30/5/19

Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και το άλλο με τον Τοτό

Ολα τα κόμματα και όλες οι κυβερνήσεις ήθελαν να έχουν τη Δικαιοσύνη “τσιράκι” τους. Κανένα δεν προσπάθησε να δημιουργήσει θεσμικό πλαίσιο ανεξαρτησίας της. Κανένα, ποτέ. Τα σχετικά άρθρα του Συντάγματος είναι ανατριχιαστικά! Καμαρώστε θεσμικό εξευτελισμό:

ΑΡΘΡΟ 90 ΠΑΡ. 5: "Oι προαγωγές στις θέσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Αρείου Πάγου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου ενεργούνται με προεδρικό διάταγμα που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, με επιλογή μεταξύ των μελών του αντίστοιχου ανώτατου δικαστηρίου, όπως νόμος ορίζει."

Δηλαδή η κυβέρνηση διορίζει την ηγεσία της Δικαιοσύνης, καθιστώντας την υποχείριό της. Υπάρχει περίπτωση δικαστής που ξέρει ότι η προαγωγή του εξαρτάται από το Υπουργικό Συμβούλιο, να διαφωνήσει με αποφάσεις της κυβέρνησης;

Και δεν είναι μόνο αυτό. Το ΑΡΘΡΟ 91 ΠΑΡ. 1 είναι ακόμα χειρότερο: "H πειθαρχική εξουσία στους δικαστικούς λειτουργούς, από το βαθμό του αρεοπαγίτη ή αντεισαγγελέα του Aρείου Πάγου και πάνω, ή στους αντίστοιχους με αυτούς, ασκείται από ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο, όπως νόμος ορίζει. Tην πειθαρχική αγωγή εγείρει ο Yπουργός Δικαιοσύνης."

Δηλαδή, οι δικαστικοί που κανονικά πρέπει να λειτουργούν ως αντίβαρα, ελέγχοντας τους πολιτικούς, μπορούν να διωχθούν από τους πολιτικούς!

για τη συνέχεια marketNews

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς έτσι είναι !!! Γι αυτό πολλές φορές έγραψα στα σχόλιά μου ..... Η νέα κυβέρνηση έμαθε τίποτε από την κυβέρνηση που φεύγει, από την προηγούμενη φορά διδαχτηκε καθόλου ή θα κάνει ότι έκανε η τωρινή και η προηγούμενη !!!!
    Αν όχι ο λαός ξυπνα και κάποτε θα τους κρεμάσει στην πλατεία όλους! !!
    Να είναι σίγουροι για αυτό !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.