6/10/10

Με εμπλοκή “απειλούνται” τα κοιτάσματα στην Αν. Μεσόγειο

Με επικείμενη την επίσκεψη του Ιρανού Προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ στον Λίβανο στο άμεσα προσεχές διάστημα (13&14/10), στη Yedioth Aharonoth (4/10) δημοσιεύτηκε άρθρο του Amir Ben David με τίτλο «Το Ιράν θα ψάξει για φυσικό αέριο κοντά στο Ισραήλ» στο οποίο αναφέρεται, ότι το Ιράν προτίθεται να προχωρήσει σε έρευνες για τον εντοπισμό φυσικού αερίου αλλά και πετρελαίου στην Μεσόγειο και συγκεκριμένα στα χωρικά ύδατα του Λιβάνου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Υπουργός Πετρελαίου του Ιράν δρ.Masoud Mirkazemi ανακοίνωσε προχθές, ότι η χώρα του θα βοηθήσει τον Λίβανο στην αναζήτηση κοιτασμάτων υδρογονάνθρακα και φυσικού αερίου στην Μεσόγειο, σε μικρή απόσταση από τα χωρικά ύδατα του Ισραήλ.

Μετά τον εντοπισμό, το τελευταίο δωδεκάμηνο, τεράστιων ποσοτήτων φυσικού αερίου στο υποθαλάσσιο πεδίο «Ταμάρ» και τις αυξημένες γεωλογικές πιθανότητες για εύρεση κοιτασμάτων στο όμορο πεδίο «Λεβιάθαν», άρχισαν και οι γείτονες του Ισραήλ να ψάχνουν για φυσικό αέριο και πετρέλαιο στην περιοχή.

Οι Λιβανέζοι, που ισχυρίζονταν εξ αρχής, ότι τα εν λόγω κοιτάσματα βρίσκονται εν μέρει και σε δικά τους χωρικά ύδατα, ανακοίνωσαν εσχάτως, ότι και οι ίδιοι θα επιτρέψουν την διεξαγωγή ερευνών απέναντι από τις ακτές τους, και η Τεχεράνη έσπευσε να αδράξει την ευκαιρία.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων Shana, καθώς και του πρακτορείου ειδήσεων του Λιβάνου, ο Υπουργός Πετρελαίου του Ιράν υπέγραψε με τον Υπουργό Ενέργειας του Λιβάνου, Gerban Bassil, συμφωνία συνεργασίας στον τομέα αναζήτησης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Μάλιστα, ο Bassil δήλωσε ότι οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην έρευνα για τον εντοπισμό φυσικού αερίου και υδρογονανθράκων τόσο στην ξηρά όσο και στην θάλασσα, προσθέτοντας ότι το Ιράν έχει μεγάλη πείρα στις γεωτρήσεις πετρελαίου, γεγονός το οποίο μπορεί να βοηθήσει τον Λίβανο.
Παράλληλα, αναφέρεται ότι το Ιράν εξετάζει το ενδεχόμενο παράκαμψης του εμπάργκο που του έχει επιβληθεί με την διοχέτευση φυσικού αερίου και πετρελαίου σε ευρωπαϊκές χώρες μέσω του Λιβάνου.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξη που δημοσιεύεται σήμερα στο οικονομικό ένθετο Mamon της εφημερίδας, ο Υπουργός Yossi Peled προειδοποιεί ότι «δεν θα πρέπει το Ισραήλ να χάσει τα πρωτεία στην εξόρυξη και στην πώληση φυσικού αερίου από την Μεσόγειο λόγω διενέξεων για δικαιώματα και φόρους. Εάν το Ισραήλ δεν εκμεταλλευθεί την ευκαιρία σύντομα, οι Ευρωπαίοι θα απευθυνθούν στον Λίβανο και στην Συρία». Ο Peled πρόσθεσε ότι σε μια τέτοια περίπτωση, τα σημαντικά κέρδη που θα αποκομίσουν οι δύο χώρες θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω χρηματοδότηση της τρομοκρατίας
http://e-dragoumanos.gr/?p=8903

