11/9/18

Μήπως έχουν σαλέψει οι άνθρωποι; Η απίστευτη δήλωση Βούτση επανέφερε την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ για τον «Μακεδονισμό» των Σκοπιανών

«Δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα, άρα δεν δίνουμε κάτι!» είπε ο πρόεδρος της Βουλής ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά»

Επιχειρώντας να υποβαθμίσει τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης, αλλά και της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης υπέπεσε σε ένα λεκτικό ατόπημα.
Ασχολήθηκε με το πιο αμφιλεγόμενο κομμάτι της συμφωνίας των Πρεσπών, την αναγνώριση της σλαβομακεδονικής γλώσσας σαν μακεδονικής. Μήπως δεν πρόκειται για ατόπημα, αλλά για εκδοχή της γνωστής ιδεοληψίας που είχε εκφραστεί δημόσια στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν ακόμα ήταν μικρό κόμμα;
Ο Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν κάνει κάποια παραχώρηση. «Επί της ουσίας δεν γνωρίζω καμία μακεδονική γλώσσα να μιλιέται στην Ελλάδα και άρα δεν δίνουμε κάτι», δήλωσε. «Έχουν τη γλώσσα τους και το πώς τη διαμόρφωσαν, πόσα χρόνια ιστορία έχει, τι ιδιώματα έχει και τι σχέση έχει με τη βουλγάρικη ας τα αφήσουμε στους ιστορικούς να έχουν τον γόνιμο διάλογο τους», πρόσθεσε.
Ακούστε μετά το 11:30 την επίμαχη δήλωση του προέδρου της Βουλής στον Real FM



Δεν χωρά αμφιβολία ότι το έμπειρο κυβερνητικό στέλεχος προσπάθησε να ενισχύσει την κυβερνητική επιχειρηματολογία. Στην πορεία, όμως, μάλλον «έριξε λάδι στη φωτιά», υπενθυμίζοντας την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπίζεται όλα τα προηγούμενα χρόνια τον Μακεδονισμό των Σκοπιανών. Υπενθυμίζουμε ότι η συντριπτική πλειονότητα των γλωσσολόγων θεωρεί ότι τα σλαβομακεδονικά είναι διάλεκτος της βουλγαρικής γλώσσας, τα οποία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εμπλουτίστηκαν με σερβικές λέξεις και εκφράσεις.

Αφού στη συμφωνία των Πρεσπών και οι δύο πλευρές συνομολογούν ρητά ότι πρόκειται για σλαβική γλώσσα, γιατί συμφωνούμε να λέγεται «μακεδονική», όνομα που παραπέμπει ρητά στην ελληνική ιστορία και παράδοση; Δεν είναι αυτό ιδιοποίηση και σφετερισμός ενός ονόματος; Δεν είναι αποδοχή σημαντικών πτυχών του Μακεδονισμού των Σκοπιανών; Ο Νίκος Βούτσης οφείλει να γνωρίζει ότι η γλώσσα είναι και καθοριστικό συστατικό της εθνικής ταυτότητας.

Η αλήθεια είναι ότι τα σλαβομακεδόνικα ομιλούνταν από έναν αριθμό ατόμων στην ελληνική Μακεδονία. Λόγω των γνωστών ιστορικών εξελίξεων, ο αριθμός των Σλάβων που ζούσαν εκεί συρρικνώθηκε μετά τη δεκαετία του 1940. Όπως αποδεικνύεται και από την ανύπαρκτη εκλογική επιρροή της οργάνωσης «Ουράνιο Τόξο», τα άτομα που σήμερα ζουν στην ελληνική Μακεδονία και θεωρούν τον εαυτό τους ομοεθνείς των Σκοπιανών είναι ελάχιστα.
Πρώτο Θέμα

25 σχόλια:

  1. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια την πολιτική ηγεσία της χώρας κατέχουν ανίκανοι και εν αναφέρομαι μόνο στον σύριζα αλλά και ΠΑΣΟΚ και ΝΔ !!! Αλλά ζητά ο λαός άλλα κάνουν αυτοί !! Και από το κακό στο χειρότερο! Ένα μόνο λέω. ....... Ο Θεός να βάλει το χέρι του !!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άρα, είναι οι κυβερνώντες Ελληνόψυχοι; Είναι δημοκράτες;
      Ποιος κυβερνά τελικά αυτή τη χώρα;...

