18/10/10

Για εκπαίδευση με ελληνικούς S-300,κάνουν λόγο οι ισραηλινοί!

Πουλήθηκαν στη Κύπρο και κατέληξαν στην Ελλάδα,λόγω των ισχυρότατων τουρκικών και αμερικανικών αντιδράσεων. Το ίδιο συνέβη όταν η Ρωσία επιχείρησε να τους πουλήσει στο Ιράν,μόνο που τη θέση της Τουρκίας πήρε το Ισραήλ. Τώρα η Μόσχα είναι έτοιμη να πουλήσει τα αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα S-300, στη Βενεζουέλα του Τσάβες και οι ισραηλινοίφέρονται αποφασισμένοι να μην το επιτρέψουν.Η ιστορία έχει εμμέσως ελληνικό ενδιαφέρον αφού από το Ισραήλ,λένε ότι εκπαιδεύονται στην εξουδετέρωση των S-300, χρησιμοποιώντας τους ...ελληνικούς που βρίσκονται στη Κρήτη.

Στη συνάντηση που είχαν στις 14 Οκτωβρίου ο Ρώσος πρόεδρος Μεντιέτεβ και Ούγκο Τσάβες συμφωνήθηκε ,σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν πηγές του Ισραήλ, η πώληση πέντε συστημάτων S-300PMU-1. Συστήματα που επιθυμεί να εγκαταστήσει σε επιλεγμένα σημεία της χώρας του και ο ιρανός πρόεδρος Αχματινετζάντ,αλλά οι διεθνείς αντιδράσεις δεν τον αφήνουν.

Σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα Debkafiles, οι ΗΠΑ πρέπει άμεσα να κινητοποιηθούν και να μπλοκάρουν τη πώληση κάτι που θα είναι δυσκολότερο σε σχέση με το Ιράν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στο Ισραήλ, «τον Σεπτέμβριο, ελληνικές και ισραηλινές αεροπορικές δυνάμεις ,συνεκπαιδέυτηκαν σε πρακτικές εξουδετέρωσης των S-300»,κάτι που η Αθήνα επανηλειμμένα έχει χλιαρά πάντως διαψεύσει. Η ελληνική κυβέρνηση πιέζεται εδώ και περίπου δύο χρόνια από τη Ρωσία να κάνει μία εκπαιδευτική βολή με τους S-300, αλλά με διάφορες δικαιολογίες το αποφεύγει.
http://www.onalert.gr

15 σχόλια:

  1. Τις ίδιες και τις ίδιες ανοησίες βλέπω να επαναλαμβάνονται. Το Ισραήλ ακόμα από το 2005 έχει υπογράψει συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με την Ουκρανία. Το 2008 ουσιαστικά στην Νότια Οσετία είχαμε μεν Γεωργιανή επίθεση αλλά ουσιαστικά ήταν κεκαλυμμένη επιχείρηση των χωρών ΗΠΑ, Ισραήλ, Τουρκίας, Ουκρανίας η οποία αντιμετωπίστηκε δυναμικά από την Ρωσία και υπήρξε το σημείο καμπής αλλαγής στάσης αυτών των χωρών έναντι της Ρωσίας. Η αλήθεια είναι πως το Ισραήλ πρωτοστατούσε στην στρατηγική περικύκλωση της Ρωσίας με χαμηλής έντασης «συνεργασίες» σε τεχνολογικό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστική η κουβέντα που γινόταν μέσα στην Ουκρανία για την ισοστάθμιση της στρατηγικής απομάκρυνσης από την Ρωσία με μια προσέγγιση με το Ισραήλ σε επίπεδο στρατιωτικής τεχνολογίας. Τι θέλω αν πω με όλα αυτά. Οι πηγές του Ισραήλ σχετικά με την ρωσική αντιαεροπορική τεχνολογία ήταν στην Ουκρανία που διαθέτει πολύ μεγάλο αριθμό συστημάτων S-300 και όχι στην Ελλάδα. Φυσικά μέσα στην γενική αφασία και ανοησία που μας διακρίνει διακινούμε «πληροφορίες» οι οποίες στο μέλλον θα κάνουν πολύ επιφυλακτικούς τους όποιους καλοπροαίρετους θελήσουν να μας προμηθεύσουν με όπλα αναμασώντας κάθε ανοησία που θα μας φανεί λογική. Εδώ η ίδια η Ρωσία αρνήθηκε την παράδοση των S-300 στο Ιράν και έφτασε να έχει ανταλλαγές σε κρίσιμα θέματα στρατιωτικής τεχνολογίας με το Ισραήλ και εμείς ακόμα διακινούμε την ιδέα πως από μας έμαθε το Ισραήλ τους S-300. Της ανοησίας το ανάγνωσμα.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάρτε τους πίσω στη Κύπρο, αυτοί έχουν αρχίδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Η ελληνική κυβέρνηση πιέζεται εδώ και περίπου δύο χρόνια από τη Ρωσία να κάνει μία εκπαιδευτική βολή με τους S-300, αλλά με διάφορες δικαιολογίες το αποφεύγει."

