1/6/09

ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ- ΝΙΚΟΛΑ ΣΑΡΚΟΖΙ «Η Ευρώπη έχει ανάγκη από σύνορα»

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ πριν από τις ευρωεκλογές, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί έγραψαν από κοινού ένα άρθρο για να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους που σκέπτονται την αποχή και τους ευρωσκεπτικιστές, καλώντας τους να προωθήσουν μια «ισχυρή Ευρώπη που μας προστατεύει».
Σ΄ ένα κοινό κείμενο που δημοσιεύθηκε από τη γαλλική εφημερίδα «Le Journal du Dimanche» και τη γερμανική «Die Welt», οι δύο ηγέτες υπογραμμίζουν ότι αυτή η «ισχυρή» Ευρώπη, την οποία επιθυμούν, «δεν σημαίνει απαραιτήτως συνεχώς περισσότερες αρμοδιότητες για την Ευρωπαϊκή Ένωση, συνεχώς περισσότερους ευρωπαϊκούς νόμους ή συνεχώς περισσότερα οικονομικά μέσα». Οι δημοσκοπήσεις δίνουν άνετο προβάδισμα στη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ και στην Ένωση για ένα Λαϊκό Κίνημα (UΜΡ) του Νικολά Σαρκοζί, όμως προαναγγέλλουν επίσης αποχή- ρεκόρ, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία στις πολιτικές τάξεις των δύο χωρών.

Στο κοινό άρθρο Σαρκοζί και Μέρκελ, τη δεύτερη κοινή παρέμβασή τους από την αρχή της εκστρατείας για τις ευρωεκλογές, προτείνεται επίσης να υπάρξουν «αληθινές ευρωπαϊκές κανονιστικές ρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα». «Θέλουμε μια Ευρώπη υποδειγματική στα κερδοσκοπικά κεφάλια, τους φορολογικούς παραδείσους, τις αμοιβές των διευθυντών και των χρηματιστών. Δεν θα δεχθούμε οι κεφαλαιακές απαιτήσεις και οι λογιστικές προδιαγραφές να μειώσουν με αδικαιολόγητο τρόπο την ικανότητα των ευρωπαϊκών τραπεζών να δανείζουν χρήμα» γράφουν και ζητούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 18 και 19 Ιουνίου, να λάβει γρήγορα αποφάσεις.

Άλλα σημαντικά ραντεβού είναι το νέο δημοψήφισμα που είναι πιθανό να διεξαχθεί στην Ιρλανδία- γράφουν πως έχουν «εμπιστοσύνη στους Ιρλανδούς ότι θα κάνουν την επιλογή της Ευρώπης»- και η παγκόσμια σύνοδος κορυφής για το κλίμα που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη. Στη σύνοδο αυτή, σύμφωνα με τους δύο πολιτικούς ηγέτες, θα πρέπει να επιτευχθεί «μια παγκόσμια συμφωνία που θα αίρεται στο ύψος του διακυβεύματος». Όμως υπογραμμίζουν πως, αν η Ευρώπη ακολουθήσει μόνη της αυτό τον δρόμο, δεν θα πρέπει να διστάσει «να λάβει μέτρα για να προστατεύσει την ευρωπαϊκή βιομηχανία».

Τέλος, θίγεται επίσης η περίπτωση της Τουρκίας αλλά έμμεσα. «Για να μπορεί να δρα, η Ε.Ε. έχει ανάγκη από σύνορα. Μια απεριόριστη διεύρυνση δεν είναι δυνατή» αρκούνται να υπογραμμίσουν οι Σαρκοζί και Μέρκελ, χωρίς να κατονομάζουν την Άγκυρα.
ΝΕΑ

4 σχόλια:

  1. Μη κουράζεστε... τα έχει κανονίσει τα σύνορα ο Κώστας ο Γιώργος η Ντόρα, με Μαριέτα και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις των προθύμων με τοπογράφους τις ΗΠΑ, Βρετανία, Τουρκία κλπ. Τα ευρωπαϊκά σύνορα θα είναι στη Συρία και το Ιράκ και όσο ανατολικότερα τόσο καλύτερα...Και ύστερα λέμε ότι είμαστε στον σκληρό πυρήνα της ΕΕ ενώ στην ουσία είμαστε στον σκληρό πυρήνα της διάλυσης της ΕΕ με Πολωνίες Τσεχίες Σουηδίες Βρετανίες κλπ...
    Θου Κύριε...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Για να μπορεί να δρα, η Ε.Ε. έχει ανάγκη από σύνορα. Μια απεριόριστη διεύρυνση δεν είναι δυνατή» αρκούνται να υπογραμμίσουν οι Σαρκοζί και Μέρκελ, χωρίς να κατονομάζουν την Άγκυρα."

    καταδικαζουμε απεριφραστα τετοιε πρωτοβουλιες,

    πως γινονται να παρακαμπτουν τα εθνικα μας συμφεροντα και να αποφασιζουν για εμας χωρις εμας?

    πως γινεται να χωρισουν δυο λαους που εζησαν αδελφικα τοσα χρονια και μας στερουν την τελευταια στιγμη την ενωση με αυτους?

    ΟΧΙ στη ευρωπη των τοιχων , της απομονωσης και του παραπετασματος

    ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ με την σουηδια και αγγλια την ενταξη της τουρκιας στη ευρωπη και το πλημυρισμα αυτης με μουσουλμανους,
    τα ονειρα και οι φανατσιωσεις μας ταυτιζονται με αυτες του νταβουτογλου και των αγγλων ομολογων

    δεν θελουμε εθνικο Ελληνικο κρατος ,θελουμε τους Ελληνες μια γραφειοκρατικη καστα σε ενα πολιπολιτισμικο περιβαλλον οπου θα ανθισουν οι επιχειρηματικες μας δυνατοτητες

    σαρκοζη και μερκελ εξω απο την ευρωπη δεν σας ανηκει

    h

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι δυνατόν αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες να επικαλούνται ότι οι έλληνες είναι η κητίδα της δημοκρατίας, και σήμερα ομολογουμένος από πολλούς νομικούς να έχουμε τεράστιο δημοκρατικό έλλειμα ;

    Τι θέλουν , να ελέγχουν τον ατίθασο ελληνικό λαό ;
    Γιατί το μόνο δημοψήφισμα που έκαναν ήταν για να μείνει ή να φύγει ο βασιλιάς ;
    Δηλαδή θεωρούσαν τον "εσωτερικό εχθρό" τους, την βασιλία, πιο σημαντικό από τον εξωτερικό εχθρό την Τουρκία ;

    Γιατί κύριοι δεν κάνετε δημοψήφισμα για Τουρκία, Ευρωπαϊκό Σύνταγμα αφού πρώτα μας φανερώσετε την πάσα αλήθεια για πληροφορήσετε τον ελληνικό λαό για τα συν και πλήν;

    Αλλά βέβαια ήθελές τα και παθέ τα ! Αυτοί είμαστε και αυτούς εκλέγουμε τρομάρα μας.

    Πάνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όσο έκαναν δημοψήφισμα αυτοί που άνοιξαν την κερκόπορτα άλλο τόσο θα κάνουν και οι απόγονοί τους σήμερα...
    ΙοΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.