      Διαγραφή
  2. Ο Νίκος Βουτσης, ο πατέρας του ληστή της συμμορίας με τα μαύρα, ο σαλτιμπάγκος γνωστός αντί-εθνικιστής και αντί-Χρυσαυγίτες, εγινε πρόεδρος της Βουλης γιατί ΟΛΟΙ τους οι άλλοι ήταν χειρότεροι από αυτόν. Χαίρει της ασυλίας των ΜΜΕ και προωθεί τα αντεθνικά σχέδια της εθνομηδενιστικης νέας τάξης...Εξελέγει βουλευτής από όλους αυτους που σημερα τον καταριούνται και τον αρνούνται...Ετσι είναι η δημοκρατια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας ενδιαφέρει που είναι αντι-εθνικιστής ή αντι-Χρυσαυγίτες (;) ;

      Πώς θα ήθελες εσύ να είναι η δημοκρατία;

      Διαγραφή
    2. Ενδιαφερει ότι ενώ είναι πρόεδρος της βουλης -ΟΛΩΝ- των Ελλήνων, μεροληπτεί υπέρ της παλαιοκομματικής συμμορίας, που ο κλεπτης, και διαφεύγον την τσιμπίδα του νόμου, Ευάγγελος Βενιζέλος το ονόμασε δημοκρατικο τόξο, φιμώνει την εθνικιστική φωνη που εκπροσωπεί σημερα η Χρυσή Αυγή με το 7% των Ελλήνων. Σαν εθνικιστής, και όχι αναιμικός πατριωτης, ενδιαφέρομαι για την σωτηρία του Ελληνικού λαού, έθνους μου και της πατριδος. Το πολίτευμα δεν μου είναι ταμπού. Tο πολίτευμα πρέπει να εξυπηρετεί το εθνος, τον λαό και την πατρίδα και όχι όλοι αυτοι το παλαιοκομματικό σύστημα. Εάν η δημοκρατία εξυπηρετεί το Εθνος μου ειμαι υπερμαχος.....Ειμαι κατανοητός;;..

      Διαγραφή
    3. Δεν απάντησες, πώς θα ήθελες εσύ να είναι η δημοκρατία.

      Διαγραφή
    4. I will answer Panagioti. Like it used to be in Athens. Like a driver's license. Not an open membership for all without any consequences And responsibilities.
      What happens when you Drive drunk And kill someone? Jail, license revoked, etc. What happens when you voté for SYRIZA twice? NOTHING!!!!!

      I don't want to depress you, but dictaroship has proven more democrátic. How many politicians have you seen in jail? Very few. How many accepted their crimes And chose to die there? NONE! Papadopulos did.

      Finally, since XA was mentioned in the Comments, isn't justice we are all after? Don't we want traitors And the ones who impoverish our nation punished? Isn't it true they are the only ones willing to do the cleaning? As government they will not last. Our "allies" have developed a different taste for Greek politicians, but they will clean up living space for New Forces, like Delta, to grow.

      A small group of virtous people can make a difference And work for the common good. A bunch of zombies cannot make the right choices to save the society as a whole. So to conclude, democracy as we know it does not serve us any more.

      Διαγραφή
  3. Λυπαμαι που δεν γίνομαι κατανοητός. Η απάντηση μου είναι ξεκάθαρη. Η ερώτηση σου μαλλον πάσχει...Τι σημαίνει, εγω πως θα ήθελα;; Ο κάθεις την αντιλαμβάνεται οπως θέλει;;; Οπως τον σοσιαλισμό και τον κομμουνισμό δηλαδή;;;Λάθος διατυπώσει κανεις και δεν θα ξαναπαντησω σχετκα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί sun και NikoApelles,

    είναι φυσικό, όταν έχουν περάσει δέκα (10) χρόνια κρίσης να αναζητεί ο καθένας μια διέξοδο.
    Υπάρχουν, όμως, διέξοδοι και διέξοδοι.
    Άλλες άγουν πράγματι στην έξοδο, άλλες στην υποτροπή και άλλες στον "γύψο".

