19/10/10

«Εμπάργκο» από τη Shell στα ιρανικά αεροσκάφη

Σε αντίποινα προειδοποίησε ότι θα προβεί το Ιράν στην περίπτωση που εταιρείες εξακολουθήσουν να αρνούνται να ανεφοδιάσουν σε καύσιμα τα αεροσκάφη της σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

"Δυστυχώς ορισμένες δυτικές εταιρίες έχουν υιοθετήσει ακατάλληλες πολιτικές. Η συμβουλή μας προς τις κυβερνήσεις τους είναι να μην ενεργούν κατά παράβαση των κανονισμών, ακόμα και αυτής της παράνομης απόφασης", τόνισε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Ραμίν Μεχμανπαράστ, αναφερόμενος στις νέες κυρώσεις του ΟΗΕ εις βάρος της Τεχεράνης για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Η Royal Dutch Shell είναι η πρώτη εταιρία που αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο της για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών της Iran Air.

"Η τακτική αυτή από τις εταιρίες αυτές θα θέσει σε κίνδυνο τα συμφέροντά τους. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε κάτι τέτοιο και ο τρόπος με τον οποίο θα τις αντιμετωπίσουμε είναι στην ημερήσια διάταξη", υπογράμμισε ο Ιρανός αξιωματούχος, δίχως να διευκρινίσει ποια θα είναι τα αντίποινα, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

2 σχόλια:

  1. Καλά έτσι που το πάει Η Royal Dutch Shell δε θά ΄χουν καύσιμα όχι μόνο για τα τροχοφόρα τους αλλά ούτε και για των θέρμανση των πετρελαϊκών μισθοφόρων τους στο Αφγανιστάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λες εσύ να μην τα ξέρει η Shell αυτά και να μην έχει κάνει τον λογαριασμό της; Πολύ την υποτιμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.