1/9/18

Η οργή του Πούτιν: Γιατί ο Βαρθολομαίος επέλεξε την Ουκρανία στη διαμάχη της με τη Μόσχα;

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος (Δ) συνομιλεί με τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο (Α), κατά την διάρκεια της συνάντησης στο Φανάρι, Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ, ΝΙΚΟΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ
Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, κ. Βαρθολομαίος έλαβε χθες μία απόφαση, που τον φέρνει αντιμέτωπο με τον πιο ισχυρό άνδρα της Ρωσίας. Ήταν, χωρίς αμφιβολία, μία τολμηρή απόφαση, για την οποία, πιθανότατα, θα «εισπράξει» την οργή και του αυταρχικού προέδρου της Τουρκίας, του Ταγίπ Ερντογάν, που θα σπεύσει να βοηθήσει τον φίλο του, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Αυτοί οι δύο πλέον, βαδίζουν μαζί, υλοποιώντας τη στρατηγική συμφωνία που υπόγραψαν, και η οποία απομακρύνει όλο και περισσότερο την Τουρκία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και γενικότερα τη Δύση.

  • Το Οικουμενικό Πατριαρχείο φέρεται να έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην απόδοση της Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας, και παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις της Μόσχας, η οποία δείχνει τη δυσαρέσκειά της σε κάθε ευκαιρία, ακόμα και με την κλοπή των προσωπικών δεδομένων των συνεργατών του κ. Βαρθολομαίου.
Η Ρωσία θεωρεί την απόφαση πολιτική, όχι μόνο εκκλησιαστική, αφού το Οικουμενικό Πατριαρχείο φαίνεται να παρεμβαίνει υπέρ της Ουκρανίας στη διαμάχη της με τη Μόσχα, η οποία άφησε πίσω της και νεκρούς.
Ο κ. Πούτιν έστειλε στο Φανάρι τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, ενώ και ο ίδιος τηλεφώνησε στον κ. Βαρθολομαίο, στην προσπάθειά του να τον αποτρέψει από το προσφέρει την Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έπραξε αυτό που ζητούσε η συνείδησή του, χωρίς ενδεχομένως να λάβει υπόψη του τις συνέπειες, οι οποίες θα μπορούσαν να αποβούν εις βάρος του Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, το οποίο -έτσι κι αλλιώς- δέχεται τρομερή πίεση από την τουρκική κυβέρνηση.
  • Ας μην ξεχνάμε ότι εξαναγκάστηκε να «ευλογήσει» τα τουρκικά στρατεύματα που εισέβαλαν στη Συρία και να υπογράψει ανακοίνωση που στην ουσία στρεφόταν εναντίον του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Μαικ Πένς, και με την οποία υποστήριζε ότι δεν παραβιάζονται οι θρησκευτικές ελευθερίες στην Τουρκία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αναλήθεια από αυτή, αφού οι πάντες γνωρίζουμε ότι οι μη μουσουλμάνοι υποφέρουν στην Τουρκία.