    Εγώ ρώτησα, sun, να μας πεις πώς θες εσύ τη δημοκρατία, διότι από το κείμενό σου (11 Σεπτεμβρίου 2018 - 11:04 π.μ.) γίνεται αντιληπτό ότι αναφέρεσαι στη δημοκρατία απαξιωτικά, όπως απεδείχθη και με το δεύτερο σχόλιό σου (11 Σεπτεμβρίου 2018 - 2:16 μ.μ.).
    Αρνείσαι τον διάλογο, όμως.
    Ας είναι.

    Νίκο,

    η δικαιοσύνη και γενικώς, οι θεσμοί ούτε θα αποκατασταθούν, ούτε θα λειτουργούν με κραυγές και βία.
    Η δημοκρατία δεν απαιτεί να είσαι χειροδύναμος για να επιβληθείς, ούτε ισχυρός.
    Απαιτεί πρόταση λύσεων και πολιτικές ενέργειες - πραγματικά πολιτικές, ως γιγνόμενες από τους πολίτες.

    Οτιδήποτε λιγότερο οδηγεί στην τυραννία και οι Έλληνες ουδέποτε υπήρξαμε λαός τυράννων ή τυραννισμένων υπηκόων.

    Αυτό λέω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ομως εδω ολο λειτουργει με κραυγες πεινασμενων διπλανων ομως..οχι ημων των ιδιων...και με βια μεγαλη...μεχρι βιαιας κετακινησης πληθυσμου στο εξωτερικο..βιαιας ανακοπης γεννησων .(γενοκτονιας δηλ..)..χιλιαδων αυτοκτονιων...εμφραγματων...καρκινων..εγκεφαλικων στην ζουλα...κλπ.....και καποιοι μη θιχθεντες κανουν πως δεν ..ειδαν...δεν ακουσαν...δεν τους αφορα ( οσο εχουν )...Για του λογου την αληθεια....πηγαινε και ρωτα εναν ..δημοσιο υπαλληλο ..δικαστικο ισως....τον αφορα ?? Κοιμαται ησυχος τις νυχτες η οχι ??Τα πρωινα εχει ριγος αν θαχει δουλεια σημερα ...?? Αυριο ? Μεθαυριο ? Αυτο ειναι ..ειρηνικο εε ?? Μη βια.....Αντε πες το στους βιασμενους ....και να το δουν ..ηρεμα....πραα...Βγαλε κι ενα λογιδριο περι ..δημοκρατιας των...ουρανων...πως θαπρεπε να ειναι..πριν γεννηθει οπως ειναι...σε χρονο μελλοντα.Δεν εχω καμμια σχεση με ετικκετες...ΧΑ...και αλλα συναφη χασομερια....αλλα νησαφι με τις προφυλαξεις ...μη χαλασουνε τα ...μπαζα ..τα ερηπεια..τα ανατιναγμενα πληθια....μην πεσει ενας τοιχος που εμεινε ορθιος στην εκρηξη...Μην τρελαθουμε κι ας το θελουν ...

      Διαγραφή
    2. "Μην τρελαθουμε κι ας το θελουν ..."

      Μην ορκίζεσαι.

      Διαγραφή
    3. Απ την Αθηναικη πολυλογια...περασαμε αποτομα στην Λακωνικη λιτοτητα των λογων..πριν ανατειλει η ...αλαλια....
      Η γιαγια μου ελεγε σοφα .." οπου δεν πιπτει λογος ...πιπτει ραβδος "...

