25/2/13

To antinews φωτογραφίζει επανελθόντα συνεργάτη του Παπαντωνίου...

...ότι εκμεταλλεύεται σχέσεις που έχει με οικογένεια που έχει τεράστια οικονομική δύναμη, για να αναρριχηθεί στην  ιεραρχία των Ενόπλων Δυνάμεων στις επερχόμενες κρίσεις!
Τελικά, ούτε τώρα αυτή η χώρα θα βρει το δρόμο της και θα συνεχίζουν να εφαρμόζονται οι πρακτικές του παρελθόντος;
Το άρθρο του antinews:
Το ΚΥΣΕΑ θα σβήσει τις επιλογές Μπεγλίτη στις Ε.Δ;
Η περίοδος που διανύουμε είναι εκρηκτική για τις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί όλα τα στελέχη έχουν πλέον νιώσει στο πετσί τους τα αποτελέσματα της οικονομικής ανέχειας που τα καταδίκασαν οι ανεπιτυχείς κυβερνητικοί χειρισμοί διαχρονικά. Υπάρχει όμως και κάτι άλλο το οποίο συντέλεσε αποφασιστικά στην σημερινή εξαιρετικά  δύσκολη κατάσταση των στρατιωτικών και έχει οδηγήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε μαρασμό. Αυτό δεν είναι άλλο από το γνωστό σε όλους  «σάρωμα Μπεγλίτη». Τον όρο «σάρωμα κατά άλλους πραξικόπημα» δεν τον προσάπτει ο αρθρογράφος αλλά είναι ο χαρακτηρισμός  που έδωσε σύσσωμη η τότε αντιπολίτευση- δεξιά και αριστερή όπως έχει καταγραφεί στα πρακτικά της Βουλής – στις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων  που έκανε εσπευσμένα ο τότε κηπουρός του ΓΑΠ.

Η επετηρίδα που διαμορφώθηκε τότε, ήταν και εξακολουθεί να είναι ένα μεγάλο αγκάθι για τις Ένοπλες Δυνάμεις και είναι ο φορέας πολλών κακών εξελίξεων συμπεριλαμβανομένων και αυτών στα οικονομικά.

Στο Στρατό Ξηράς ανέλαβε αρχηγός ο προσφάτως λαλίστατος στρατηγός Ζαζιάς. Ο οποίος σήμερα –κατόπιν εορτής- μας κάνει αποκαλύψεις για τις πιέσεις που δέχτηκε αλλά δεν μας λέει τίποτα για αυτά που συμφώνησε προκειμένου να γίνει αρχηγός. Η παραίτηση του απεγκλώβισε  το στράτευμα από ένα φαύλο κύκλο ρουσφετιού και αναξιοκρατίας. Ο αντικαταστάτης του έχει δείξει δείγματα σοβαρότητας και υπευθυνότητας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του.

Το Πολεμικό Ναυτικό δέχθηκε σοβαρότατο πλήγμα από τις «Επιλογές  Μπεγλίτη». Απέκτησε έναν αρχηγό αποστρατεύοντας το μισό ΑΝΣ – που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται αυτή η επιλογή αφού δεν είναι κανένα φαινόμενο, υπάρχουν και καλύτεροι- ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει δημόσια, ότι ηγείται ενός όπλου που το ηθικό του  προσωπικού του   έχει πληγεί από την οικονομική κρίση  αναδεικνύοντας,  με τον τρόπο αυτό, την  έλλειψη του σε ηγετικά προσόντα και την παντελή απουσία ευθιξίας και φιλότιμου, δεδομένου ότι οι πράξεις  του επιβάρυναν και επιβαρύνουν   αισθητά  το «πληγέν» ηθικό του προσωπικού  τού Πολεμικού Ναυτικού. Παραπέμπουμε σε παλαιότερο δημοσίευμα με τίτλο «ΤΟ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ Α/ΓΕΝ» και συγκεκριμένα  στην αναφορά ότι « Ο Α/ΓΕΝ, θα έπρεπε να είναι συνετός όταν μιλά για «αδικία», «δυσπιστία», «άνιση μεταχείριση», «αμφισβήτηση», «έλλειψη προοπτικής» των στελεχών από τις επελθούσες αλλαγές στις αποδοχές, γιατί οι αλλαγές αυτές έχουν λειτουργήσει προσθετικά στην κατάσταση που ο ίδιος έχει δημιουργήσει ,εδώ και καιρό, με τις οδηγίες του για την χαμηλή βαθμολόγηση των ικανοτήτων των στελεχών, με τις μεταθέσεις τους, με τις διακρίσεις σε κομματικούς πελάτες αυτών που τον τοποθέτησαν στην θέση του,  με την ειδική μεταχείριση υμετέρων και με την σκανδαλώδη μεταχείριση συγγενών του (πρώτου βαθμού).»

Τα κριτήρια επιλογής πρέπει να είναι ξεκάθαρα για να επιλεγεί ο ικανότερος και να επέλθει ηρεμία στο Ναυτικό. Δεν μπορεί να επιλεγούν άτομα που τα γνωρίζουν όλα στη θεωρία ή επικαλούμενοι την ιστορική   οικογενειακή τους φήμη να θεωρούν ότι έχουν τη δυνατότητα της ανέλιξης στην ιεραρχία, αν και  είναι μετριότητες.