Πολλοί υποθέτουν, και δεν έχουμε στοιχεία να τους αμφισβητήσουμε, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης επέλεξε το αμερικανικό στρατόπεδο σε τούτη τη διαμάχη της Ρωσίας με την Ουκρανία. Εάν συμβαίνει αυτό, οι Αμερικανοί πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προστατεύσουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον κ. Βαρθολομαίο. Διότι η οργή του Πούτιν είναι δεδομένη και απέδειξε πως δεν χωρατεύει.
Βέβαια, όπως αποκάλυψε η ιστοσελίδα μας, ο κ. Βαρθολομαίος προχώρησε και σε μία κίνηση, που «χρύσωσε» το χάπι στον Πατράρχη Κύριλλο. Η απόφαση για την Αυτοκεφαλία θα αφορά τους Ουκρανούς Ορθοδόξους, ενώ οι ρωσόφωνοι Ουκρανοί θα υπάγονται εκκλησιαστικά στο Πατριαρχείο Μόσχας.
  • Ίσως αυτή η απόφαση μειώσει την οργή του αυταρχικού κ. Πούτιν, ο οποίος έχει ταχθεί αναφανδόν υπέρ της Τουρκίας. Εξυπηρετεί τον κ. Ερντογάν στον ανώτατο βαθμό και προχωρά σε νέες στρατιωτικές συνεργασίες που θα επηρεάσουν τα συμφέροντα της Ελλάδας και της Κύπρου.
Γενικά ο Ελληνισμός, από τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κύπρου, μέχρι και τον Οικουμενικό Πατριάρχη, έχει επιλέξει το αμερικανικό στρατόπεδο, κυρίως λόγω της στρατηγικής συμμαχίας της Μόσχας με την Άγκυρα. Οι σχέσεις της Αθήνας με τη Ρωσία είναι αυτό το διάστημα καταθλιπτικές, ενώ της Κύπρου χαρακτηρίζονται υποφερτές, επειδή ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης δεν αρνείται μερικές παραχωρήσεις στους ανθρώπους του κ. Πούτιν. Όμως, ανά πάσα στιγμή, μπορούν να πάρουν την κάτω βόλτα…
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δέχεται τρομακτικό «μπούλινγκ» από τους Ισλαμιστές του Ερντογάν, οι οποίοι το εκβιάζουν με όλους τους τρόπους. Αυτός ο εκβιασμός φτάνει και μέχρι την Ιερά Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, αλλά και την Ομογένεια. Ένα μεγάλο κομμάτι της έχει αδρανοποιηθεί από το φόβο ότι ο Ερντογάν θα εκδικηθεί τους λίγους ορθόδοξους που απέμειναν στην Πόλη.
  • Πρέπει κάποια στιγμή, αφού οι Αμερικανοί απέτυχαν να προστατεύσουν μέχρι σήμερα τον Φάρο της Ορθοδοξίας, να παρθούν κρίσιμες αποφάσεις, όποιες και αν είναι αυτές. Και οπωσδήποτε, πρέπει να εξασφαλιστεί η ανεξαρτησία της Ομογένειας, ώστε να ξαναγίνει αυτή που ήταν πριν πολλά χρόνια: Ισχυρή και ενωμένη για να μάχεται για τα συμφέροντα του Ελληνισμού. Η ομηρία του Οικουμενικού Πατριαρχείου από την Τουρκία, καθιστά όμηρο και την Ομογένειά μας, η οποία τελευταία θύμισε τις παλιές ένδοξες εποχές με την υπόθεση του παγώματος των μαχητικών F-35 προς την Τουρκία και τους όρους που έθεσε η Αμερική στον Ερντογάν.
Δεν γνωρίζουμε ακόμα πως θα αντιδράσει ο κ. Πούτιν και ο αγαπητός του ένοικος του Παλατιού της Άγκυρας, αλλά οι οιωνοί δεν είναι καθόλου καλοί για το Φανάρι… Ας το έχουμε υπόψη μας διότι θα χρειαστεί να σταθούμε δίπλα, με όλα τα ειρηνικά μέσα που διαθέτουμε, για να προστατεύσουμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