      Διαγραφή
    4. Δεν καταλαβαίνετε οτι εδώ και πολλά χρόνια οι πολιτικοί στην Ελλάδα ΔΕΝ εργάζονται για το καλό της χώρας τους αλλά εκτελούν εντολές για τα συμφέροντα άλλων;... Αν δεν έχετε διαπιστώσει αυτό, τότε είστε μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Αυτό που συνέβη με το νεότερο Καραμανλή το 2008-09 το έχετε κατανοήσει; Οτι όλα όσα ακολούθησαν με τα Μνημόνια κλπ. συνδέονται άμεσα με τη στροφή που προσπάθησε να κάνει, ακόμη δεν το έχετε εννοήσει; Τότε, ποιοι κυβερνούν; Άρα, το πραγματικό ερώτημα είναι μόνο αυτό: Ποιος/ποιοι είναι αληθινοί ελληνόψυχοι, αδιάφθοροι, ισχυροί και με αντοχή, ώστε να αναλάβουν την ηγεσία της χώρας; Δυστυχώς, ο Καποδίστριας ήταν μόνο ένας και βραχύβιος.

      Διαγραφή
    5. Δημήτρης Κ.,

      Συνέχισε τον πόλεμό σου εναντίον του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος με γνώμονα αυτήν την παροιμία.

      Γραψ'την και στα λαρισαίικα για να μάθουμε.

      Διαγραφή
    6. Πανο
      Η γιαγια μου ηταν Ελληνιδα και μιλουσε Ελληνικα..δεν μιλουσε Λαρισαικα...Εχω μια απορια τι μιλουσε η δικη σου.Το παγκοσμιο συστημα με εχει γραμμενο.Εγω να δεις που τοχω.Πανω απ αυτο πολυ βρησκονται οι φυσικοι νομοι..Πολυ πανω. Κι αυτοι το πολεμουν τωρα.Θα το φανε λαχανο σαμβουαρ...Δεν μπορω εγω να το πολεμισω παρα μονο με ενα τροπο..." να του δωσω να καταλαβει οτι δεν με καταφερνει..οτι και να κανει."...Δεν με πειθει με τιποτε.Απετυχε εδω....Τα αλλα θα τα κανουν οι νομοι της φυσης...συντομα...ηδη....Θα το πυροβολησουν ισια μεσα στο κεφαλι...διοτι το παρακανε.Υπαρχει παγκοσμιος νους...και βλεπει την πσρεκλιση....οπως εσυ βλεπεις μια μυγα που σε ενοχλει...Αν το παραξεφτυλησει ξερεις τι κανεις...Παντα μια μυγοσκοτωστρα υπαρχει....αναπαντεχη.Θα φυλαξω την ειρωνεια σου...για δειγμα....στο εργαστηριο παλαιοντολογιας...

      Διαγραφή
    7. Panagioti,
      The frustration comes because we have lost Access to decision making. Our voices do not get heard And a small group of charlatans takes decisions that affect us all.

      To make things worse, there is no mechanism that allows people to Act. Violence is not necessary a bad thing. Risky yes. Look at the American system for example. With all its checks And balances, it had to include a 2nd Ammendment giving people the right to bear arms And use then against a corrupt and treacherous government.
      Do you think Tsipras would has signed the sell outof Macedonia if he knew that 2 million armed Greeks would meet him at the streets?

      Διαγραφή
    8. Νίκο,

      Η βία πρέπει να μένει εκτός κοινωνίας και να αποβάλλεται, όπου παρατηρείται.
      Σκέψου μόνον πως αν την χρησιμοποιήσεις εσύ την νομιμοποιείς κι έτσι θα μπορεί να την χρησιμοποιεί και ο αντίπαλός σου.
      Εκεί ακριβώς έχει χαθεί ο έλεγχος και από κοινωνία γινόμαστε ζούγκλα.
      Μακρυά από τη βία και τις κραυγές.
      Η πολιτική είναι προτάσεις.

