30/5/19

Τα μυστήρια του Κερατσινίου, η Βενεζουέλα και το έμβασμα των 4 εκατ.

Τα μυστήρια του Κερατσινίου, η Βενεζουέλα και το έμβασμα των 4 εκατ.
Του Τάσου Ευαγγελίου
Το 2014, έναν χρόνο μετά το θάνατο του Τσάβες, ο διάδοχος Νικολάς Μαδούρο εμπνέεται την κατασκευή ενός Πάρκου με το όνομα του ηγέτη της Βενεζουέλας. Πέντε χρόνια μετά μια εταιρεία που λειτουργεί μόλις έναν χρόνο με αρχικό κεφάλαιο 3.000 ευρώ λαμβάνει σύμφωνα με δημοσιεύματα 4 εκατ. ευρώ ως αμοιβή για σιδηροκατασκευές που θα χρησιμοποιούνταν για την κατασκευή ενός γηπέδου στο Πάρκο του Καράκας. Το θέμα φτάνει στην αρχή για το ξέπλυμα χρήματος αλλά προς το παρόν ουδείς γνωρίζει την πορεία του.
Το follow the money που λένε οι Αμερικανοί, οι οποίοι επιδεικνύουν τεράστιο ενδιαφέρον για το τρίγωνο Βενεζουέλα-Ελλάδα-Τουρκία, δεν βρίσκει ανταπόκριση στη χώρα μας αφού ένα θέμα που θα έπρεπε να έχει από την πρώτη στιγμή απασχολήσει την αρμόδια αρχή για το ξέπλυμα παραμένει άλυτο. Και όμως τα πράγματα είναι απλά. Η εταιρεία που έλαβε τα 4 εκατομμύρια ως αμοιβή για τις σιδηροκατασκευές θα έπρεπε να ελεγχθεί. Το ποσό είναι αρκετά μεγάλο. Η δε προέλευσή του από μόνη της γεννά ερωτήματα.
Και μόνο το έργο που αφορούσε, ένα γήπεδο στο Καράκας την περίοδο αυτή που όλος σχεδόν ο πλανήτης ασχολείται με την κατάσταση στη Βενεζουέλα και τις καταγγελίες για εξαγωγές χρυσού και άλλων... προϊόντων είναι αρκετό. Εν τούτοις τα δεδομένα της έρευνας δεν έχουν γίνει γνωστά, παρά το γεγονός πως οι τράπεζες οι ελληνικές χτύπησαν αμέσως το καμπανάκι που απαιτείται ώστε να γίνει η διερεύνηση της προέλευσης των χρημάτων από τα τέλη του 2018.
Μια απλή έρευνα στα... μυστήρια του Κερατσινίου είναι αρκετή. Η εταιρεία που ανέλαβε το έργο συστάθηκε τον Μάρτιο του 2018. Είναι Ιδιωτική Κεφαλαιουχική (ΙΚΕ) και φέρεται να έχει αντικείμενο τους... ανελκυστήρες. Εν τούτοις ενεπλάκη σε ένα έργο το οποίο έχουν αναλάβει στο Καράκας οι εταιρείες Landscape Vision Corporation SA (Lanvicorp) με έδρα τον Παναμά και η Zheijiang Southeast Space Frame Corporation με έδρα την Κίνα, έχοντας ξεκινήσει εργασίες το 2016 αλλά μέχρι τώρα δεν έχει προχωρήσει το όραμα της δημιουργίας Πάρκου Ούγκο Τσάβες.
Το θέμα δεν σταματά εδώ. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι μεταλλικές κατασκευές του γηπέδου ήταν προκατασκευασμένες και μεταφέρθηκαν στη Βενεζουέλα για συναρμολόγηση.
Στο σημείο αυτό εμφανίζεται και το πλοίο μεταφοράς που φέρεται να μετακινείται από Τουρκία προς Ελλάδα για να ολοκληρώσει το έργο. Το πλοίο ονομάζεται Vargas και είναι νηολογημένο σε περιοχή με κυβερνήτη τον Jorge Luis García Carneiro. Πρόκειται για πρόσωπο το οποίο είναι βασικό στέλεχος του PSUV, στενός συνεργάτης του Μαδούρο και φέρεται να είναι και ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου πλοίου. Ο ίδιος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ με τα στελέχη του καθεστώτος Μαδούρο στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις. 
Το δε πλοίο που έφτασε στον Πειραιά βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση ως προς τα δρομολόγια που εκτελεί από τις αρμόδιες αρχές τις ΗΠΑ κυρίως για τα προϊόντα που φέρεται να μεταφέρει.
Τα ως άνω δεδομένα είναι γνωστά στις ελληνικές αρχές. Όπως επίσης και η κινητικότητα που υπάρχει στο τρίγωνο Βενεζουέλα-Ελλάδα-Τουρκία. Οι αμερικανικές αρχές έχουν ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ανεπίσημα όμως. Το ποσό που διακινήθηκε δεν θεωρείται μεγάλο για τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπερατλαντικού συμμάχου που αναζητεί στην παρούσα φάση γύρω στα 5 δισ. δολάρια στην γύρω περιοχή.
Πηγή: Λίμπεραλ

2 σχόλια:

  1. Σαββα,αν υπονοεις την σχεση παρκου Μαδουρου με του Κερατσινιου,ξερεις οτι εχει πολυ βαθος και παρασκηνιο το θεμα αλλα εμπλεκει και αντικρουομενα συμφεροντα αρκετων που δραστηριοποιουνται στον Πειραια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.