hellasjournal.com/

2 σχόλια:

  1. Θερμή παράκληση γιά εἰρήνευση.
    Ἄν ὑπάρχει Ὀρθόδοξη "Οὐκρανική Ἐκκλησία", αὐτή πρέπει νά περιορισθῆ στίς περιοχές που κατέλαβε ὁ Στάλιν τό 1944, ὄχι σέ ὅλα τά παλαιά εδάφη, τῆς Ρωσίας, πού τεχνητά ἐπί κουμουνισμοῦ, ἀπήρτισαν χωριστό κράτος μέ τό ὄνομα Οὐκρανία.
    Μέ αὐτήν την τελική λύση εἰρηνεύουν ὅλοι οἱ ὁρθόδοξοι χριστιανοί μέ ἐκκλησιολογικά σωστό τρόπο, δηλαδή οἱ Ρῶσοι Ὀρθόδοξοι τοῦ κράτους τῆς Οὐκρανίας, μέ τούς "Οὐκρανικῆς" διαλέκτου Ὀρθοδόξους χριστινούς τοῦ κράτους τῆς Οὐκρανίας, καί οἱ Ρῶσοι μέ πατέρα ἤ μητέρα ὁμιλοῦντα τήν "οὐκρανική" διάλεκτο τῆς Ρωσσικῆς γλώσσης.
    Θά εἰρηνεύσουν ἔτσι, ὅμως, σέ βάθος χρόνου ὁπωσδήποτε, ἡ Οὐκρανία μέ τήν Ρωσία ὡς κράτη. Θά παύσῃ ἡ ἁρπαγή τῆς ὅλης σημερινῆς Οὐκρανίας ἀπό τόν παπισμό καί τόν ἄθεο ἀνθρωπισμό τῆς "Εὐρώπης".
    Τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο, ὅπως ἔχει καταδικάσει τόν ἐθνικισμό,
    πρέπει νά καταδικάσῃ ἐμπράκτως
    τόν ἀντεθνικό ἐπεκτατισμό κρατῶν σε βάρος ἄλλων κρατῶν, διά τῆς ψευδωνύμου ἀναδείξεως μέρους λαῶν ὡς ἰδιαιτέρων λαῶν, καί συγκροτήσεως αὐτῶν τῶν "λαῶν", σέ κρατικές ὀντότητες, προκειμένου ἰδίως, νά ἁρπαγῆ ἀπό τήν Ὀρθοδοξία ὁ κατασκευασμένος ὡς χωριστός, "λαός".
    Ἔγινε στήν Βοσνία, ὅπου οἱ ἐξισλαμισμένοι Σέρβοι ἔγιναν ἕνας κατασκευασμένος "Βοσνιακός λαός". Ἐπιχειρεῖται στήν Κύπρο, Καί στήν δυτική Ρωσία, τάχα ὁλόκληρη "Οὐκρανία", ὁμοίως.
    Εἴπαμε: Μόνο γιά τίς περιοχές πού κατέλαβε ὁ Στάλιν τό 1944, καί ὅπου λίγοι Ὀρθοδοξοι χριστιανοί κατοικοῦν, δικαιλογεῖται ὁ ὅρος "Οὐκαανία" καί ἀντίστοιχα ὁ ὅρος Ὀρθόδοξη Ὁὐκρανική Ἐκκλησία.
    Κάθε ἄλλη σκέψη γιά τεχνητό κομμάτιασμα, ἔστω καί αν τά "διοικητικά" ἔχουν πρόσκαιρα ἄλλως, εἶναι ἐκ τοῦ Πονηροῦ. Προέχει τό ποῖος εἶναι ὁ Ὀρθόδοξος λαός, καί ἐν προκειμένω εἶναι ὁ Ρωσικός
    - μέ λίγες ἐξαιρέσεις διαφορετικοῦ φρονήματος 'Οὐκρανῶν", ὡς ἀποτέλεσμα ὅμως τῆς πλύσεως ἐγκεφάλου τους καί τῆς διεισδύσεως τῶν Οὐνιτῶν καί τῆς παποκεντιρκῆς νοοτροπίας πού αὐτοί διαχέουν στήν κοινωνία : ὅσοι "Οἰκρανοί" προτιμοῦν χωριστή τήν Ὀρθόδοξη Ἐκλησία τους ἀπό τήν Ρωσική, προφανῶς σκέπτονται μέ ὅρους πολιτικῆς ἀνεξαρτησίας τῆς Οὐκρανίας ἀπό τή Ρωσία, καί ἐκκοσμικευμένα ἄρα, καί ὄχι μέ ὅρους ἐκκλησιαστικῆς ταξεως.
    Αὐτή ἡ ἐκκοσμικευμένη ἐπιδίωξη, δέν ἔχει ὡριμάσει, καί ποτέ δέν θά ὠριμάσῃ, γιά νά χωρισθῆ ἡ Ρωσική Ἐκκλησία ἐντός τοῦ σημερινοῦ κράτους τῆς Οὐκρανίας στά δύο. Ποτέ.

    [εἴπαμε: μέ ἐξαίρεση τίς περιοχές πού κατέλαβε ὁ Στάλιν τό 1944].

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. It is evident the Patriarch is not serving our interests. He has been more useful to the Turks and the Americans, than to us.
    Maybe it is time to move the Center of the Orthodox Church to Greek lands.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.