Ούτε να επιλεγούν άτομα που έχουν αποστρατευθεί και έχουν επανέλθει με κομματικά κριτήρια (2009), με ανύπαρκτη επιχειρησιακή πείρα, με μόνο «προσόν» ότι ήταν στο επιτελείο του Παπαντωνίου, με ότι αυτό σημαίνει, και που βασίζονται στην υποστήριξη  επιχειρηματιών- που είναι συντοπίτες τους- για να ανέβουν στο βάθρο του Αρχηγού.

Στην ουσία δηλαδή να εκπροσωπήσουν ένα μοντέλο αρχηγού,  που δεν μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για τους υφισταμένους τους και δεν μπορεί να τους εμπνεύσει να τον ακολουθήσουν όταν και αν χρειασθεί να υπερασπίσει την ελληνική κυριαρχία, όπως έχει φανεί από την μέχρι σήμερα διαδρομή τους.

Στην  Πολεμική Αεροπορία έχει ορισθεί αρχηγός που στο βαθμό του ταξιάρχου αξιολογήθηκε στάσιμος από το τότε αεροπορικό συμβούλιο προαγωγών και τελικά ανέβηκε στην ιεραρχία, επίσης διατελέσας υπασπιστής και υπεύθυνος ασφαλείας των κομματικών παραγόντων που τον προώθησαν. Βέβαια πρωτεύουσα σημασία σε κάθε περίπτωση, ειδικά για την αεροπορία, έχει πέρα από την επιχειρησιακή και στρατηγική ικανότητα του επόμενου αρχηγού η ανιδιοτέλεια του και η εγγύηση ότι είναι αλώβητος και ανεπηρέαστος από διαπλεκόμενα συμφέροντα (όπως και στους άλλους κλάδους γενικότερα).

Τέλος ο  σημερινός ΑΓΕΕΘΑ , έχει εκτεθεί επανειλημμένα ακόμα και στο ίδιο του το επιτελείο. Η ανέλιξη του στη σημερινή του θέση αποτελεί κορύφωση των «επιλογών Μπεγλίτη», αφού για να συμβεί αποστρατεύτηκαν όλοι οι αντιστράτηγοι (12) εκτός αυτού και του Αρχηγού Στρατού, οι οποίοι –αντιστράτηγοι- τύχαινε να διαφωνούν με την νέα δομή των ΕΔ, που ήθελε  ο Μπεγλίτης ενώ οι προαναφερθέντες ήταν οι μόνοι που συμφωνούσαν.

Σήμερα ο εν λόγω  ΑΓΕΕΘΑ έχει χάσει πλέον τον σεβασμό των στελεχών των ΕΔ, σε όλα τα επίπεδα, εξαιτίας της ψευτοπολιτικάντικης συμπεριφοράς του και της σωρείας   των ανακριβειών που κατά καιρούς λέει. Επομένως η παραμονή στη θέση που κατέχει κρίνεται απαγορευτική για το συμφέρον της Εθνικής Άμυνας.

Η ομάδα που σκιαγραφήθηκε ήδη –εν συντομία- αποτελεί το αποτύπωμα των «επιλογών , κατά άλλους πραξικοπήματος  Μπεγλίτη» στις ΕΔ της Χώρας. Ο πρωθυπουργός από την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δεσμευθεί, ότι θα αποκαταστήσει την ανήκεστη αυτή βλάβη όταν αναλάβει την εξουσία. Μέχρι σήμερα δεν το έχει κάνει και δεν είναι πράξη που εξαρτάται από την οικονομία και την τρόικα, είναι πράξη συνέπειας πολιτικού λόγου, είναι πράξη που την οφείλει στα στελέχη των ΕΔ. Τον καλούμε λοιπόν να πράξει τα δέοντα μέσα από τον θεσμικό του ρόλο στο ΚΥΣΕΑ.

Κύριε πρωθυπουργέ σήμερα με τις παρούσες συνθήκες οι ΕΔ δεν χρειάζονται Αρχηγούς «καριερίστες» ούτε «συνδικαλιστές», χρειάζονται Αρχηγούς με καθαρό μυαλό, απλά στρατιώτες, απαλλαγμένους από υποχρεώσεις του παρελθόντος με καθαρή στρατηγική σκέψη, μακριά από διαπλοκές ή υπόνοιες για σχέσεις με διαπλεκόμενους,  που θα μπορέσουν να βοηθήσουν τα σκληρά δοκιμαζόμενα στελέχη όχι με λόγια αλλά με τις σωστές θεσμικές παρεμβάσεις τους στην πολιτική ηγεσία του τόπου. Με τέτοιους Αρχηγούς, οι ΕΔ θα είναι πραγματικά έτοιμες να υποστηρίξουν τις  αποφάσεις σας με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο.

Αντιαμυντικός

ΥΓ

Ο πρωθυπουργός μαζί με τον Υπουργό στο επερχόμενο ΚΥΣΕΑ έχει υποχρέωση να δώσει τάχιστα μία νέα ισχυρή στρατιωτική ηγεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας, αποτελούμενη από αρχηγούς, που θα έχουν ως πρώτο μέλημα την προάσπιση της Εθνικής Κυριαρχίας και θα τους χαρακτηρίζει η ικανότητα και η αξιοπρέπεια.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.