20/2/09

Την Κομισιόν ενημερώνει η Σόφια για τις κινητοποιήσεις στα τελωνεία

Βουλγαρία - Δυσφορία για τις κινητοποιήσεις στα τελωνεία
Το υπουργείο Μεταφορών της Βουλγαρίας προειδοποίησε σήμερα τους Βούλγαρους μεταφορείς για ενδεχόμενα προβλήματα κατά τη μετάβαση τους προς το οδικό δίκτυο της Ελλάδας, ως συνέπεια της απεργίας που έχουν κηρύξει οι Έλληνες ιδιοκτήτες...φορτηγών διεθνών μεταφορών εδώ και μερικές μέρες.
«Εχουν ληφθεί άμεσα μέτρα έντονης αντίδρασης της βουλγάρικης πλευράς ενώπιον των ευρωπαϊκών θεσμών και της ελληνικής πλευράς» προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.
Επιπλέον, τονίζεται ότι η Βουλγαρία θα ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη δεύτερη περίπτωση κλεισίματος των εσωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη συνακόλουθη παράβαση των δικαιωμάτων των Βούλγαρων μεταφορέων, όπως αναφέρεται.
Εξάλλου, η πρεσβεία της Ελλάδας στη Σόφια ενημέρωσε αυθημερόν με ειδική ανακοίνωση για τις «ενδεχόμενες δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν για τις οδικές μεταφορές από, προς και διαμέσου της επικράτειας της Ελλάδας», λόγω της απεργίας των Ελλήνων μεταφορέων.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας έδωσε εντολή στον πρέσβη της χώρας στην Αθήνα να εκφράσει τη δυσφορία της Σόφιας και να ζητήσει από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μην κλείσουν και πάλι τα σύνορα, για δεύτερη φορά μετά τις κινητοποιήσεις των αγροτών.
NAFTEMPORIKI

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.