19/3/17

Εκτός «κόφτη» οι συντάξεις των βουλευτών!

Παράθυρο εξαίρεσης για τις βουλευτικές συντάξεις αποκαλύπτεται στην εφαρμογή των διατάξεων του ασφαλιστικού νόμου 4387. Οι συντάξεις των αιρετών (βουλευτών και δημάρχων, αντιδημάρχων, νομαρχών) βρίσκονται σε κενό νόμου, γιατί δεν προβλέφθηκε ρητώς η υπαγωγή των προσώπων αυτών στις νέες ρυθμίσεις.
Δεν έχει προβλεφθεί ειδική διάταξη που να ρυθμίζει τον τρόπο υπολογισμού με εθνική και ανταποδοτική σύνταξη και αν θα έχουν τις περικοπές που ισχύουν για το σύνολο των λοιπών συνταξιούχων μετά τον επανυπολογισμό τους και την κατάργηση της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.
Οπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής ήδη ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με νομική αναφορά του που έστειλε πρόσφατα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ισχυρίζεται ότι ο νόμος 4387/2016 δεν αφορά στις βουλευτικές συντάξεις για τον απλό λόγο ότι δεν αναφέρει πουθενά τίποτε για τον τρόπο υπολογισμού, επανυπολογισμού και πολύ περισσότερο για το αν υπάγονται στα πρόσωπα που μπαίνουν στον ΕΦΚΑ.

Για τη συνέχεια ΤHETOC

7 σχόλια:

 1. Ευριπίδης Μπίλλης
  Το θέμα δεν είναι να μπουν στον κόπφτη και οι βουλευτές αλλά να καταργηθεί η φασιστική νεοναζιστική κατοχή και ο κόφτης της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. α) Το θέμα είναι να ισχύει ισονομία και ισοπολιτεία και όχι να αποτελούν οι βουλευτές ιδιαίτερη κάστα αρχόντων.

   β) "να καταργηθεί η φασιστική νεοναζιστική κατοχή και ο κόφτης της" Ακούμε προτάσεις.

   γ) "φασιστική νεοναζιστική" Τι σημαίνει ακριβώς ο όρος αυτός;

   Διαγραφή
  2. Ευριπίδης Μπίλλης
   Σημαίνει αυτό:
   https://www.flickr.com/photos/85915004@N03/33056571271/in/dateposted-public/

   Διαγραφή
  3. Μάλλον αυτό...

   Όσο για το α) και β), μούγκα στη στρούγκα, ως συνήθως, το επαναστατημένο ... νιάτο

   Διαγραφή
 2. Οι 283 εθνοπατέρες είναι σύμφωνοι και μόνο 17 ... λαϊκιστές διαφωνούν. Ενώ είναι βουλευτές, τολμούν να καταγγέλλουν, οι άθλιοι, ότι Στο καθεστώς της κλεπτοκρατίας: Δώρο 2.000 ευρώ νομοθέτησαν για τους εαυτούς τους οι πολιτικάντηδες!!

  Γι αυτό τα καθώς πρέπει media δεν τούς δίνουν βήμα. Το unpolitical.gr μάλλον δεν είναι καθώς πρέπει, ή αποτελεί εξαίρεση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.