15/2/14

ΕΥΠ, ΜΙΤ και CIA στου Γκύζη

Του Κώστα Ζαφειρόπουλου
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής «Χουριέτ», στελέχη και των τριών μυστικών υπηρεσιών συνεργάστηκαν στην επιχείρηση σύλληψης των 4 Τούρκων κουρδικής καταγωγής
Στελέχη της τουρκικής ΜΙΤ και της αμερικανικής CIA προσέφεραν «πολύτιμα» στοιχεία στην ελληνική ΕΥΠ, προκειμένου να στηθεί και να ολοκληρωθεί η επιχείρηση σύλληψης των τεσσάρων Τούρκων κουρδικής καταγωγής την προηγούμενη Δευτέρα στου Γκύζη, σύμφωνα με την τουρκική «Χουριέτ».
Στο χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας επισημαίνεται πως παρόντες στην ανάκριση των συλληφθέντων θα είναι και ξένοι αξιωματούχοι, ενώ η Αγκυρα σχεδιάζει να καταθέσει αίτημα έκδοσής τους.

Οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα υποστηρίζουν ότι οι τρεις υπηρεσίες είχαν ξεκινήσει την ανταλλαγή πληροφοριών μετά την επίθεση της ομάδας DHKP/C στην αμερικανική πρεσβεία στην Αγκυρα. Οι 4 συλληφθέντες επιχειρείται να συνδεθούν με τη συγκεκριμένη επίθεση.

To δημοσίευμα της «Χουριέτ» έρχεται 2 μήνες μετά τις καταγγελίες δικηγόρων και μελών της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, που έκαναν λόγο για «ευθεία παρέμβαση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στις υποθέσεις έκδοσης των πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία αλλά και στην πρόσφατη απαγωγή του Μπουλούτ Γιαϊλά».

Εν τω μεταξύ στη δημοσιότητα έδωσε χτες η ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία των τεσσάρων Τούρκων με στόχο «την προστασία του κοινωνικού συνόλου και τη διερεύνηση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις». Ερωτήματα προκαλεί πάντως η χθεσινή στάση της ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρει τον πρώτο συλληφθέντα με το όνομα που είχε δώσει ο ίδιος (Bayir Cengiz). Προχθές η ίδια η Αστυνομία άφηνε να διαρρεύσει με σιγουριά πως «πρόκειται για τον Ισμαήλ Ακόλ, 41χρονο Τούρκο αντικαθεστωτικό, ο οποίος θεωρείται από τις τουρκικές αρχές αρχηγός της DHKP/C και κυκλοφορεί στην Ελλάδα με το ψεύτικο όνομα Bayir Cengiz».

«Καθαρά» τα όπλα

Εξάλλου σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, μετά την ολοκλήρωση της βαλλιστικής έρευνας, τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι στου Γκύζη είναι «καθαρά», δεν έχουν δηλαδή χρησιμοποιηθεί σε εγκληματική ενέργεια. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στις 9 π.μ. για ανάκριση στην Ευελπίδων.

«Σε μια χώρα όπου δεν υπάρχει δικαιοσύνη, ελευθερία, ανεξαρτησία, είναι θεμιτό να χρησιμοποιεί ο λαός το δικαίωμα της αντίστασης. Ενα κράτος που χρησιμοποιεί τις ένοπλες δυνάμεις ως μηχανές εξόντωσης του λαού που αντιστέκεται, δεν μπορεί να λάβει καμία διαφορετική απάντηση. Ο επαναστατικός αγώνας στην Τουρκία κάτω από αυτές τις συνθήκες χάραξε τον δικό του δρόμο. Γι’ αυτόν τον λόγο, όπως λέμε πάντα, δεν είναι έγκλημα να αγωνίζεσαι ενάντια στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, έγκλημα είναι να συνεργάζεσαι με φασισμό και ιμπεριαλισμό» αναφέρει η Επιτροπή Αλληλεγγύης σε χθεσινή της ανακοίνωση για τις συλλήψεις.

http://www.efsyn.gr/?p=174571

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.