1/6/14

Το κόμμα του Καμμένου εξαϋλώνεται. Τυχαίο; Δε νομίζω

του Στρατή Μαζίδη
Με την εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη φλερτάρει επικίνδυνα πλέον το κόμμα του Πάνου Καμμένου που είδε το ποσοστό του μόλις και μετά βίας να πλησιάζει αλλά να μην ξεπερνά ούτε το 3,50%.

Τυχαίο; Δε νομίζω. Ως κίνημα του facebook χαρακτήριζε ο πρόεδρος του κόμματος τους ΑΝΕΛ και δυστυχώς φαίνεται πως περιορίστηκε σε αυτό.

Δύο χρόνια μετά τις εθνικές εκλογές θα περίμενε κανείς μια οργάνωση των ΑΝΕΛ με κομματικά γραφεία και τοπικές. Στο δήμο που διαμένω, έναν από τους μεγαλύτερους της χώρας, οι ΑΝΕΛ απλά δεν υπάρχουν. Αυτό είναι ένα στοιχείο πως η οργάνωση όσο κι αν προχώρησε, δεν έφτασε εκεί που έπρεπε.

Ακόμη και σήμερα δείχνουν να ψάχνονται και το βασικότερο να μην σταθεροποιούνται όταν άλλος μπαίνει κι άλλος βγαίνει ή μάλλον μόνο εξέρχονται. Αυτό είναι κι ένα δείγμα πως αρκετοί εισήλθαν αρκετά στο σχήμα (πχ Μαρκόπουλος;) για να παραμείνουν στον αφρό της πολιτικής σκηνής και να εξασφαλίσουν μια βουλευτική έδρα.

Και είναι απορίας άξιο καθώς στις εκλογές της 6ης Μαΐου του 2012, με το 11% που κατέγραψε, φάνηκε ότι οι ΑΝΕΛ αποτελούσαν ένα ασφαλές πατριωτικό αντι-μνημονιακό λιμάνι. Στη συνέχεια όμως ακολούθησε η ιστορία με το περιβόητο non-paper Καμμένου στον Παπούλια και άρχισε η κάτω βόλτα ήδη από τις τότε επαναληπτικές εκλογές όπου οι ΑΝΕΛ απώλεσαν το 1/3 της αρχικής εκλογικής τους δύναμης.

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες αποδεικνύονται περισσότερο ανεξάρτητοι από όσο και οι ίδιοι θα επιθυμούσαν.

Κάπου κάτι δεν πάει καλά και αυτό ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ οφείλει να το διερευνήσει πριν εξαφανιστεί από το χάρτη κι ο ίδιος. Η πρότασή του για συνένωση όλων των δεξιού τύπου πατριωτικών δυνάμεων μπορεί να είναι στη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν αποτελεί θεραπεία για μια νόσο που εξελίσσεται ταχύτατα και δεν του επέτρεψε έστω να διατηρήσει δυνάμεις στις εκλογές της θεωρητικής χαλαρής ψήφου.

Πηγή



Ακόμα δύο βουλευτές του Καμμένου ψάχνονται να την… κάνουν!


Σύμφωνα με τα όσα γράφει η εφημερίδα «Στο Καρφί», πλην του Βασίλη Καπερνάρου που αποχώρησε από το κόμμα άλλοι δύο βουλευτές εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τη στρατηγική των Ανεξάρτητων Ελλήνων, δηλαδή την προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως λένε.

«Όποιος ήθελε να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και όχι εμάς. Ποιος ο λόγος λοιπόν να κάνουμε τέτοια ανοίγματα και συμμαχίες; Η δική μας εκλογική βάση είναι στη συντριπτική της πλειοψηφία Κεντροδεξιά, οπότε φαινόταν ότι οι εναγκαλισμοί με τον Τσίπρα θα απέβαιναν μοιραίοι για το εκλογικό μας αποτέλεσμα» έλεγε σε δημοσιογραφική παρέα βουλευτής του Καμμένου σύμφωνα με την εφημερίδα.

