25/10/10

Δραματικοί τόνοι από Παπανδρέου και Σαμαρά

Σκληρά διλήμματα προς τους πολίτες από Παπανδρέου και Σαμαρά την ώρα που οργιάζουν τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.Εντείνονται μέρα με την ημέρα οι δραματικοί τόνοι από τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μία προσπάθεια να πολιτικοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός έχει συνεχείς διαβουλεύσεις με τους στενούς του συνεργάτες ενόψει τις αυριανής διακαναλικής συνέντευξης ενώ στη Ρηγίλλης κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό την απάντηση που θα δώσει ο πρόεδρος της ΝΔ στα όσα θα πει ο κ. Παπανδρέου.

Στο τραπέζι έχουν πέσει πλέον για τα καλά σενάρια περί πρόωρων εκλογών σε περίπτωση που το μήνυμα της κάλπης του Νοεμβρίου είναι εξόφθαλμα αρνητικό για το Μέγαρο Μαξίμου.

«Με την πρόοδο ή τη μιζέρια;»
Στίγμα προθέσεων δίνει ο πρωθυπουργό με το άρθρο του στην εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής».

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι στις εκλογές του Νοεμβρίου υπάρχει ένα ξεκάθαρο αυτοδιοικητικό διακύβευμα αλλά και ένα πολιτικό μήνυμα.

Ο κ. Παπανδρέου εξηγεί ότι το Νοέμβριο συγκρούονται δύο διαφορετικές αντιλήψεις: από τη μία αυτοί που φυγομάχησαν μπροστά στα προβλήματα, που υπόσχονται «μαγικές φόρμουλες» εξαπάτησης των πολιτών, που ταυτίζονται με τα κατεστημένα συμφέροντα και θέλουν να γυρίσουν τη χώρα πίσω.

«Θα ακολουθήσουμε το δρόμο της μικροκομματικής μιζέριας ή το δρόμο των γενναίων αλλαγών; Οι πολίτες καλούνται να επιβεβαιώσουν την αποφασιστικότητά τους για αλλαγές. Τη βούλησή τους να στηρίξουν και να συμμετάσχουν στις αλλαγές αυτές» τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

Ο πρωθυπουργός υπεραμύνεται των δύσκολων αποφάσεων που πήρε η κυβέρνηση και επιτίθεται στη ΝΔ: «Εκεί μας έφτασε η κακοδιαχείρηση της προηγούμενης κυβέρνησης. 'Ήλπιζα ότι την κρίσιμη εκείνη στιγμή η ΝΔ θα έβρισκε το ψυχικό σθένος να αναγνωρίσει τις ευθύνες της και να στηρίξει τη συλλογική προσπάθεια. Δεν τόλμησαν, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι έχουν ομολογήσει πως η απόφασή μας ήταν η σωστή απόφαση» αναφέρει.


«Ο πρωθυπουργός είναι μέρος του προβλήματος»
Στη ΝΔ τονίζουν ότι ο «πρωθυπουργός είναι μέρος του προβλήματος» και δεν αποκλείουν κανένα ενδεχόμενο για το τι θα πράξει τελικά σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του Νοεμβρίου αποτελέσει ένα καθαρό μήνυμα κατά του μνημονίου, όπως έχει ζητήσει ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ από τη Μεσσηνία κάλεσε και πάλι τους πολίτες να στείλουν μήνυμα αποδοκιμασίας της κυβερνητικής πολιτικής.

«Ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να περάσει το μήνυμα, το καινούργιο ψευτοδίλημμα, Παπανδρέου ή χρεοκοπία. Και ξεχνάει ότι τη χρεοκοπία της ανάπτυξης, τον αφανισμό των μαγαζιών, των μικρομεσαίων, την αφαίμαξη του χαμηλοσυνταξιούχου και του χαμηλόμισθου την έχει φέρει αυτός με την πολιτική του μνημονίου» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο ελληνικός λαός, όμως, γνωρίζει. Ξέρει. Και το μήνυμα θα είναι καθαρό. Γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι στις εκλογές ο κόσμος δεν δέχεται μηνύματα. Στέλνει μηνύματα. Και το μήνυμα που θα στείλει είναι καθαρό. Αλλάξτε πολιτική δεν πάει άλλο» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Έρχομαι από τη Θεσσαλία. Η Θεσσαλία είναι όρθια, είναι "γαλάζια" και θα είναι "γαλάζια". Καταλαβαίνετε, είπε, μέσα μου τι περιμένω από την πάντοτε "γαλάζια" Μεσσηνία. Περιμένω τον αγώνα σας, το νικηφόρο, μέχρι τέλους" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε: «Έχει ξεσηκωθεί όλη η Ελλάδα. Να ξέρετε ότι περιμένουμε τον αγώνα σας»...