11 σχόλια:

  1. Για να συνδέσω και το άλλο άρθρο για την Τουρκική εμπορική αντιπροσωπεία στην Ραμάλα και να απαντήσω στις απορίες των σχολίων "τι θα αγοράζουν από την Παλαιστίνη?" θα απαντήσω: Αέριο και πετρέλαιο!!!
    Από το 2000 η Παλαιστινιακή Αρχή είχε αναθέσει και έδωσε άδεις εκμετάλευσης στην British Gas και στην Consolidated Contractors Company τίς έρευνες για τα "σχετικά" στα χωρικά ύδατα του Παλαιστινιακού κράτους. Το 60% του συνόλου των αποθεμάτων στα ανοιχτά του Ισραήλ βρίσκονται στα χωρικά ύδατα του Παλαιστινιακού κράτους.
    Μετά την δολοφονία του Αραφάτ το 2004 και την ενδυνάμωση της Χαμάς το 2006(από το Ισραήλ) το Ισραήλ εισέβαλε το 2008 στο Παλαιστινιακό κράτος και επέβαλε de facto έλεγχο των γεωτρήσεων από το Ισραήλ.
    Το 2003 ο Αριελ Σαρόν έθεσε βέτο στην πρόταση της British Gas να τροφοδοτήσει με φυσικό αέριο το Ισραήλ.
    Το 2006 η BG ήταν έτοιμη να υπογράψει με την Αίγυπτο.
    Το 2007 το Ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε πρόταση του Ολμερ για αγορά φυσικού αερίου από την παλαιστινιακή αρχή. Το συμβόλαιο ήταν για 4δις δολλάρια με κέρδη 2 δις για την εταιρεία από τα οποία η Παλαιστινιακή αρχή θα έπερνε 1 δισ δολλαρια.
    Το 2008 "μπουκάρανε" και προσπαθούν να τα κάνουνε de facto δικά τους.
    Εαν τώρα έχουμε τους Παλαιστίνιους που τους ανοίκη το 60% του Λεβιάθαν και απο πάνω τον Λίβανο να πετσοκόψει και τα υπόλοιπα και όλα αυτά με την υποστήριξη της Παλαιστίνης από την Τουρκία, καταλαβαίνετε το εκρηκτικό μίγμα (για να μην πάω ποιό δυτικά...).
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επίσης σε σχέση με τις δηλώσεις του Yossi Peled σε σχέση με τα πρωτεία του Ισραήλ στην εξόρυξη.
    Για να μπορέσει το Ισραήλ να αντλήσει αέριο και πετρέλαιο που δεν του ανήκει προχώρησε σε συνεργασία με τα άτομα της πρώην Noble Drilling Company of Ardmore με ειδίκευση σε slant drilling .
    Η εν' λόγω γεώτρηση

    Tα πεδία
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Vasili tha se vali mprosta o/i Galia.
    Antisimitiiiiiiiiiiiiiiii!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 3:28 π.μ.

    Αφενός ο Βασίλης παραθέτει γεγονότα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν τον οποιοδήποτε σχολιαστή να αναπτύξει τις προτάσεις του για το ποιές θα πρέπει, κατά την κρίση του, να είναι οι καλύτερες κινήσεις της Ελλάδας. Συνεπώς, δεν καταλαβαίνω γιατί η αναφορά της υπεράσπισης των δικαιωμάτων του Ισραήλ από τον Πρωθυπουργό του είναι τόσο κακή που θεωρείς ότι θα υπάρξει θέμα. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ο Σαρόν ή ο Ολμέρ που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της χώρας τους και ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ και εμείς να κάνουμε το ίδιο για τα Ελληνικά συμφέροντα. Τα έχεις μπερδέψει λίγο μου φαίνεται.

