11/3/15

Eurointelligence: «Τι στο καλό κάνει ο Τσίπρας;»

Με τίτλο «Τι στο καλό κάνει ο Τσίπρας;» η ιστοσελίδα Eurointelligence αναφέρεται στην διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων, τονίζοντας πως η ελληνική κυβέρνηση είτε έχει υπολογίσει τα πάντα πριν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, είτε είναι «απίστευτα χαζή».
«Ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε υπέρ των διεκδικήσεων στην ομιλία του στο ελληνικό Κοινοβούλιο» τονίζεται αρχικά, ενώ στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο άρθρο της Καθημερινής και την «απειλή» του υπουργού Δικαιοσύνης ο οποίος τόνισε πως πρέπει να διεκδικηθούν οι αποζημιώσεις για τις οικογένειες που υπέστησαν τις θηριωδίες των ναζί.

«Αυτή η προβοκατόρικη ρητορική υποδηλώνει δύο πράγματα», τονίζεται στη συνέχεια. Είτε η κυβέρνηση βρίσκεται ακόμα στην προεκλογική περίοδο και είναι έτοιμη να δεχθεί τις συνέπειες της πολιτικής της, όποιες και να είναι αυτές, είτε θεωρούν δεδομένη την στήριξη των Γερμανών.

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για την επίσκεψη της τρόικας και πιο συγκεκριμένα για το πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί αυτό να συμβεί. Μάλιστα γίνεται αναφορά στις δηλώσεις Βαρουφάκη πως «τα μέλη της τρόικας μπορούν να έρχονται στην χώρα μας ξεχωριστά. Θα έχουν πρόσβαση στα στοιχεία που χρειάζονται, όμως οι τρεις εκπρόσωποι μαζί δεν είναι ευπρόσδεκτοι».

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στη διαμάχη που είχαν οι κ.κ. Σόιμπλε και Βαρουφάκης στο Eurogroup της Δευτέρας, τονίζει πως ο αποπληθωρισμός στην χώρα μας έπεσε στο 2.25 τον Φλεβάρη, έναντι του 2.8% που ήταν η τιμή του Ιανουαρίου.

Καταλήγοντας, το Μέσο παραθέτει την δική του θέση για το θέμα της Ελλάδας και την στάση της Γερμανίας:

«Η δική μας ερμηνεία για την Γερμανική στάση είναι πως η στήριξη δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Πιο συγκεκριμένα, η Γερμανία δεν θα επιτρέψει στον εαυτό της να τεθεί υπό την πίεση -για παράδειγμα- από μια ημερομηνία πληρωμής της Ελλάδας. Ο Τσίπρας ξεκάθαρα «παίζει» μπροστά στο κοινό του, όμως τέτοιου είδους διπλωματία δεν μπορεί να έχει ευτυχή κατάληξη. Κάποιος θα χάσει από την αντιπαράθεση Τσίπρα – Γερμανίας και το πιο σημαντικό είναι πως κάποιος θα φαίνεται ως χαμένος. Αυτός μάλλον θα είναι η Ελλάδα, εκτός κι αν όλο αυτότ οσ σκηνικό είναι «στημένο» προκειμένου η Ευρωζώνη να οδηγήσει την Ελλάδα σε ένα Grexit- ενδεχόμενο κατά το οποίο η Αθήνα θα χρειαστεί ένα plan το οποίο δε δείχνει πως διαθέτει ακόμα.

5 σχόλια:

  1. Δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδρούν τέτοια μέσα παίρνοντας το μέρος της Γερμανίας! Γιατί η Ελλάδα να μην αποζημιωθεί για το κατοχικό δάνειο? Πως ζητάνε από εμάς να πληρώσουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή φοβούνται ότι ο Τσίπρας προετοιμάζει την έξοδο...

      Διαγραφή
  2. Αστέρης είπε:
    "Δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδρούν τέτοια μέσα παίρνοντας το μέρος της Γερμανίας!"
    Αλέξανδρε συμμερίζομαι την απορία σου.
    Αλλά σε ποια "Μέσα" (Μ.Ε.) αναφέρεσαι; Στο προφανούς ευρω-γερμανικής χρηματοδότησης "Ευρω-Ιντελλιτζενς" ή στον πατριωτικά αδιάλλακτο Ινφογνώμονα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο infognomonas μια χαρά είναι, μακάρι να παραδειγματιζονταν κι άλλοι από εδώ! Προφανώς μιλάω για το Ευρωπαϊκό μέσο αν και τα μέσα αυτά δυστυχώς στη συντριπτική της πλειοψηφία είναι κάτι σαν το mega ή τον Λαζόπουλο :)

      Διαγραφή
  3. Αστέρης είπε:
    "Δεν καταλαβαίνω γιατί αντιδρούν τέτοια μέσα παίρνοντας το μέρος της Γερμανίας!"
    Αλέξανδρε συμμερίζομαι την απορία σου.
    Αλλά σε ποια "Μέσα" (Μ.Ε.) αναφέρεσαι; Στο προφανούς ευρω-γερμανικής χρηματοδότησης "Ευρω-Ιντελλιτζενς" ή στον πατριωτικά αδιάλλακτο Ινφογνώμονα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.