21/10/10

Ερντογάν: «Δεν εγκρίνουμε το Πρόσθετο Πρωτόκολλο»

Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ
«Η τουρκική εθνοσυνέλευση δεν πρόκειται να εγκρίνει το Πρόσθετο Πρωτόκολλο Ε.Ε.-Τουρκίας όσο δεν ανοίγουν τα λιμάνια», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν, εννοώντας τα «λιμάνια» της κατεχόμενης Κύπρου.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες στη Φινλανδία με την ομόλογό του Μάρι Κιβινιέμι, ο Ερντογάν ρωτήθηκε για την απόφαση της Επιτροπής Νομικών του Ευρωκοινοβουλίου να εγκρίνει τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας σχετικά με τον Κανονισμό για το απ' ευθείας εμπόριο. Απάντησε ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου «δεν είναι απόφαση της Ε.Ε. Δεν δεσμεύει τις χώρες μέλη.
Η Ε.Ε., μετά την ένταξη της Νότιας Κύπρου, δεσμεύτηκε απέναντι στην Τουρκία σε δύο θέματα. Αυτά αφορούν την ελεύθερη διακίνηση και τα οικονομικά θέματα και μέχρι σήμερα δεν υπήρξε πρόοδος. Και μέχρι σήμερα συσχετίστηκε συνεχώς με το Πρόσθετο Πρωτόκολλο Ε.Ε.-Τουρκίας».
Και συμπλήρωσε: «Πρόκειται για θέμα που πρέπει να εγκριθεί υπό μορφήν απόφασης από την τουρκική εθνοσυνέλευση και με δεδομένη τη σημερινή δομή της, δεν μπορεί να εγκριθεί τέτοια αντίληψη στο Κυπριακό».

1 σχόλιο:

  1. ε τότε, ξέχνα την ΕΕ και το παιχνίδι των διαπραγματεύσεων και πήγαινε με τους "αδελφούς μουσουλμάνους!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.