30/5/19

FT : Ποιους σκανάρουν οι ΗΠΑ για χειραγώγηση νομίσματος

Η κυβέρνηση Τραμπ αυξάνει την πίεση στις χώρες που θεωρεί ότι χειραγωγούν το νόμισμά τους. Νέες αλλαγές στους κανονισμούς, για να εντοπιστούν οι χώρες-παραβάτες. Η προειδοποίηση Ρος για δασμούς.

Μετά από πολλή αναμονή, γνωρίζουμε επιτέλους ποιες χώρες έχουν μπει στο στόχαστρο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών επειδή κάνουν παιχνίδια με τα νομίσματά τους.
Το βράδυ της Τρίτης, το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε έκθεση για τις πρακτικές των εμπορικών του εταίρων στη διαχείριση της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Καμία χώρα δεν βρέθηκε να χειραγωγεί το νόμισμά της, αλλά το υπουργείο ανακοίνωσε κάποιες αλλαγές στους κανονισμούς, θέτοντας περισσότερες χώρες υπό έλεγχο.
Μολονότι η εξαμηνιαία έκθεση συνήθως δημοσιεύεται τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, η πιο πρόσφατη έκδοση του υπουργείου Οικονομικών καθυστέρησε σχεδόν δύο μήνες, πυροδοτώντας διάφορες θεωρίες σχετικά με το τι πραγματικά συνέβαινε.
Ορισμένοι πίστευαν ότι το υπουργείο Οικονομικών περίμενε να ολοκληρωθεί η σύνοδος της G20 στην Οσάκα στο τέλος Ιουνίου, καθώς στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία για να καθυστερήσει τη δημοσίευση της έκθεσης τη διεξαγωγή συνόδων και τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Άλλοι το απέδωσαν σε εσωτερικές συζητήσεις μεταξύ αξιωματούχων για το πώς θα αξιολογήσουν την τάση του Βιετνάμ να παρεμβαίνει στο νόμισμά του.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.