Στο Μαξίμου η διακαναλική
Στο Μέγαρο Μαξίμου θα γίνει τελικά η διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού. Θα συντονίζει ο Γιώργος Πεταλωτής.

Τη συνέντευξη, η οποία θα διαρκέσει από τις εννέα έως τις δέκα και μισή, θα συντονίζει ο... κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής που θα δίνει τον λόγο στους επτά δημοσιογράφους.

Από το Μega η Όλγα Τρέμη, από τον Ant1 η Μαρία Χούκλη, από το Star ο Αιμίλιος Λιάτσος, από τον Alter ο Ανδρέας Κωνσταντάτος, από τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ, από τον ΣΚΑΪ η Σία Κοσιώνη και από την ΕΡΤ ο Προκόπης Δούκας, θα υποβάλουν από τέσσερις ερωτήσεις προς τον Γιώργο Πρωθυπουργό.

Οι δημοσιογράφοι συναντήθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο σπίτι της Όλγας Τρέμη προκειμένου να συζητήσουν διαδικαστικά θέματα. Σημειώνεται πως οι ερωτήσεις δεν θα είναι χωρισμένες ανά κατηγορία, όπως γίνεται στο προεκλογικό debate των πολιτικών αρχηγών.

«Έπεσαν οι μάσκες»
Να δοθεί δυνατότητα σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για διακαναλική συνέντευξη έχει ζητήσει το ΚΚΕ. Η Αλέκα Παπαρήγα από του Γκύζη επιτέθηκε στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι με τα όσα είπε στο «ΒΗΜΑ» έβγαλε τη μάσκα και αποκαλύφθηκε. Στο στόχαστρό της βρέθηκε και η ΝΔ:«Η ΝΔ καπηλεύεται το ‘οχι’ στο μνημόνιο. Το χρησιμοποιεί ως πλυντήριο ευθυνών» είπε η γ.γ του ΚΚΕ.


«Πανικός σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ»

Από την Αταλάντη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εκτίμησε ότι κυριαρχεί η έλλειψη σοβαρότητας κυρίως λόγο του «πανικού του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και σε ένα μεγάλο μέρος της Αριστεράς».

Ο κ. Καρατζαφέρης επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά: «πρέπει να καταλάβει ότι η Ελλάδα δεν είναι Πολιτική Άνοιξη για να την κλείσει».


«Επιλέγει τον μονόλογο»
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επέλεξε «την πολυτέλεια του μονολόγου».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε από τη Μακεδονία ότι ο πρωθυπουργός ετοιμάζεται να «εκβιάσει» και να «εξαπατήσει και πάλι» τον ελληνικό λαό και σημείωσε: «Μπροστά στην κατάρρευση όλων των επιχειρημάτων ο πρωθυπουργός επιστρατεύει ψεύτικα διλήμματα. Μετά το δίλημμα "Μνημόνιο ή χρεοκοπία", που μας οδήγησε στο Μνημόνιο της χρεοκοπίας, τώρα επιστρατεύει το δίλημμα "Σγουρό ή χρεοκοπία", στην Αττική, "Μπόλαρη ή εκλογές", στην Κεντρική Μακεδονία.

http://www.real.gr

10 σχόλια:

  1. Διακαναλική συνέντευξη, με πρωτη πρωτη την Τρεμη, ποσο Σικε και εμετικη μπορει να ειναι μια τετοια "Συνεντευξη"....

    Εθνικα θεματα θα ακουμπησουν, η απλα επιδερμικα με αερολογιες οπως παντα???

    Μαλον το συστημα νιωθει οτι πλεον αρχισε η καταρευση και προσπαθει να παρει παραταση μεχρι να γινουν τα προσυμφονημενα απο ολλους μεσα στην Βουλη....

