15/2/16

Η Τουρκία βομβαρδίζει εντός της Συρίας για τρίτη ημέρα, κατηγορεί η Ρωσία.

Αναφέρεται επίσης από δυτικά πρακτορεία ειδήσεων ότι τουρκικοί πύραυλοι χτύπησαν ένα νοσοκομείο παίδων, ένα σχολείο και άλλες τοποθεσίες στη πόλη Αζάζ,
South Front (ΗΠΑ)
Τη Δευτέρα, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας χτυπούν τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών, οι επιθέσεις ξεκίνησαν το πρωί μετά από μια επίθεση κατά ενός φυλακίου ασφάλειας στα σύνορα.
« Σήμερα το φυλάκιο ασφάλειας μας στην περιοχή Χατάι στα σύνορα με τη Συρία δέχθηκε επίθεση. Αντίποινα πύρα αποδόθηκαν σε απάντηση », δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Tanju Bilgic.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει την πόλη της Azaz στη βόρεια Συρία να πέσει στα χέρια των κουρδικών δυνάμεων YPG. Υποσχέθηκε επίσης ότι αν η ίδια ομάδα θα επιχειρήσει να καταλάβει εκ νέου την πόλη, η Τουρκία θα επιδείξει τη «πιο σκληρή αντίδραση».
Ο Νταβούτογλου, ο οποίος ασχολούταν με την Ουκρανία, είπε στους δημοσιογράφους ότι τα στοιχεία του YPG αναγκάστηκαν να οπισθοδρομήσουν μακριά από την Azaz και ότι αν θα προσεγγίσουν πάλι, θα αντομετώπίσουν μια σκληρότατη αντίδραση.
Απείλησε επίσης ότι αν δυνάμεις του YPG δεν υποχωρήσουν από την περιοχή, ο τουρκικός στρατός θα καθιστά "άχρηστη" την συριακή αεροπορική βάση Menagh. Οι δυνάμεις του YPG είχαν καταλάβει προηγουμένως την αεροπορική βάση Menagh από τους τρομοκράτες. 
Ο Νταβούτογλου προειδοποίησε επίσης το YPG να μην κινηθεί ανατολικά της περιοχής του Afrin ή δυτικά του ποταμού Ευφράτη.
Αναφέρεται επίσης σε δυτικά πρακτορεία ειδήσεων ότι τουρκικοί πύραυλοι χτύπησαν ένα νοσοκομείο παίδων, ένα σχολείο και άλλες τοποθεσίες στην Αζάζ.
Από την άλλη πλευρά, ένας Τούρκος αξιωματούχος ασφαλείας κατηγόρησε τη Ρωσία για το περιστατικό. Είπε ότι επτά ρωσικοί πύραυλοι σκότωσαν 14 ανθρώπους σε ένα νοσοκομείο.

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 15.2.2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.