    Συνεκπαιδεύτηκαν με τους πυραύλους καθηλωμένους στο έδαφος; Προ καιρού είχε δημοσιευθεί (το καλοκαίρι ήταν νομίζω) ότι δεν έχει γίνει ούτε συντήρηση από τότε που τους πήραμε και ασφαλώς δεν ξέρουμε αν και κατά πόσο λειτουργούν. Μπορεί να γίνεται έλεγχος με ηλεκτρονικά μηχανήματα, αλλά αν δεν γίνει βολή, τίποτε δεν είναι σίγουρο.

    @ Ελευθέριος Β.

    Προσυπογράφω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με ένα σμπάρο δυό τριγώνια οι ισραηλινοί. Δήθεν συνεργασία, δήθεν συμμαχία, δήθεν κοινές ασκήσεις τώρα θέλουν να μάθουν τα πάντα για τους S-300 ανώδυνα και ύπουλα. Μπράβο τους, έξυπνοι πιάνουν κοροιδα τους Ελληνες. Επίσης γνωστό ότι το πεντάγωνο το διευθύνουν οι εβραίοι.
    Αυτοί που γράφουν υπέρ του Ισραήλ είτε είναι εβραίοι ελληνόγλωσσοι είτε εχουν διαβάσει μόνο την ιστορία της ρεπούση. Ο αιώνιος εχθρός του Ελληνα είναι ο Εβραίος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί έκαναν τον «ένδοξο Σπαρτιάτη» να... ντρέπεται;

    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2008/07/blog-post_9777.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γκάφα ολκής πάνω από το Αιγαίο
    http://infognomonpolitics.blogspot.com/2008/06/blog-post_5892.html

    Σύμφωνα με αξιόπιστες διπλωματικές πηγές, για την άσκηση, στην οποία συμμετείχαν πάνω από εκατό ισραηλινά αεροσκάφη, ενεργοποιήθηκαν πλήρως τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας (OSA, TOR-M1 και S-300) που έχει εγκατεστημένα η Ελλάδα στο Αιγαίο και την Κρήτη.

    Η λέξη "ανοησίες" Ελευθέριε είναι άτυχη και άκομψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ.
    ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΥΚΑΣΙΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τήν προδοσία τήν λέμε γκάφα τώρα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Agapite Kaukasie
    Den diafonoume tin skepsi sou alla ena prama tha sou ypenthimiso oti kalos i kakkos den exoune kanena allo stin perioxi filo? Episis Kaukasie an ta stravosoune Oi Israelinoi i poulisoune tin Ellada sto Mellon opos merikoi apo esas theloune na pisteuoune Poios ma poios logikos tha ksanapai mazi tous?? Den nomizo oti Oi Israelinoi Poulisane tin Persia (esoterikes diamaxes riksane to kathestos) oute tin Tourkia akrivos to antitheto. Den antilego gia to parelthon kai tin symperifora yper Tourkias alla prepei na koitame mprosta. Min ksexname kai oi kaliteroi kanoune lathoi. I Ellada kalos i kakkos exei ena karkinoma stin Thraki kai tora me tosous Islamistes metanastes megaloni kathimerina. Xoris na ksexasoume tin pempti fallaga tou Syriza kai ton loipon synistoson. Sas Aresi i oxi autin tin fora den einai dekaetia tou 1980 pou eixame anesi na kanoume oti theloume logo Sovietikis Enoseos kai parolo ta thalasosame. . Tora einai ta pramata pio agria. Parte tis apofaseis sas alla oudeteroi den mporoume na eimaste kyrie kaukasie. As dialeksoume kapoion. War is the continuation of Politics by other means. Autin tin stigmi apo Albania mexri kosovo mexri Boulgaria paizontai sklira paixnidia apo tin Agyra kyrie kaukasie. Akoma kai stin Istoselida sas polloi Tourkoi me aptesta Ellinika ekfrazonte yper ton Aravon dithen. Fysika eimai sigouros oti eiste enimeromenos. Ksanaskeftite oti kati prepei na doseis kai na pareis. As ksypnisoune ta kommataskylla stin Athina kai na zitisoune kai autoi. Kalo mesimeri kai as eimaste pio prosektikoi me ta legomena mas. Auto einai gia olous mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δηλαδή όταν γράφεται οτι οι σιωνιστές κυβερνούσαν και κυβερνούν την Ελλάδα, γιατί υπάρχουν αυτές οι αντιδράσεις απο μια μερίδα των αναγνωστών; Εκτός και αν οι ίδιοι, είναι σιωνιστές βέβαια.
    Τι αποδείξεις χρειάζονται, πέρα απο την ίδια την πραγματικότητα; Να μας έρθει καμιά πυρηνική βόμβα με χαιρετισμούς απο το Ιράν;;
    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ, ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ, ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για να τα γράφεις αυτά πιθανόν να ξέρεις κάτι Ελευθέριε Β.
    18 Οκτωβρίου 2010 9:53 π.μ.