      Διαγραφή
  5. Δυστυχώς η διολίσθιση των πολιτικών είναι διαρκής και επιδεινούμενη.
    Θυμάμαι σχόλιο του καθ΄ύλην διπλωμάτη του Ελληνικού ΥΠΕΞ, αρχές της δεκαετίας το 80, 'πολυ φοβούμαι οτι ο χρόνος δεν δουλεύει υπέρ μας'.
    Πλήρης επιβεβαίωση.
    Οι προσπάθειες της διεθνούς κοινότητος απο τις αρχές του προηγούμενου αιώνα πλησιάζουν στην ολοκλήρωση τους αφού μετα τις διαχρονικές παραλείψεις των Ελληνικών; κυβερνήσεων βρέθηκαν οι "πρόθυμοι" για την τελική λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτοί δεν ειναι πολιτικοί αυτοί είναι αριστερόστροφοι φασίστες υποστηρικτές τρομοκρατών.
    Αυτούς ψηφίσατε Ελληνάρες πάρτε τώρα τον Πουλάκο και τον ΕΝΦΙΑ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είναι ντροπή! Φυσικά, και δεν υπήρχε μακεδονική γλώσσα, αφού οι Μακεδόνες μιλούσαν Ελληνικά. Αυτό που έκαναν όμως οι 'φωστήρες' του ΣΥΡΙΖΑ είναι οτι επινόησαν 'μακεδονική' γλώσσα με το τερατούργημα που υπέγραψαν στις Πρέσπες. Ντροπή, επίσης, για τη στημένη ημερίδα που σκηνοθέτησε ο Κοτζιάς και η κυβέρνηση, με επίσης στημένους ομιλητές, για να επενδύσουν με επιστημονικότητα το παραμύθι τους. Αν ήθελαν αλήθεια και όχι Γκαιμπελισμό, ας καλούσαν τον Μάζη, τον Καργάκο, κλπ. Αλλά, ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αναρωτιέμαι, ΤΙ περισσότερο από όσα έχουν πράξει ΌΛΟΙ τους τα τελευταία 30 (και πλέον...) χρόνια πρέπει να κάνει ένας πολιτικός κατά της πατρίδας του, ώστε να κριθεί ως προδότης και ενδοτικός;;;
    Φυσικά, θα μείνω με την απορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτα που κανουν...! Τιποτε αλλο.Δεν υπαρχει απορια αληθινη.Υπαρχει πραγματικοτητα.

      Διαγραφή
  9. “Ένα έθνος μπορεί να επιβιώσει με τους άφρονές του. Ακόμη και με τους υπερβολικά φιλόδοξους.
    Αλλά δεν μπορεί να επιβιώσει με την προδοσία που προέρχεται από το εσωτερικό του.
    Ο προ των πυλών εχθρός είναι λιγότερο φοβερός, αφού υψώνει το λάβαρό του ανοιχτά και γίνεται αντιληπτός. Όμως, ο προδότης κινείται ελεύθερα ανάμεσα σε κείνους που βρίσκονται εντός των τειχών, με τους ύπουλους ψιθύρους του να γεμίζουν σαν σούσουρο όλα τα σοκάκια, ακόμη και τις αίθουσες αυτών των κυβερνώντων.

    Γιατί ο προδότης δεν εμφανίζεται ως προδότης. Στα θύματά του μιλά σε τόνους οικείους και γνωστούς, κάνει τους ίδιους μορφασμούς και χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα. Απευθύνεται στην ευτέλεια που κρύβεται στις καρδιές όλων των ανθρώπων. Σαπίζει κι αποσυνθέτει την ψυχή του έθνους. Εργάζεται με μυστικότητα, κι αθέατος μέσα στο σκοτάδι υποσκάπτει τα θεμέλια του κράτους. Δηλητηριάζει το σώμα των πολιτικών, ώστε να μην προβάλλουν αντίσταση.

    Ένας δολοφόνος προξενεί λιγότερο φόβο. Ο προδότης είναι η αληθινή μάστιγα”

    Marcus Tullius Cicero

    (Roman Lawyer, Writer, Scholar and Orator, 106 BC - 43 BC)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απολυτα σωστα κυριε..Ο προδοτης κανει παντα τον βασιλικοτερο του βασιλεως...Βλεπε ΣΥΡΙΖΑ..κανουν τους ....Χριστιανικοτερους των Χριστιανων...τους ανθρωπινοτερους των ...ανθρωπων....κλπ.Σε ενα μονο κανουν ..την παλαβη..." ποσο πιο μαλακ@ες ειναι απο τον μαλακ@α " !!!!!

      Διαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.