    Αφετέρου, το να ξεκινάς ΠΑΛΙ ζήτημα από το πουθενά για να αρχίσει βαβούρα άνευ αποτελέσματος δείχνει είτε ότι έχεις λόγο να μην επιθυμείς την εξαγωγή συμπερασμάτων με εθνική προστιθέμενη αξία είτε ότι παίζεις για πλάκα με θέματα που δεν είναι αστεία.

    切腹

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή πόσο πισεύετε πραγματικά οτι το Ισραήλ, θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια να του φάνε τα κοιτάσματα???
    Να σας απαντήσω???Οποιαδήποτε εξέδρα άντλησης πάει να στηθεί, ή οποιοδήποτε πλοίο πλησιάσει....θα πάει στον πάτο...τόσο απλά..!!!!Οι μέχρι τώρα αντιδράσεις του Ισραήλ σε τέτοια θέματα μας έχουν δείξει οτι δεν παίζει με αυτά και φανταστείτε πόσο σοβαρά θα αντιμετωπίσει το θέμα όταν μιλάμε για την ενεργειακή του αυτάρκεια....!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ παρέθεσα στοιχεία που ρίχνουν περισότερο φως στο θέμα του άρθρου.

    @sailor
    Δεν είπε κανείς ότι το Ισραήλ θα κάτσει με σταυρωμάνα χέρια το αντίθετο μάλιστα:
    "Με εμπλοκή 'απειλούνται'... "
    "...εκρηκτικό μίγμα...".
    Σε σχέση με την αντίδρασή του, είναι γνωστή η παραβατική συμπεριφορά του Ισραήλ σε σχέση με την διεθνή νομοθεσία και δίκαιο. Για αυτό και το εκρηκτικό μίγμα.
    Όπως έχω ξαναπεί το Ισραήλ συμπεριφέρεται σαν ένα καβαλημένο,αναξέλεγκτο 15χρονο που βρέθηκε με ένα όπλο στο χέρι και του είπαν ότι με αυτό θα βρίσκει το δίκιο του.
    Η αλήθεια είναι ότι περιμένω απάντηση από Galia/Bruno με συγκεκριμένες θέσεις στα παραπάνω για να ρίξουν φως και από άλλη σκοπιά.
    Τωρα αν αρχίσουν την βαβούρα δικό τους θέμα.
    @切腹
    Όντως το θέμα είναι η εμπλοκή της Τουρκίας στην όλη υπόθεση και το πως αυτή θα επηρεάσει την περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και εμάς.
    Ποια θα είναι η θέση και οι αντιδράσεις της Ελλάδας και Κύπρου, οι οποίες (ειδικά η πρώτη) δεν είμαι σίγουρος εαν μπορεί να παρακολουθήσει την ταχύτητα των εξελίξεων και την πολυπλοκότητά τους.
    Εδώ δεν τολμάμε να πάρουμε θέση και να καθορίσουμε την ΑΟΖ μας και οι Τούρκοι κάνουν έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας χωρίς δική μας αντίδραση. Εκτός βέβαια εαν τους αφήνουμε, για να μην τρέχουμε εμείς, να κάνουν τις έρευνες και πάρουμε τα στοιχεία έτοιμα μόλις τα δημοσιοποιήσουν! (τέτοια λαμόγια είμαστε!!!)
    Επίσης επειδή το 切腹 μου αναστατώνει την κοιλιακή χώρα προτείνω την μετονομασία σου σε ブライト戦士