    ΔΥΟ ΕΒΡΑΙΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΗ ΤΥΦΛΙΔΑ, ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥΣ.

    Οι αστυνομικές αρχές της Γεωργίας, συνέλαβαν τους Ισραηλινούς Ron Fuchs και Zeev Frenkiel στις 14 Οκτωβρίου του 2010.

    Ένα δικαστήριο στη Γεωργία διέταξε την κράτηση των δύο Ισραηλινών επιχειρηματιών με την κατηγορία της προσφοράς δωροδοκίας 7.000.000 $ σε ανώτερο στέλεχος της κυβέρνησης.
    Το Δικαστήριο της πόλεως της Τιφλίδας, ανακοίνωσε το Σάββατο, ότι δύο υπήκοοι του Ισραήλ, ο Ron Fuchs και Zeev Frenkiel, προσέφεραν επτά εκατομμύρια δολάρια, για να δωροδοκήσουν τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Γεωργίας Avtandil Kharadze, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων "AFP".
    Οι δύο Ισραηλινοί επιχειρηματίες συνελήφθησαν στην πρώην Σοβιετική Δημοκρατία της Γεωργίας, την Πέμπτη. Το δικαστήριο διέταξε την προσωρινή ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ των υπηκόων του Ισραήλ, χωρίς τη δυνατότητα αποφυλάκισης με εγγύηση.
    Σύμφωνα με το γραφείο του Γεωργιανού Γενικού Εισαγγελέα, οι δύο Ισραηλινοί προσπάθησαν να πείσουν τον ανώτατο κρατικό λειτουργό, να επηρεάσει την κυβέρνηση, για να μην ασκήσει αίτηση αναίρεσης κατά μιας διεθνούς απόφαση διαιτησίας, όπου οι δύο (επιχειρηματίες) ανέθεσαν μια διαμάχη 98,1 εκατομμυρίων δολαρίων, για πληρωμή από τη Γεωργία.
    Το Παγκόσμιο Διατραπεζικό Κέντρο επίλυσης διαφορών, επιδίκασε υπέρ των δύο ανδρών, οικονομική αποζημίωση για τις απώλειές τους τον περασμένο Μάρτιο. Αυτοί (οι επιχειρηματίες) είχαν αποκτήσει τα δικαιώματα, για την ανάπτυξη ενός αγωγού πετρελαίου και άλλων ενεργειακών υποδομών στη Γεωργία, στις αρχές της δεκαετίας του '90.
    Η Τιφλίδα (Γεωργία) κατήγγειλε τη συμφωνία αργότερα. Η Γεωργιανή κυβέρνηση απαίτησε την ακύρωση της απόφασης.
    Ο Ιωάννης Kardassopoulos, ένα Έλληνας συνεργάτης του Εβραίου Ron Fuchs, καταζητείται από τις Γεωργιανές αρχές με παρόμοιες κατηγορίες.
    Άλλες πληροφορίες αναφέρουν, ότι το Ισραήλ, σταμάτησε προσωρινά τη πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού στη Γεωργία.

    Μετάφραση: Μπαρμπα Νίκος Αρβανίτης




    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. re paidia dento exete katalabei oti den exoume kybernisi

    kalo to ar8ro

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς Ελευθέριος Β.
    Ότι δεν έχει γίνει βολή με τους s-300 δεν σημαίνει ότι τα ηλεκτρονικά τους, το ραντάρ τους, δεν λειτουργεί και δεν εγκλωβίζει στόχους.
    Άλλωστε σε μια άσκηση όπου προσπαθείς να βρεις τις αδυναμίες ,τα νεκρά σημεία των αντιπάλων Α.Σ δεν χρειάζεται να κάνεις βολής.
    Ο νοών νοήτω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1. κατ’ αρχήν το Ιράν διαθέτει μια εκδοχή των S-300 από την Λευκορωσία
    2. τα 300 δεν λειτουργούν ως μεμονωμένο σύστημα, αλλά ως ένα σύμπλεγμα μέσων (OSA, TOR-M1, S-300), υπάρχουν και νέα υπερσύγχρονα ρομπότ προστασίας και αυτόνομης λειτουργίας
    3. το Ιράν διαθέτει επίσης κινέζικες αντιγραφές των S-300 άγνωστης αποτελεσματικότητας, αλλά πάντως όχι άχρηστα
    4. το Ισραήλ αναπτύσσει στρατηγική συνεργασία με την Ρωσία με στόχο, μεταξύ άλλων, για να εμποδίσει την πώληση ρωσικών όπλων στην γειτονιά του
    5. εάν δεν με απατά η μνήμη μου, το 2009 ελέχθησαν τα ελληνικά S-300 και ήταν όλα αξιόμαχα …

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.