Εμείς ωστόσο οφείλουμε να αποδώσουμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Τόσο ο Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει άπειρες φορές ότι συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στα κοινωνικά, διαφωνεί όμως στα εθνικά, ο δε Τέρενς Κουϊκ έχει μαλλιάσει η γλώσσα του να φωνάζει για εθνομηδενιστές και περίεργα παιχνίδια στη Θράκη.

Είναι τουλάχιστον άδικο να μιλάνε για «σφιχτούς εναγκαλισμούς» ώστε να βρουν αφορμή να φύγουν. Ας βρουν άλλη καραμέλα, που να πείθει τουλάχιστον και όσους σκέφτονται ακόμα σε αυτόν τον τόπο…

Πηγή από tribune.gr

6 σχόλια:

  1. Πιστεύω ότι ακόμα και τώρα η ΝΔ θεωρεί τους Ανεξάρτητους Έλληνες ως την μεγαλύτερη απειλή τους. Γι αυτό τον λόγο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δείχνουν τις απόψεις του Καμένου με το σταγονόμετρο. Με έναν έντεχνο τρόπο προωθήθηκαν η ΧΑ. Μέσα στα επιτελεία, έχουν και κοινονιολόγους και ανθρώπους που έχουν ασχοληθεί με πολιτικές επιστήμες. Είναι εύκολο να οδηγήσεις κόσμο δια του "αποκλεισμού", λόγο αντίδρασης στην αδικία, κόσμο που φυσιολογικά θα πήγαινε στους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    Τι φαίνεται λοιπόν. Η ΧΑ έχει ταβάνι. Δύσκολα θα πάει πάνω από 10%. Οι ανεξάρτητοι έλληνες δεν έχουν ταβάνι. Αν η ΝΔ καταρρεύσει είναι το πιο φυσιολογικό πολιτικό καταφύγιο. Γι αυτό και πολεμιέται πιο πολύ αυτό το κόμμα.

    Να θυμίσω ότι ο Καμένος έβγαλε τα σκάνδαλα, που είναι να απορείς ότι ακούστηκαν από αυτόν και από κανέναν άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κόμματα υπάρχουν για να κάνουν μία δουλειά, και αυτή την κάνουν με δύο βασικές λειτουργίες.

    Η δουλειά τους είναι να παράγουν πολιτική για την διακυβέρνη της χώρας.

    Αυτό γίνεται με την παραγωγή της πολιτικής μέσα στο κόμμα και στην διάχυση της στην κοινωνία μέσω του οργανωτικού μοντέλλου που διαθέτουν.

    Οι ΑΝΕΛ διαμόρφωσαν μία πολιτική διαμαρτυρίας άλλα όχι θέσεων, και προσπάθησαν να την περάσουν μέσα από ένα ανύπαρκτο οργανωτικό σχήμα που στηριζόταν κυρίως στα γραφεία των Βουλευτών.

    Δηλαδή η πλήρης αποτυχία και στα δύο σκέλη.

    Αν είχαν καλό οργανωτικό θα είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης, παρά το ελειμματικό πολιτικό σκέλος.

