6/2/16

Η επέμβαση των σαουδαραβικών στρατευμάτων στη Συρία είναι κήρυξη πολέμου (Ρωσία)

Ο πρόεδρος της νομοθετικής επιτροπής της Δούμας, επικρίνοντας απότομα την πρόταση του Ριάντ να στείλει δυνάμεις στη Συρία, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ήταν κήρυξη πολέμου.

Και πρόσθεσε: «Πριν από κάθε στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, το Ριάντ πρέπει να ζητήσει άδεια από την κυβέρνηση της Συρίας».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, έχουν δώσει την έγκρισή τους σε αυτή τη σαουδαραβική πρόταση. Ο Άστον Κάρτερ, υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ υποστήριξε την απόφαση του Ριάντ να στείλει στρατεύματα στη Συρία και είπε: «Θα συζητήσουμε αυτό το θέμα την επόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, με τον Σαουδάραβα ομόλογό μου».

Να υπενθυμίσουμε ότι οι υπουργοί Άμυνας των χωρών μελών του διεθνούς συνασπισμού κατά του Ντάες υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών πρόκειται να συναντηθούν στη βελγική πρωτεύουσα.
Αναφερόμενος στον εκπρόσωπο του σαουδαραβικού στρατού, το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press είχε αναφέρει ότι οι σαουδαραβικές δυνάμεις θα εισέλθουν στο συριακό έδαφος για να καταπολεμήσουν τη τρομοκρατική οργάνωση Ντάες/Daesh, αν το επιτρέπει ο συνασπισμός κατά του Ντάες/Daesh.

Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά, Αθήνα, 6.2.2016


1 σχόλιο:

  1. Όπως φαίνεται τα σχέδια των απανταχού νεοταξιτών δεν πήγαν καθόλου, μα καθόλου καλά όσον αφορά την ανατροπή του νόμιμου καθεστώτος Άσσαντ της Συρίας μετά και την σθεναρή άμυνα των Σύρων, αλλά και την καταλυτική επέμβαση της Ρωσίας και τώρα τρέχουν να προλάβουν, αλλά μάλλον δεν τους βγαίνει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.