14/10/10

Εγκλήματα Πολέμου και οι… «ημέτεροι»

Ε Ι Π Ε ΟΡΘΑ ο, τουρκικαίς λόγχαις εν εκτοπισμώ, Δήμαρχος των υπό του Αττίλα επί 36 χρόνια εκτοπισμένων Μορφιτών, Χαράλαμπος Πίττας ότι: Διά της σιωπής της η ενωμένη Ευρώπη καθίσταται συνένοχος των Εγκλημάτων Πολέμου που η Τουρκία διέπραξε και διαπράττει στην Κύπρο. Το είπε στην 30ή ετήσια - και ομηλίκως αναποτελεσματική - αντικατοχική εκδήλωση των Μορφιτών στον Αστρομερίτη.

Ενώπιον κι εκλελεγμένων από χώρες της ΕΕ. Ενώπιον όμως και του ΠτΔ κ. Χριστόφια, του ΠτΒ κ. Καρογιάν κι άλλων ηγετών και αξιωματούχων κομμάτων, κυβέρνησης και βουλής. Για τους οποίους, όμως, η γλώσσα του Δημάρχου δεν το γύριζε να πει και να καταγγείλει τη δική τους, όχι απλώς όμοια αλλά κατά παρασάγγας μεγαλύτερη συνενοχή: Μεγαλύτερη, διότι, όχι μόνο δεν καταγγέλλει, αλλά και νομιμοποιεί τα συνεχιζόμενα Εγκλήματα Πολέμου της Τουρκίας στην Κύπρο.

Μπροστά του είχε - την ώρα που μιλούσε ο Δήμαρχος - τον κ. Χριστόφια που, ως διαπραγματευτής, «άννοιμαν του κοφινιού» και άνευ αντιδώρων, προσέφερε «γενναία» στον Αττίλα τη νομιμοποίηση των πρώτων 50 χιλιάδων του τουρκικού Εγκλήματος Πολέμου του παράνομου Εποικισμού. Μπροστά του είχε κι άλλους της πολιτείας, που ούτε καν στις κηδείες των ακήδευτων επί 36 χρόνια Μαρτυρικών Οστών των Αγνοουμένων Ηρώων του 1974, δεν το γυρίζει η γλώσσα τους να καταγγείλουν - έστω και μεταξύ μας - το φρικτό επί δεκαετίες, προσχεδιασμένο, διατεταγμένο, συστηματικό και μαζικό Έγκλημα Πολέμου των Αγνοουμένων που διαπράττει η Τουρκία.

Μπροστά του είχε τον ΠτΒ κ. Καρογιάν, που μόλις μια βδομάδα νωρίτερα, επικήδειο εκφωνούσε για τα οστά Αγνοούμενου Ήρωα του 1974, από τη σκλαβωμένη Κυρά Μόρφου, που βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο στη σκλαβωμένη Λάπηθο και δεν βρήκε ούτε μισή φράση για να στηλιτεύσει το διαρκές Έγκλημα Πολέμου της Τουρκίας. Όπως το ίδιο ακριβώς αποφεύγουν συστηματικά οι υπουργοί κι οι εκπρόσωποι του Χριστόφια, κ.κ. Στ. Στεφάνου, Δ. Ηλιάδης, Κ. Παπακώστας, Ν. Συλικιώτης, που δυστυχώς τους επιτράπηκε κι εκφώνησαν επικήδειους στα Οστά των Ηρώων του 256ΤΠ και του 70 ΤΜχ, της μάχης - μακελειού της 6ης Αυγούστου 1974 στην κατάληψη Καραβά και Λαπήθου, από τις ορδές της 28ης Μεραρχίας του στρατού της Τουρκίας.

Α Ν Τ Ι ΛΟΙΠΟΝ ο Δήμαρχος κι όλοι εμείς οι υπόλοιποι, να μεμφόμαστε την ΕΕ και τους όποιους αλλοδαπούς, για τη συνένοχη σιωπή τους, ας κοιτάξουμε πρώτα τις «επιδόσεις» των δικών μας… προκομμένων. Και την κατάντια της ψήφου του «κυρίαρχου» λαού…
ΛΑΖΑΡΟΣ Α. ΜΑΥΡΟΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕ 13.10.10

Διαβάσατε στη «Χαραυγή» 11.10.10 (17η σελ.) που η μισή ομιλία την οποία - ΔΥΣΤΥΧΩΣ - εκφώνησε στην κηδεία οστών ηρωικού αγνοούμενου, από 6.8.1974, εφέδρου Ανθλγού του 70ΤΜχ ο υπουργός Συλικιώτης, ήταν σκέτη προπαγάνδα ακόμα και για την περί «διασύνδεσης του περιουσιακού» πολιτική του κ. Χριστόφια; Πώς άντεξαν τα Κόκκαλα του Έλληνα τα Ιερά, να μην πεταχτούν έξω απ’ τη λειψανοθήκη;
Λάζ. Α. Μαύρος
ΣΗΜΕΡΙΝΗ

2 σχόλια:

  1. ...Π Ε Ρ Σ Ι ΗΤΑΝ ο υπουργός (του ΑΚΕΛ) κ. Κ. Παπακώστας. Χθες ο υπουργός (του ΑΚΕΛ) κ. Ν. Συλικιώτης.......
    ....Στο μνημόσυνο του δολοφονηθέντα 20ή Μαρτίου 1994 από τους πράκτορες της Τουρκίας, αγωνιστή της αντικατοχικής - απελευθερωτικής ελληνο-κουρδικής συμμαχίας, Θεόφιλου Γεωργιάδη. Όπου είχαμε την κακή τύχη, να υποστούμε την υπέρ «διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας» ομιλία που εκφώνησε ο υπουργός του ΑΚΕΛ: Στο μνημόσυνο του σθεναρά ΑΝΤΙ-ΔΙΖΩΝΙΚΟΥ αγωνιστή! Ο κύριος υπουργός, σε όποια τελετή κι αν κληθεί να εκφωνήσει λόγον, έχει και ένα μόνιμα επαναλαμβανόμενο συνοδευτικό υπέρ Διζωνικής «ρεφραίν». Χθες, όμως, όφειλε και θα έπρεπε να σεβαστεί τη Μνήμη του Αντιδιζωνικού Ήρωα. Εάν στην Κύπρο υπήρξαν μόνο… δυο, δεδηλωμένοι από ΠΑΝΤΑ, ενάντιοι στη διζωνική, ο ένας ήταν ο Θεόφιλος.

    http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/247754

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/03/e_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ,ΘΑ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΣΕ
    ΣΤΟ ΑΔΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΚΩΝΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ
    ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΕΙ....
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ
    ...ΝΑ ΕΝΑΣ ΣΤΙΧΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΣΟΥΡΗ,

    "...ΚΑΙ ΜΠΑΜ ΚΑΙ ΜΠΟΥΜ ΟΙ ΤΟΥΦΕΚΙΕΣ
    ΦΕΡΤΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ..."

    ΑΛΛΑ "ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ,
    ΘΕΛΟΥΝΕ ΕΠΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ"
    ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΚΥΠΡΙΟΙ
    ΟΝΕΙΡΑ ΓΛΥΚΑ
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.