    Ααα ρε Παπαδοπουλος που χρειαζετε...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα έπρεπε να ντρέπονται όλοι τους.Αντί να το βουλόσουν και να παραιτηθούν άρχισαν να μας γλύφουν για άλλη μια φορά για να μας ξανασώσουν.Συγχωρέστε με αλλά μόνο οι μαλάκες θα τους ξαναψηφήσουν.Εχουν το θράσος την ώρα που οι ΄περισσότεροι απο εμας δεν έχουμε να πληρώσουμε λογαριασμούς της ΔΕΗ και τα άλλα πάγια να μας παρακαλάνε να τους ξαναψηφήσουμε .Αντί να είναι στη φυλακή κάνουν δηλώσεις και διαγκέλματα στην τηλεόραση ή δίνουν συμβουλές όπως ο σημήτης. Τέτοιο θράσος μόνο στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί.Ντροπή τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αφου κοπτονται τοσο πολυ για τις ψηφους των πολιτων χωρις να νοιαζονται για τους πολιτες,ολοι τους,ας τους δειξουμε οτι θα απεχουμε απο την πολιτικη τους καθ'οτι νοιαζομαστε για μας και τα παιδια μας.Αυτο που φαινεται τους τρομοκρατει δεν ειναι ποιον θα ψηφισουμε αρκει να παμε στην καλπη διαφορετικα θα αντιπαραθεταν προγραμματα και οχι ψευτικα διλημματα του τυπου εγω ειμαι λιγοτερο ψευτης απο τον αλλο.Στην χωρα μας υπαρχουν 5 πολιτικα κομματα και ολα εχουν την ιδια πολιτικη ,την πολιτικη του διεφθαρμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. barte sto you tube batopaidinos
    ta leei ola auta..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μόνο στο ότι ΟΛΟΙ πρέπει να πάεμ στις κάλπες θα συμφωνήσω με τον Σαμαρά. Υπάρχουν πάρα πολλά κόμματα και προσωπα με καλέ ςπροθέσεις που απλά δεν προβάλλονται και θα δούμε τα ψηφοδέλτιά τους.

    Στο κάτω κάτω για μένα καλύτερα χαλαρή ψήφος παρά μη-ψήφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ενδεχόμενο των εκλογών ως άμεση απόφαση είναι απίθανο,προσωπικά πιστεύω ότι ο Σαμαράς θα προχωρήσει σε πρόταση μομφής κατά του Παπανδρέου αμέσως μετά το ολέθριο αποτέλεσμα,απο εκεί και πέρα πολά θα κριθούν απο Καρατζαφέρη-Μπακογιάνη-Μητσοτάκη.

    Η πλευρά Καρατζαφέρη-Μπακογιάνη-Μητσοτάκη πιθανότατα θα προωθήσουν μοντέλο συγκυβέρνησης με τον Παπανδρέου,ο Καρατζαφέρης έχει ήδη δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ΥΠΕΘΑ,η κα Μπακογιάνη πιθανότατα ΥΠΕΞ.

    Ο στόχος του Σαμαρά είναι να γονατίσει και να εξοντώσει τον Παπανδρέου,όντως η πολιτική των δύο ανδρών δεν μπορεί να συναντηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΙΔΙΑ,
    ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΤΣΑΛΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΔΕΙΝΑ.
    ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΩΝ "ΕΥΡΥΤΕΡΩΝ ΚΥΒΑΡΝΗΣΕΩΝ", ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΛΕΦΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΔΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΟΛΙΣΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΠΑΛΙ.
    ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΤΥΦΛΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ.
    ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΙΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Αν το ΠΑΣΟΚ, όπωςόλοι σωστά προβλέπουν, ηττηθεί δεν μπορεί να κάνει εκλογές για να υποστεί δεύτερη απανωτή ήττα. Είναι λοιπόν εκβιασμός.
    ...Εκτος αν τα εντος και εκτος Ελλάδας κέντρα αποφασίσουν ότι η αποτυχία του κ. Παπανδρεου είναι πλήρης και ολοκληρωτική και θέλησουν να βάλουν ένα σύντομο τελος. Αυτο υπαινίσσεται η κ. Μπακογια΄ννη μιλώντας γιατο τέλος των μονκομματικών κυβερνήσεων. Αλλά τέτοιες, πολυκομματικές (και όχι οικουμενικες)κυβερνήσεις αποτυγχάνουν αν δεν έχουν τη λαικη νομιμοποίηση. ΟΙ διεφθαρμένες ελίτ που μηχανέυονται αυτα΄τα σχεδια αυταπατώνται. Να σκεφτέιται ότι ένα μηνα πριν να ξεκινήσει η προεκλογική εκστρατεία και η κυβέρνηση και κορυφαία μέλη της ελιτ είχαν προειδοποιηθεί αρμοδίως ότι το σ΄συνθημα του Σαμαρα για ελογές/ψήφο κατα του Μνημονίου θα είναι το κυριαρχο. Δεν το καταλαβαν. Πιστευαν ότι θα κανουν περιπατο. Καταλαβαν την ανατροπή μόλις πριν από μια βδομάδα! Τόσο αποκομένοι από τον κοσμο είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. //Ααα ρε Παπαδοπουλος που χρειαζετε...!!!!
    25 Οκτωβρίου 2010 1:18 μ.μ.//
    ---------------
    Συμφωνώ!!!
    Τάσσος Παπαδόπουλος...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λευτέρης Παπαδόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.