31/5/19

Τα ψέματα στις εκλογές τιμωρούνται…


Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΖΑΓΟΡΙΑΝΙΤH 

Η  είδηση είναι εξωφρενική αν την διαβάσεις μέσα από την ελληνική πραγματικότητα. Αυτό που σε άλλα κράτη αποτελεί κανονικότητα, στην Ελλάδα αποτελεί αφορμή για χλεύη ή στην καλύτερη περίπτωση αφορμή για τη διατύπωση της απορίας: Μα καλά, είναι τρελοί; Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον, για πολλούς φαβορί να διαδεχθεί την Τερέζα Μέι στην ηγεσία του συντηρητικού κόμματος και την πρωθυπουργία της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη μετά από μήνυση ιδιώτη που τον κατηγορεί για παραβίαση του νόμου αναφορικά με το ψευδἐς σύνθημα των 350 εκατ. στερλινών, που μετά το brexit θα διοχετεύονταν κάθε εβδομάδα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το σύνθημα ήταν γραμμένο στο λεωφορείο, με το οποίο περιόδευε ο Μπόρις Τζόνσον για την προώθηση του brexit, όταν ακόμη ήταν Δήμαρχος Λονδίνου. Με βάση το νόμο που ισχύει στη Μεγάλη Βρετανία οι ψευδείς υποσχέσεις για επηρεασμό των ψηφοφόρων, που λέγονται από πολιτικό με επίσημο αξίωμα απαγορεύονται. Και τα 350 εκατ. στο NHS ήταν ψέμα, το οποίο με διάφορες σοφιστείες προσπάθησε να καλύψει ο Μπόρις Τζόνσον μετά την επικράτηση του brexit.

Για τη συνέχεια HellasJournal

3 σχόλια:

  1. Στήν Αγγλία, ῾...οι ψευδείς υποσχέσεις για επηρεασμό των ψηφοφόρων, που λέγονται από πολιτικό με επίσημο αξίωμα απαγορεύονται"
    Μά καί στήν Ἑλλάδα ἀπαγορεύονται.
    Διότι, ὁ Ἑλληνικός Λαός πού πρόκειται νά ψηφίσῃ, εἶναι "δημοσία ἀρχή", καί ὁ ψευδόμενος πρός μία δημοσία ἀρχή πρέπει νά τιμωρεῖται.
    Τό πρόβλημα εἶναι τοῦτο:
    Ποιός Εἰσαγγελέας τοῦ Ἀρείου Πάγου, διορισμένος ἀπό τήν πολιτική ἐξουσία, θά διανοηθῆ νά ἀσκήσῃ τέτοια ποινική δίωξη;....
    Καί ἄν δέν τό διανοεῖται ἡ κορυφή, ποιός ἁπλός Εἰσαγγελέας θά τό διανοηθῆ; Πολύ λιγώτερο, ἀφοὺ δύναται ὁ Ὑπουργός Δικαιοσύνης νά διατἀξῃ τήν... πειθαρχική δίωξή του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας υπάρξει και εδώ το αντίστοιχο πλαίσιο και βλέπουμε.Σίγουρα κάποιοι θα υπάρξουν για να υποβάλλουν μηνύσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ίσχυαν αυτά στην Ελλάδα όλοι οι πολιτικοί θα "πήγαιναν μέσα" για ψευδείς υποσχέσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.