3/10/10

Ο Δ. Χριστόφιας «αγαπά τους Τ/κυπρίους κι αυτό δεν είναι λόγια»

Ιδού σε ποια… άπταιστα αγγλικά ο Πρόεδρος μίλησε για το βιασμό της Κύπρου, για την… παρθενία της και για ελληνική εισβολή: «Cyprus is a very, very beautiful island. A whole island. But, unfortunately, let me say, it’s been raped and we have to restore the visions of Cyprus». Ό,τι καταλάβατε, καταλάβατε!Στη συνέχεια, είπε: «And, of course, the involvement at the end of the day of the three guarantor powers which all played a negative role unfortunately towards the developments in Cyprus, the two so-called main lands, in fact, invaded both».Δεν είναι ντροπή ο Πρόεδρος να παραδεχτεί ότι τα αγγλικά του είναι δυόμισι. Τι πιο πρακτικό να μιλούσε στα ελληνικά και ένας διερμηνέας να μετέφραζε όσα ήθελε να πει στους ξένους ακροατές του; Κι ύστερα, γιατί μίλησε εκ του προχείρου; Δεν βρέθηκε κανείς με μυαλό να υποδείξει στον Πρόεδρο ότι σε τέτοιες δεξαμενές σκέψης όλα καταγράφονται, αναλύονται και αξιοποιούνται;(http://sigmalive.com/simerini)

ΓΙΑΤΙ να πιστέψουμε τον Πρόεδρο Χριστόφια όταν αναλύεται σε ύμνους, δοξαστικά και ευχαριστίες προς τον Γ. Παπανδρέου για την υποστήριξη, που η Ελλάδα προσφέρει παντοιοτρόπως προς την Κύπρο; Γιατί να δεχθούμε όσα λέγει όταν καλωσορίζει θερμά την ελληνική συμπαράσταση;
Τα ερωτήματα είναι καθαρά πολιτικά και δεν έχουν καμία δόση προσωπικής κριτικής του Προέδρου. Τίθενται με αφορμή όσα ανεκδιήγητα ο Δ. Χριστόφιας είπε σε αμερικανική δεξαμενή σκέψης περί εισβολής και της Ελλάδας στην Κύπρο. Θα πιστεύαμε τις προθέσεις και τις διαθέσεις Χριστόφια έναντι της Ελλάδας και των Ελλήνων αν, με μια εύτολμη απολογία, ξεκαθάριζε ότι έγινε παρανόηση των λεχθέντων ή ότι δεν εννοούσε ότι και η Ελλάδα εισέβαλε στην Κύπρο κτλ.

Αντ' αυτού του αβρού τρόπου αντίδρασης, που θα τερμάτιζε αυθωρεί το δήθεν «αλαλούμ» που, τάχα, δημιουργήθηκε από έναν δημοσιογράφο (οι δημοσιογράφοι είναι πάντοτε η βολική «συτζιά του μαύρου»…), ο Πρόεδρος επέμεινε στις θέσεις του. Και δεν μπόρεσε να καταλάβει τη διαφορά ενός πραξικοπήματος από μια εισβολή.

Η επίθεση Χριστόφια κατά της Ελλάδας και η καθύβρισή της δεν είναι τυχαία. Ούτε έγινε εν τη ρύμη πρόχειρου, επιπόλαιου λόγου. Αποτελεί σταθερή πολιτική θέση και γραμμή του ΑΚΕΛ, η οποία εξικνείται μέχρι εξήντα και πλέον χρόνια πίσω. Η ανθελληνική συμπεριφορά του ΑΚΕΛ και των αξιωματούχων του δεν είναι νέα. Ας θυμηθούμε τι έλεγαν για τον αγώνα της ΕΟΚΑ και με ποιες ανήκουστες ύβρεις και χαρακτηρισμούς στιγμάτιζαν και τον αγώνα και τους αγωνιστές. Ας θυμηθούμε τις πρωτοφανείς λασπολογίες κατά του Μακαρίου, τον οποίο στη συνέχεια εγκολπώθηκαν μέχρι το θάνατό του και υπό τη θερμουργό κάλυψη των ράσων του ανεπτύχθησαν και επαχύνθησαν. Ας θυμηθούμε, προπάντων, τις καθημερινές ύβρεις, επιθέσεις και χαρακτηρισμούς κατά των π…..καλαμαράδων, μετά την άφιξη της ελληνικής μεραρχίας. Το ΑΚΕΛ θεωρούσε, τότε, τους Έλληνες αξιωματικούς και στρατιώτες ως κατοχική δύναμη! Ποτέ και κανείς αξιωματούχος του ΑΚΕΛ δεν μίλησε για τους Έλληνες αδελφούς. Ποτέ και κανείς αξιωματούχος του ΑΚΕΛ δεν θεώρησε τους Έλληνες της Κύπρου ως αναπόσπαστο τμήμα του ευρύτερου Ελληνισμού.