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα κυριαρχικά δικαιώματα κάθε χώρας έχουν τα πρωτεία στον φυσικό πλούτο. Οι επιχειρήσεις εξόρυξης όσο κόστος και αν αναλαμβάνουν, να έπονται και κατόπιν συμφωνιών .
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού τον έβαλε κανονικότατα στη θέση του το Βασιλάκη ο 切腹 (δε χρειάζεται και πολύ να καταλάβει κανείς ότι η κύρια ατζέντα του στα σχόλια που κάνει είναι η από-νομιμοποίηση του Ισραήλ και των Εβραίων) σε σημείο που αναγκάστηκε να μαζευτεί λιγάκι από τη σεσημεσμένη εβραιοκαταγγελία σου ας κάνω εν τάχει μια γρήγορη αποκατάσταση της αλήθειας:
    1) O Αραφάτ δε δολοφονήθηκε αλλά πέθανε από AIDS! http://www.youtube.com/watch?v=FCC0XupzsBM. Μη ζορίζεσαι λοιπόν, Βασιλάκη, το παραδέχονται οι δικοί του! Αν θέλεις να μάθεις πως απέκτησε AIDS http://www.health.am/ab/more/does_arafat_have_aids/ η απάντηση είναι: OΡΓΙΑ! Διάβασε τι λέει ο Ιon Pacepa: «Είχα επιτακτική ανάγκη να κάνω ένα ντους κάθε φορά που έπρεπε να φιλήσω τον Αραφάτ ή να έχω χειραψία μαζί του»!
    2)Η Χαμάς όχι μόνο δεν ενδυναμώθηκε από το Ισραήλ το 2006 αλλά ήδη από τις τοπικές εκλογές του 2005 είχε κερδίσει την υπεροχή στη Γάζα!http://en.wikipedia.org/wiki/Hamas#2006_Presidential_and_legislative_elections. Ενόψει αυτής της διαφαινόμενης νίκης στις εκλογές για κοινοβούλιο το 2006 το Ισραήλ όπως και οι Η.Π.Α. είχαν αντιταχθεί σθεναρά στην υποψηφιότητά της. Mετά την εκλογή της κυρώσεις εναντίον της επέβαλαν ΚΑΙ αραβικά κράτη, όπως η Αίγυπτος και η Ιορδανία (καθόλου τυχαία!). Η συνωμοσιολογική λογική του Βασιλάκη θέλει να μας πείσει ότι το Ισραήλ (και πάλι!) ήταν υπεύθυνο που 44,5% των Αραβοπαλαιστίνιων ψήφισαν την ισλαμοφανατική Χαμάς! Άδικος κόπος...
    3) «το Ισραήλ εισέβαλε το 2008 στο Παλαιστινιακό κράτος». Μμμ.. ναι αφού είχε δεχτεί ΧΙΛΙΑΔΕΣ πυραύλους με δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες προηγούμενα http://en.wikipedia.org/wiki/Palestinian_rocket_attacks_on_Israel ακόμη και μετά τη συμφωνημένη εκεχειρία στις 19/6/2008 θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια όλης της περιοχής σε περίπτωση που δεχόταν πλήγμα το πυρηνικό εργοστάσιο της Νεγκέβ! Τυπικά σύμφωνα με την ίδια τη Χαμάς η εκεχειρία τερματίστηκε στις 19/12/2008 http://www.youtube.com/watch?v=nW4RMCO5hQk. Η Χαμάς είχε προειδοποιηθεί για την επίθεση!
    4) Όσο για την ανάγνωση που κάνει σχετικά με την ανακάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου είναι η ανάγνωση όσων θέλουν το Ισραήλ να διεξάγει πολέμους για την κατάκτηση φυσικών πόρων (πολύ περίεργο τότε που επέστρεψε στην Αίγυπτο την πετρελαιοφόρο χερσόνησο του Σινά κι ακόμη πιο περίεργο που αποσύρθηκε εντελώς από τη Γάζα το 2005!). Η άρνηση των Ισραηλινών για την εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων από την κυβέρνηση της Χαμάς, η οποία σημειωτέον αρχικά είχε καταγγείλει τη σύμβαση με την BG, ήταν καθαρά για λόγους ασφαλείας http://www.jcpa.org/JCPA/Templates/ShowPage.asp?DBID=1&LNGID=1&TMID=111&FID=283&PID=1845&IID=1896, αφού αυτή θα πήγαινε στα χέρια μιας κυβέρνησης τρομοκρατών! Αν υπήρχε πραγματική πρόθεση για την αποκλειστική εκμετάλλευση αυτών των πηγών τότε αυτές θα ενσωματώνονταν στις γειτονικές υπεράκτιες εγκαταστάσεις του Ισραήλ, κάτι που ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ http://www.tlaxcala.es/pp.asp?reference=6785&lg=fr!!! Οι Ισραηλινοί αντίθετα έθεσαν ως όρο στην BG όχι να μην γίνει εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων αλλά οι Αραβοπαλαιστίνιοι να πληρωθούν με αγαθά και υπηρεσίες και να μην πάνε καθόλου χρήματα στην κυβέρνηση της Χαμάς! Το περίεργο είναι ότι αυτό για το οποίο κατηγορείται ανυπόστατα το Ισραήλ ακόμη μια φορά είναι αυτό που διαπράττουν οι ισλαμοφανατικοί γείτονές του όπως συμβαίνει για παράδειγμα με την πρόσφατη ανακάλυψη των κοιτασμάτων στη Χάιφα http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/138257 που τα διεκδικεί ως δικά του ο Λίβανος!!!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ΜΠΡΟΥΝΟ
    Στις προσωπικές επιθέσεις δεν θα αναφερθώ ούτε στο γενικότερο ύφος που σε χαρακτηρίζει.

