5/2/13

Η Κομισιόν σπεύδει να βοηθήσει έλληνα κουρέα



Επιτροπή που θα ερευνήσει την υπόθεση του Σπύρου Πρίφτη, ενός κουρέα από την Κέρκυρα που έγραψε σε... όλη την ΕΕ τα βάσανά του στην προσπάθειά του να ανοίξει κατάστημα, θα συστήσει η Κομισιόν

Σύμφωνα με στήλη παραπολιτικών του Βήματος η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συστήσει ειδική επιτροπή που θα έρθει στην Ελλάδα για να βοηθήσει να ξεμπλεχτεί το "κουβάρι" τηςγραφειοκρατίας και να πάρει ο κ. Πρίφτης την πολύτιμη άδεια.

Ποιος είναι όμως ο κ. Πρίφτης; Πρόκειται για έναν νεαρό κουρέα ο οποίος απελπίστηκε με τη γραφειοκρατία στην προσπάθειά του να ανοίξει το δικό του κουρείο και αποφάσισε να φτάσει την υπόθεσή του στο ανώτατο επίπεδο. 

Για το θέμα είχε απευθύνει επιστολές σε πολλούς ευρωπαίους και έλληνες αξιωματούχους από το 2012. Ευήκοον ους βρήκε στον Χορστ Ράιχενμπαχ ο οποίος του είχε απαντήσει και στον Όλι Ρεν που επίσης είχε δεσμευτεί να βοηθήσει.

Ο κ. Πρίφτης είχε στείλει επιστολή και στον Α. Σαμαρά

Καθώς το πρόβλημά του παρέμενε στράφηκε και πάλι στις Βρυξέλλες και λίγο πριν τα Χριστούγεννα σύμφωνα με την εφημερίδα ενημερώθηκε ότι η Κομισιόν θα παρέμβει για την υπόθεσή του με δικά της έξοδα και θα ξεκαθαρίσει τί ισχύει βοηθώντας τον να βρει το δίκιο του.

Σύμφωνα με το Βήμα ο κουρέας συνάντησε εμπόδια στο να αποκτήσει δικό του κατάστημα καθώς υπάρχει διάταξη που ορίζει ότι για να το κάνει κάποιος αυτό χρειάζονται δύο χρόνια προϋπηρεσίας για τη λήψη άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Η πρόβλεψη αυτή καταργήθηκε με το άνοιγμα των επαγγελμάτων ωστόσο όχι στην πράξη.

nooz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.