Με αφορμή την ακαταλόγιστη θέση Χριστόφια και για ελληνική εισβολή στην Κύπρο, προβεβλημένος αξιωματούχος του ΑΚΕΛ πριν από λίγες ημέρες είπε από τηλεοράσεως ότι οι ΑΚΕΛικοί δεν έχουν Μητέρες-Πατρίδες αλλά μία πατρίδα, την Κύπρο. Έχουν δίκαιο! Διότι το ΑΚΕΛ, εξ απαλών ονύχων, δι' ιδεολογικού, πολιτικού, ιστορικού και κομματικού μιθριδατισμού δηλητηριάζει τις ψυχές και τις συνειδήσεις των ΕΔΟνιτών ότι είναι απλώς… Κύπριοι. Όχι Έλληνες! Γι' αυτό και δεν το γυρίζει η γλώσσα κανενός ΑΚΕΛικού ούτε, βέβαια, και του Προέδρου Χριστόφια ν' αποκαλέσει τους εξ Ελλάδος ως αδελφούς Έλληνες. Όμως, το ΑΚΕΛ και δη ο Πρόεδρος είναι λαλίστατοι και δεν χάνουν ευκαιρία να διακηρύττουν, εδώ και δεκαετίες, ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι αδελφοί τους, όχι οι Έλληνες. Οι Παλαιστίνιοι, οι Κουβανοί, οι Σύροι, οι οποιοιδήποτε άλλοι τριτοκοσμικοί είναι αδελφοί και συναγωνιστές τους, όχι οι Έλληνες.

Την περ. Δευτέρα, κατά την εκ του προχείρου ομιλία του στο Brookings Institution, ο Δ. Χριστόφιας, αφού εξήγησε, με όσα αγγλικά ήξερε, το όραμά του για μια δίκαιη κοινωνία, «όπου οι φτωχοί θα ζουν καλύτερα», είπε στους εμβρόντητους Αμερικάνους και άλλους διπλωμάτες, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους, τα εξής: «Αγαπώ τους Τουρκοκύπριους κι αυτό δεν είναι λόγια». Εσείς, Έλληνες Κύπριοι, ακούσατε καμιά φορά είτε τον Πρόεδρο είτε οποιονδήποτε άλλο ΑΚΕΛικό αξιωματούχο να αναφωνήσει: «Αγαπώ τους Έλληνες, επειδή είμαστε αδέλφια και επειδή από χιλιετηρίδων μάς συνδέει το όμαιμον, το ομόθρησκον και το ομόγλωσσον, κοινοί αγώνες και θυσίες υπέρ ελευθερίας»; Ποτέ! Η τουρκολαγνία τους είναι συμφυής και εξηγείται από την κομμουνιστική κοσμοθεωρία τους. Ενισχύεται, όμως, περισσότερο, πρώτον από το πάθος και το μίσος τους κατά παντός ελληνικού, επειδή τους χαλά την κομματική και ιδεολογική μανέστρα. Και, δεύτερον, από το πραξικόπημα της χούντας, που ήταν και είναι το ισχυρό επιχείρημά τους για να βάλλουν κατά της Ελλάδας. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να ενταχθεί και η… φιλία και η δήθεν χημεία του Χριστόφια με τον υποτελή της Τουρκίας, Ταλάτ. Μέσα στο ίδιο πλαίσιο πρέπει να τοποθετηθεί και η από ετών άθλια προσπάθεια του ΑΚΕΛ να ενοχοποιήσει και να μαστιγώσει τους Έλληνες για τα δήθεν δεινά των αγαπημένων του Τουρκοκυπρίων.