    Σε σχέση με τον Αραφάτ από το λινκ σου:
    "...some medical authorities not connected directly to his case are suggesting that he may have HIV/AIDS. "
    "A low blood platelet count is a sign of a weakened immune system. In addition to cancer, the low count could be attributed to bleeding ulcers, colitis, liver disease, lupus, or HIV. It is believed that ulcers and colitis have already been ruled out. "

    Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι θέλει.
    Αυτό λέγεται προπαγάνδα. Αν σε ακτινοβολήσω με ένα magnetron από ένα φούρνο μικροκυμάτων, θα έχεις ακριβώς τα ίδια συμπτώματα. (μάλλον θα του είχε χαλάσει το φουρνάκι, θα μου πείς!)
    Το αν τον έπαιρνε ο Αραφάτ ποσώς με ενδιαφέρει. Για να το λέει ο έγκυρος αυτομολυμένος πράκτορας...
    Φαντάζομαι ότι στο μυαλό σου τα παιδάκια στην Αφρική συμμετέχουν και αυτά σε όργια.

    Σε σχέση με την ουσία κρατάω αυτό:
    " Η άρνηση των Ισραηλινών για την εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων από την κυβέρνηση της Χαμάς... ήταν καθαρά για λόγους ασφαλείας... αφού αυτή θα πήγαινε στα χέρια μιας κυβέρνησης τρομοκρατών."
    Συμφωνώ ότι το Ισραήλ δεν θα δεχόταν να έχει χρηματοδοτικούς πόρους η Χαμάς και βολεύεται με αυτό το άλλοθι για να μπουκάρει και να δημιουργήσει de facto κατάσταση.

    "Οι Ισραηλινοί αντίθετα έθεσαν ως όρο στην BG όχι να μην γίνει εκμετάλλευση αυτών των κοιτασμάτων αλλά οι Αραβοπαλαιστίνιοι να πληρωθούν με αγαθά και υπηρεσίες..."
    Όσα περνάνε από το εμπάργκο όμως. Ευτυχώς που τώρα τους επέτρεψαν τα σνακ και τα πατατάκια! Δηλαδή θα τους πάρουνε την περιουσία τους και θα τους δώσουν ότι μπορεί να περάσει από το εμπάργκο. Μεγαλόψυχοι!

    Επίσης σε σχέση με το κοίτασμα στο λινκ σου αναφέρει:
    "Two weeks ago, Lebanon's As-Safir newspaper accused Israel of attempting to steal gas. The gas field off the shore of Haifa was described by the paper as being located “offshore from the coast of Lebanon, between the international border of Palestine and Cyprus.” "

    Και μετά λέει ότι ο καθένας το θεωρεί δικό του κλπ κλπ.

