22/10/10

Ισλαμική εξτρεμιστική οργάνωση απειλεί τη Βουλγαρία



Η Βουλγαρία έχει γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων αφότου έστειλε τους στρατιώτες της στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αναφέρει σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα ο εκπρόσωπος μιας ισλαμικής εξτρεμιστικής οργάνωσης.

«Οι στρατιώτες σας αναπτύχθηκαν για να πολεμήσουν σε μουσουλμανικό έδαφος, έτσι η Βουλγαρία έγινε ένας νόμιμος και θεμιτός στόχος για την Αλ-Κάιντα», δήλωσε στην εφημερίδα «24 Casa» ο σεΐχης Αμπού Σαρίφ, εκπρόσωπος της οργάνωσης Ασμπάτ αλ-Άνσαρ.

Μιλώντας στο Αΐν αλ-Χίλουε, ένα παλαιστινιακό προσφυγικό στρατόπεδο κοντά στη Σιδώνα του Λιβάνου, ο Αμπού Σαρίφ προειδοποίησε τη Βουλγαρία να αποσυρθεί από το Αφγανιστάν όπως αποσύρθηκε από το Ιράκ ή να υποστεί τις συνέπειες.

«Αποσύρετε τους στρατιώτες σας πριν επιστρέψουν νεκροί», φέρεται ότι δήλωσε σύμφωνα με την εφημερίδα. Η Βουλγαρία διατηρεί ένα απόσπασμα 600 στρατιωτών στο Αφγανιστάν, στην Καμπούλ, την Κανταχάρ και τη Χεράτ. Ο υπουργός Άμυνας Άνιου Ανγκέλοφ δήλωσε πρόσφατα ότι η Βουλγαρία μπορεί να στείλει το 2013 άλλους 700 στρατιώτες στη χώρα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών περιέγραψε την Ασμπάτ αλ-Άνσαρ ως μια τρομοκρατική οργάνωση με σχέσεις με την Αλ-Κάιντα και έδρα το Λίβανο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.