Τώρα ήρθε ως κερασάκι στην τούρτα η αθλιότητα του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι στην Κύπρο και δη στα πράγματα της παιδείας υπάρχει ένα πανίσχυρο και αδίστακτο «βαθύ κράτος», όπως, π.χ. στην Τουρκία. Και, τέλος-τέλος, είναι διάφορα επεισόδια καθύβρισης του αγώνα της ΕΟΚΑ, των αγωνιστών, ξεσχίσματος ελληνικών σημαιών, κτλ. Ακόμα προχθές στην παρέλαση τοποθετήθηκαν μόνο κυπριακές σημαιούδες. Και την ίδια μέρα, ο ανασυρθείς από τη ναφθαλίνη πρώην δήμαρχος Λευκωσίας και πρωτεργάτης του κυπριωτισμού, Λέλλος, ξιφούλκησε κατά του ελληνικού εθνικού ύμνου και υπέρ της αφαίρεσης κάθε τι του ελληνικού από την παιδεία και την ιστορία μας. Ορθά ο Γ. Παπανδρέου, σε δήλωσή του με αφορμή την ακαταλόγιστη θέση Χριστόφια και για εισβολή της Ελλάδας στην Κύπρο, άστραψε ένα ηχηρό χαστούκι, λέγοντας ότι αυτή είναι η γνωστή θέση του ΑΚΕΛ - και του Χριστόφια, φυσικά, ανέκαθεν.

Οι σκεπτόμενοι Έλληνες του τόπου καλούνται να γρηγορούν. Θα δουν και άλλα, πιο απαράδεκτα φαινόμενα και επιθέσεις κατά της Ελλάδας και του Ελληνισμού.
ΣΑΒΒΑ ΙΑΚΩΒΙΔΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΗΛΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ(2/10/2010-3/10/2010)

3 σχόλια:

  1. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει η μητέρα πατρίδα μας εδώ και τέσσερις χιλιάδες χρόνια. Και θα είναι η μητέρα πατρίδα μας στο διηνεκές, όσο θα υπάρχει Ελληνισμός. Μπορεί στα πέντε χρόνια της εξουσίας του, ο Δημήτρης Χριστόφιας να την αποκαλεί «ούτω καλούμενη μητέρα πατρίδα». Αλλά ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν μπορεί να αλλάξει ούτε την Ιστορία, ούτε την ελληνική μας συνείδηση. ‘Αλλωστε κακή μπόρα είναι και θα περάσει.

    Για τούτο πάντα θα μιλούμε για απελευθέρωση και όχι για «επανένωση», θα μιλούμε για τερματισμό της κατοχής και όχι απλώς για «λύση», θα λέμε το παράνομο κράτος κατοχικό καθεστώς και όχι «άλλη πλευρά». Και θα μιλούμε για τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, που την δημιούργησαν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ και όχι οι «κοινοί αγώνες» Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

    Ηρόδοτος για το Christofias-watch

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός διότι δεν έχει κανένα μα κανένα δικαίωμα, τα παλληκάρια που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της Κύπρου να τα παρομοιάζει με τους τούρκους εισβολείς.

    Κάποτε το ΑΚΕΛ και ο Δημήτρης Χριστόφιας έλεγαν πως "το πραξικόπημα και η εισβολή είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ενός σχεδίου που οργάνωσαν οι ΗΠΑ, για να επιτρέψουν στην Τουρκία να εισβάλει στη Κύπρο. Τώρα ξαφνικά ταυτίζει την εγκάθετη και ξενοκίνητη Χούντα με την Ελλάδα.

    Βαφτίζει το πραξικόπημα ως εισβολή, όπως το παρουσιάζει εξίσου και η Τουρκική διπλωματία, ξεπερνώντας έτσι κάθε πολιτικό προηγούμενο αυτό-υπονόμευσης του Κυπριακού Ελληνισμού για Εθνική επιβίωση. . Δεν θα μπορούσε η Τουρκία και οι σύμμαχοι της να εξασφαλίσουν πιο αποτελεσματική αθώωση και άφεση αμαρτιών.


    http://deltio11.blogspot.com/2010/10/blog-post_7890.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς 6.33μμ
    "έτσι η Τουρκία και οι σύμμαχοί της θα εξασφαλίσουν πιο αποτελεσματική άφεση αμαρτιών"
    Εχετε δίκιο σ΄αυτό. Η Αθήνα χρεώθηκε κάποιες επιπολαιότητες βέβαια το 74, αλλά όχι να φορτωθεί καί το στίγμα της προδοσίας της Κύπρου. Προς Θεού.
    Ας απαντήσει όμως ο πρωθυπουργός της Ελλάδος σ΄αυτό, που όταν επισκέφτηκε το καλοκαίρι τον Χριστόφια είπε "θα είμαστε πάντα δίπλα σας και σε ό,τι αποφασίσετε" Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.