    Τα κοιτάσματα φαίνονται εδώ:
    http://therearenosunglasses.files.wordpress.com/2010/06/image.png
    Δεν φαντάζομαι ότι οι Λιβανέζοι σκοπεύουν να τρυπήσουν μέσα στην ΑΟΖ του Ισραήλ αλλά στην προέκταση του κοιτάσματος μέσα στα δικά τους χωρικά ύδατα και ΑΟΖ.
    Αυτό για το οποίο κατηγορούν το Ισραήλ, αν έχω καταλάβει καλά είναι ότι το κοίτασμα στα ανοιχτά του Ισραήλ είναι "ψιλομαϊμού" και ότι κατ' ουσία το κύριο κοίτασμα είναι σε αυτούς και το Ισραήλ θα τους κλέψει το πετρέλαιο. Εξ 'ου και το slant drilling που ανέφερα.

    "
    When the Leviathan gas discovery was announced in June, Nabih Berri, the speaker of Lebanon's parliament and Hashem Safieddine, executive council chief of the Islamic movement Hezbollah, told international media that the area belongs to Lebanon and not Israel."
    Αυτά μπορεί να είναι αραβικές μεγαλοστομίες αλλά βασίζονται στο γεγονός ότι δεν έχουν καθορίσει ΑΟΖ ή ότι θεωρούν το Ισραήλ κατεχόμενη έκταση?
    Εάν έχετε κάποιο χρήσιμο στοιχείο επί τις ουσίας, που μπορεί να βοηθήσει στην εξαγωγή συμπερασμάτων παρακαλώ να το αναφέρετε.
    Μην μας ζαλίζετε με κομπλεξικές παιδιάστικές συμπεριφορές.
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσει κανείς με τα "επιχειρήματά" σου Βασίλη αλλά τουλάχιστον αξίζεις τη χλεύη με όλα αυτά που λες, πίστεψέ με!
    Πρώτα-πρώτα, αγαπητέ, ΕΣΥ πρέπει να μας αποδείξεις ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ την υπόθεσή σου περί δολοφονίας του Αραφάτ, αφού επιμένεις... Εκτός αν θέλεις να μας πεις ότι εκτός από τις "επιστημονικές" σου γνώσεις περί συσχετισμού magnetron και AIDS έχεις στοιχεία (ΚΑΙ) για τη δολοφονική χρήση των φούρνων μικροκυμάτων από τη Μοσάντ (ε, ρε γέλια!!!). Αλήθεια, το megatron προκαλεί σάρκωμα Kαπόζι? Ενδιαφέρον!
    Ο ΑΡΑΦΑΤ ΠΕΘΑΝΕ ΑΠΟ AIDS. ΤΕΛΕΙΑ. Το παραδέχεται ο Αμπάς, ο Τζιμπρίλ (γι’ αυτόν κουβέντα από τον Βασίλη!) ακόμη κι ο γιατρός του, όταν μιλάει για τον ιό HIV στο αίμα του, αλλά όχι ο Βασίλης και πολλοί συνωμοσιολόγοι που προτιμούν τις «ηρωϊκές» ιστορίες!
    Πάντως, νομίζω δε συσχετίστηκε άδικα το AIDS με τους ομοφυλόφιλους και δη κραγμένους, όπως ο Αραφάτ, ο οποίος καταγράφτηκε και σε βιντεοκασέτες από τον Ρουμάνο πράκτορα. Στα όργια, μη πας πολύ μακριά, συμμετείχαν παιδιά από την Παλαιστίνη κι όχι από την Αφρική, το ανέφερε και η σπουδαία κι έγκριτη δημοσιογράφος Οριάνα Φαλάτσι.
    Αν ήξερες να διαβάσεις και τα link που στέλνω θα καταλάβαινες ότι οι ασθένειες που έμεναν προς διερεύνηση ήταν "η ασθένεια του ήπατος, ο (ερυθηματώδης) λύκος και ο ιός HIV". Αλλά άντε να εξηγήσεις τι σημαίνει ιός HIV σ' έναν τύπο που μιλάει για megatron και AIDS!!!

    ΜΠΡΟΥΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συνέχεια του κατά Βασίλη το ανάγνωσμα:
    Αφού προφανώς δεν προβάλλεις αντίρρηση σχετικά με τις αρχικές γελοιότητες περί δήθεν ενδυνάμωσης της Χαμάς από το Ισραήλ (!!!) και άλλα «ωραία» παραμύθια που πλασάρεις ας δούμε ΑΚΡΙΒΩΣ που βρίσκεται αυτό το κοίτασμα πετρελαίου. Βρίσκεται 50 χλμ δυτικά της πόλης Χάιφα, δηλαδή ξεκάθαρα μέσα στα χωρικά ύδατα του Ισραήλ http://www.mni.gov.il/NR/rdonlyres/D416D03A-BCA1-49D0-8FF3-8A8A3FC71EC1/0/PetroleumRights25_03_10Geogr.jpg. Για την εκμετάλλευσή τους δε χρειάζεται να έχει καθοριστεί ΑΟΖ με το Λιβάνο αλλά, εκτός αυτού, κανείς δεν εμποδίζει το Λίβανο να καθορίσει ΑΟΖ τόσο με το Ισραήλ όσο και με την Κύπρο αλλά δεν το κάνει κι έχει ολοφάνερα τους λόγους του!
    Επίσης φαίνεται ηλιθιωδώς να υιοθετείς τα λεγόμενα των Λιβανέζων (δηλ. Χεζμπολάχ) όταν μιλάνε για κοίτασμα φυσικού αερίου που βρίσκεται «offshore from the coast of Lebanon, between the international border of Palestine and Cyprus» με την έννοια ότι «το κοίτασμα στα ανοιχτά του Ισραήλ είναι "ψιλομαϊμού" και ότι κατ' ουσία το κύριο κοίτασμα είναι σε αυτούς και το Ισραήλ θα τους κλέψει το πετρέλαιο. Εξ 'ου και το slant drilling που ανέφερα»!!!
    Επειδή, προφανώς, δεν κατανοείς τι ακριβώς λέει, ΝΑ και η συνέχεια: «Israel, which received the mandate from Britain, which has no rights to Palestine, gave to some of the license to American companies without any right to do so.» Κατάλαβες, δηλαδή, άνθρωπέ μου? Αγνοεί ΕΝΤΕΛΩΣ την ύπαρξη του Ισραήλ – ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΟΡΑ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ!!! Αλλά άντε να καταλάβει τέτοιες μικρολεπτομέρειες ο Βασιλάκης που μιλάει για «κομπλεξικές παιδιάστικές συμπεριφορές»!
    Το κοίτασμα φυσικού αερίου – μπορεί να περιέχει και πετρέλαιο – Leviathan είναι ξεκάθαρα ΜΕΣΑ στα χωρικά ύδατα του Ισραήλ, όπως προκύπτει και από το χάρτη που δημοσιεύει και η Noble που κατέχει και το 39.66% της εκμετάλλευσης http://www.nobleenergyinc.com/fw/main/Overview-51.html. Τα υπόλοιπα είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες που ταιριάζουν με τις μεγαλοστομίες των φίλων σου των Αράβων!
    ΜΠΡΟΥΝΟ

    Υ.Γ. Τις λοιπές γελοιότητες για «σνακ και τα πατατάκια» που δείχνουν έντονα την αμηχανία σου σε όσα λέω τις αφήνω ασχολίαστες! Ο καθένας, εξάλλου, όπως λες, κρίνεται επί της ουσίας αλλά και το ύφος του! Όσο για «τις προσωπικές επιθέσεις» στις οποίες δεν αναφέρεσαι (μου κάνεις και τη χάρη, δηλαδή?) αλλά και «το γενικότερο ύφος που με χαρακτηρίζει», να σου πω την αλήθεια, ΣΙΓΟΥΡΑ δεν πρέπει να έχει σχέση με αυτό ενός ανθρώπου που μιλάει ρατσιστικά για ένα έθνος ή κατηγορεί τους άλλους για παραπληροφόρηση με ΠΛΑΣΤΑ στοιχεία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.