25/10/10

Γύρισε στο Ισραήλ και επιστρέφει μυστικά έγγραφα

Στο Ισραήλ επέστρεψε την Κυριακή μετά από παραμονή του πολλών μηνών στο εξωτερικό προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, δημοσιογράφος της καθημερινής ισραηλινής εφημερίδας «Χααρέτζ» που έχει κατηγορηθεί για την παράνομη χρήση στρατιωτικών μυστικών πληροφοριών, όπως ανακοινώθηκε από την κρατική τηλεόραση.

Πρόκειται για τον Ούρι Μπλάου που δημοσίευσε πολλά άρθρα που σχετίζονταν με επιχειρήσεις και αμφιλεγόμενες μεθόδους άσκησης πιέσεων του στρατού κατά Παλαιστίνιων στη Δυτική Οχθη, και τα οποία βάσισε σε στοιχεία που του χορήγησε μια 23χρονη, η Ανάτ Κάμ, η οποία είχε πρόσβαση στα στοιχεία αυτά κατά την άσκηση της στρατιωτικής της θητείας (2005-2007).

Η Ανάτ Καμ συνελήφθη, ανακρίθηκε και πρόκειται να δικαστεί το Δεκέμβριο, μετά από πολλές αναβολές της δίκης της, με την κατηγορία ότι «προμήθευσε σε τρίτους μυστικά στοιχεία με την πρόθεση να προσβάλει την ασφάλεια της χώρας».

Συγκεκριμένα η νεαρή προμήθευσε τον δημοσιογράφο της «Χααρέτζ» με πάνω από δύο χιλιάδες έγγραφα που είχαν ταξινομηθεί στην ανώτατη κατηγορία «άκρως απόρρητα» την εποχή η ίδια που υπηρετούσε υπό τον στρατηγό Γαίρ Ναβέχ επικεφαλής της στρατιωτικής περιοχής που κάλυπτε και την κατεχόμενη Δυτική
Οχθη.

Η 23χρονη κατά την ανάκρισή της παραδέχτηκε ότι ενήργησε υποκινούμενη από ιδεολογικούς λόγους και επισήμανε ότι θέλησε να καταγγείλει «τα εγκλήματα πολέμου», του ισραηλινού στρατού κατά Παλαιστίνων ακτιβιστών του ισλαμικού Τζιχάντ. Ο δημοσιογράφος μετά τη δημοσιοποίηση πολλών τέτοιων εγγράφων για να αποφύγει τη σύλληψή του κατέφυγε στη Βρετανία όπου και παρέμεινε επί έξι μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από συνεννόηση της Σιν Μπέιτ, της ισραηλινής μυστικής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας και του δικηγόρου του, ο δημοσιογράφος δέχτηκε να επιστρέψει 1.500 αχρησιμοποίητα μυστικά έγγραφα, να ελεγχθεί εάν έχει κρατήσει άλλα αδημοσίευτα έγγραφα και να ανακριθεί από την μυστική υπηρεσία και την αστυνομία αφού γυρίσει.
http://www.ant1online.gr

2 σχόλια:

  1. "Η 23χρονη κατά την ανάκρισή της παραδέχτηκε ότι ενήργησε υποκινούμενη από ιδεολογικούς λόγους και επισήμανε ότι θέλησε να καταγγείλει «τα εγκλήματα πολέμου», του ισραηλινού στρατού κατά Παλαιστίνων ακτιβιστών του ισλαμικού Τζιχάντ."

    Και όχι μόνο, θα πρόσθετα, αλλά και αμάχων!
    Αυτή η φράση περιέχει εν πολλοίς και τη δική μου θέση. Ούτε ισλαμολαγνίες (είμαι περισσότερο αντι-ισλαμιστής από πολλούς, ως ορθόδοξος), ούτε αντισημιτισμούς, επειδή είμαι υπέρ της ύπαρξης ενός Ισραηλινού κράτους, ούτε φυσικά τυφλός ώστε να μην βλέπω τα εγκλήματα που γίνονται εναντίον γυναικόπαιδων. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.
    Υποστηρίζω τους Παλαιστίνιους όχι γιατί μου αρέσει η θρησκεία τους (αν και θα πρέπει να σκεφτούμε και τις μερικές δεκάδες χιλιάδες Ορθόδοξους Παλαιστίνιους), αλλά αποκλειστικά και μόνο ένεκα ανθρωπισμού και κοινωνικο-πολιτικής δικαιοσύνης.
    Η μοναδική μου αντίθεση με το Ισραήλ είναι μόνο ο Σιωνισμός και η κυριαρχική τάση του.
    Διότι ο Σιωνισμός και η έννοια της κυριαρχίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα στο συνολικό οικοδόμημα της εθνοφυλετικής υποστάσεως. Δίχως το ένα δε μπορεί να υπάρξει το άλλο. Είναι μια σχεδόν επιδιωκόμενη στην αυτοεκπλήρωση της προφητεία, ότι πρέπει το Ισραήλ να κυριαρχήσει στα έθνη, την οποία υπηρετούν πιστά επί αιώνες, όχι βεβαίως το σύνολο του εβραϊκού λαού, αλλά αυτοί οι φανατικά μυημένοι στην ιδέα του Σιωνισμού.
    Αυτή η ισραηλινή κοπέλα που στην πραγματικότητα ομολόγησε τον ανθρωπισμό της, δείχνει ότι δεν είναι όλοι οι Εβραίοι της δικής τους άποψης.

    Διαβάστε, αν έχετε χρόνο και τα νέα "ανδραγαθήματα" του ισραηλινού στρατού.


    Νέες αποκαλυπτικές φωτογραφίες με ισραηλινούς στρατιώτες "εν δράσει"
    | 25 Οκτώβριος 2010 | 18:24 | 0 σχόλια |
    Νέες φωτογραφίες κυκλοφόρησαν σήμερα στο Ισραήλ που απεικονίζουν ισραηλινούς στρατιώτες με αντικανονική συμπεριφορά, αυτή τη φορά απεικονίζονται στρατιώτες του Ισραήλ στο εσωτερικό κατοικιών μάλλον στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με την ισραηλινή μη-κυβερνητική οργάνωση "Σπάστε τη σιωπή", που τις διένειμε.



    Διαβάστε περισσότερα: http://www.i-reportergr.com/2010/10/blog-post_9578.html#ixzz13OmTlYUh

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΕΛΛΗΣ τα είπες όλα!!!
    Τι άλλο να προσθέσει κανείς;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.