9/3/15

Δημοσκόπηση: 7 στους 10 Ελληνες θέλουν έντιμο συμβιβασμό με τους εταίρους

MARCΔημοσκόπηση: 7 στους 10 Ελληνες θέλουν έντιμο συμβιβασμό με τους εταίρους
Λίγες ώρες πριν από ακόμη ένα κρίσιμο Eurogroup και ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολιορκία, δημοσκόπηση της Marc για την Εφημερίδα των Συντακτών, δείχνει ελαφρά αυξημένη την προτίμηση των πολιτών για έναν έντιμο συμβιβασμό με τους εταίρους, έναντι της ρήξης μαζί τους.
Σύμφωνα με αυτά, η πλειονότητα των πολιτών τάσσεται υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού έναντι της ρήξης με τους εταίρους ενώ οι μισοί πολίτες βλέπουν ως πιθανό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.
Ιδιαίτερα υψηλής αποδοχής είναι τα προτεινόμενα από την κυβέρνηση μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Το 69,6% των ερωτηθέντων (από 67,7% τον Φεβρουάριο) τάσσονται υπέρ ενός έντιμου συμβιβασμού με λύση κοινής αποδοχής, έναντι του 27,4% που πιστεύει ότι «πρέπει να οδηγηθούμε σε οριστική ρήξη, έστω και εάν αυτό σημαίνει επιστροφή στη δραχμή» (από 29,6%). Το 3% δεν απαντά.
Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ (57,8%) επιθυμεί συμβιβασμό, ενώ το 38,9% ρήξη. Τα μεγαλύτερα ποσοστά υπέρ του συμβιβασμού καταγράφουν οι ψηφοφόροι της Ν.Δ. (94,4%), του ΠΑΣΟΚ (86,2%) και του Ποταμιού (84,4%), ενώ υπέρ της ρήξης εκείνοι της Χρυσής Αυγής (55,6%), του ΚΚΕ (52,1%) και των ΑΝ.ΕΛΛ. (46,3%).
Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.