα η κρατική τηλεόραση της χώρας. «Έχουν τέτοιο θράσος να μας απειλούν και να τονίζουν πως όλα τα ενδεχόμενα βρίσκονται στο τραπέζι, ο διάβολος να σας πάρει όλους εσάς, εσάς που έχετε σύρει όλον τον κόσμο στη λάσπη», τόνισε ο Αχμαντινετζάντ. «Αυτοί (οι Αμερικανοί) έχουν εξαπολύσει έναν λυσσασμένο σκύλο (το Ισραήλ) στην περιοχή, και με το πρόσχημα αυτό, δηώνουν συστηματικά την περιοχή», πρόσθεσε ο ίδιος.

    Ο Αχμαντινετζάντ αναφέρθηκε επίσης και στην επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, επαναλαμβάνοντας πως «έχουμε εκατοντάδες ερωτήματα για την 11η Σεπτεμβρίου και θα πρέπει να μας τα απαντήσουν». «Εάν υποστηρίζουν πως βρήκαν τον θάνατο 3.000 άνθρωποι την 11η Σεπτεμβρίου, οι υπεύθυνοι θα πρέπει να ταυτοποιηθούν και να εκτελεσθούν. Εμείς θα σας βοηθήσουμε επίσης να τους συλλάβετε, με την προϋπόθεση όμως πως θα μας φέρετε τις αποδείξεις», τόνισε ο ιρανός πρόεδρος, προσθέτοντας πως «και οι ίδιοι οι Αμερικανοί δεν αποδέχονται τις αιτιάσεις τους».
    Τον περασμένο μήνα ο Αχμαντινετζάντ είχε προκαλέσει την παγκόσμια κατακραυγή υπαινισσόμενος πως οι ίδιες οι ΗΠΑ εμπλέκονται στην 11η Σεπτεμβρίου, μιλώντας στη ΓΣ του ΟΗΕ, σε έναν λόγο που θεωρήθηκε επίσης προσβλητικός για τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

    e-typos



    Εσείς οι βαλτοι γραμματείς και φαρισαίοι-δικολάβοι του γίσραελ στην Ελλάδα μην κουράζεστε. Οι Έλληνες ξέρουν καλά ποιοί είστε και τι ρόλο παίζετε.


    Μιχάλης Στέργος
    Άγιος Νικόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η μοριακή αρχαιολογία είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την ιστορία!δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι το μπερδεύεται με όλα αυτά περί ρατσισμών!όπως ψάχνουμε χρονικά και άλλες πηγές έτσι πλέον είμαστε σε θέση να δούμε ευθέως την καταγωγή κάποιον πληθυσμιακών ομάδων!Αυτό και τίποτε άλλο!Ο ρατσισμός κτλ είναι άλλο θέμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.