    Τώρα δεν έχουν καμμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. Asterios είπε
    Μου κάνει εντύπωση ότι σε ένα πατριωτικό και ανοιχτόμυαλο ιστότοπο αναδημοσιεύονται ευφροσύνως κακόχυμα και μικρόψυχα σχόλια για την μεγάλη διαρροή ψήφων των ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Χ.Α. και στον Σύριζα. Θα περίμενα το φαινόμενο να προκαλέσει τουλάχιστον μελαγχολία, για την ανωριμότητα του εκλογικού σώματος.
    Παρέβλεψανο οιψηφοφόροι τεσσάρων ετών ηρωϊκούς αγώνες εναντίον του απάτριδος συστήματος της διαπλοκής, της λεηλασίας και του ξεπουλήματος του λαού,της χώρας,και των ιερών και οσίων του έθνους προς ιδιον όφελος. Και υπείκοντες μόνο στο ένστιγκτο, οι μεν κατέφυγαν στην παράταξη της γροθιάς και του ροπάλου, οι δε προσέτρεξαν σε βοήθεια της νίκης...
    Η κριτική ότι οι ΑΝ.ΕΛ δεν είχαν πρόγραμμα θα ήταν δικαιολογημένη
    εάν τους εδίδετο έστω και πεντάλεπτο στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης να το παρουσιάσουν ή
    έαν η κρατική επιδότηση που εδικαιούντο τούς καταβαλόταν από
    το ψευδεπίγραφα δημοκρατικό κράτος προκειμένου να αγοράσουν
    χρόνο επικοινωνίας με το λαό στα αργυρώνυτα ΜΜΕ.
    Η πτώση των Αν.Ελ. και η επιψήφηση
    του ξερο-Πόταμου πρέπει να προκαλεί μάλλον αποκαρδίωση, ως ένα ακόμη τεκμήριο και πνευματικής πτώχευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς η ''αποικία'' καλά κρατεί και τα ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ(κοματικοί Στρατοί) ζούν και βασιλεύουν.
    Προφανώς προσπαθούν εναγωνίως να κρατήσουν το σύστημα (σταθερότητα;) για να εξασφαλίσουν(οι περισσότεροι)το οριστικό θάψιμο των Λι(η)στών, τη συνέχιση του ΄΄Ρουσφετιού΄΄και να συνεχίσουν τον ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΜΟ τους.
    Έτσι είδαμε το Ποτάμι; να παίρνει αυτό το ποσοστό(άραγε τί χρώμα κοματόσκυλα μετακόμησαν εκεί;) και μία σύγκριση των δύο Ευρωψηφοδελτίων επιβεβαιώνει το αληθές.
    Τελικά έχουμε αυτό που μας αξίζει.
    Όσο για την άποψη της κακής οργάνωσης των ΑΝΕΛ είναι υπολεπτομέρεια. Υπάρχει πλούσιο Ιστορικό και με άλλα κόματα με εξαίρετους μή ΚΛΕΦΤΕΣ αρχηγούς(Στεφανόπουλος,Χαραλαμπιδης κλπ)τα οποία έπεσαν στόν βράχο των Φιλοτομαριστών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρησιμοποησανε επιτυχως τον ΣΔΟΕ γι αυτη τη δουλεια. Ο εκβιασμος ειναι η πιο προσφιλης μεθδος καθως και η εξαγορα. Δεν θυμαστε τι ελεχθη για τον Καπερναρο σχετικα με φοροδιαφυγη υψους εκατομμυριων? Ειτε εγινε ειτε δεν εγινε, σε τυλιγουν σε μια κολλα χαρτι. Μετα...αλλλαζεις γνωμη και βλεπεις το φως το αληθινον. Παντως ειμαι περιεργος πως θα κανουν το Μιχαλολιακο να συμβιβαστει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να μη ξεχνάμε ότι οι ΑΝΕΛ δεν είναι ούτε ήταν κόμμα. Ήταν και είναι κίνημα, που κύριο στόχο είχε και έχει την ένωση των Ελλήνων για την απελευθέρωσή από τους εγωπαθείς τυράννους τους.
    Κίνημα που εργάστηκε και θα εργαστεί, μακρυά από στενοκέφαλους και προδοτικούς ηγετίσκους που μόνο την Ελλάδα δεν σκέφτονται.
    Αρκετά ως εδώ.
    Χωρίς χρώματα, χωρίς κόμματα. Μόνο το γαλάζιο του ουρανού μας και της σημαίας μας.

    Δεν χρωστάει ο Έλληνας σε κανένα. Το χρέος που μας λένε οι ανέντιμοι πολιτικοί το έχουν μόνον αυτοί που το πήραν και οφείλουν να το δώσουν πίσω εκεί από όπου το πήραν. Άλλωστε έχουν βάλλει την υπογραφή τους και είναι γνωστοί.

    Πάνο Καμμένε, ψηλά το κεφάλι!
    Η Ελλάδα μας σε χρειάζεται τώρα πιο πολύ από πριν!
    Κάνε σωστή επιλογή των άμεσων συνεργατών σου.
    Κράτα κοντά σου μόνον αυτούς που έχουν την Ελλάδα σαν έρωτα.
    Οι άλλοι απλά κοιτάζουν τις καρέκλες τους. Διώξε τους Δεν μας χρειάζονται.
    Ο Θεός είναι μαζί μας. Ο λαός μας θα σε ακολουθήσει όταν δει πως είσαι καθαρός.

    γ.κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.